Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bu Pazar Orhan Veli yok Sen onun yerine Gökyüzünü maviye boyamalısın.. Halikarnas Balıkçısı da yok Sen onun yerine yaz gelince Bodrum’a sürgüne gitmelisin..

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bu Pazar Orhan Veli yok Sen onun yerine Gökyüzünü maviye boyamalısın.. Halikarnas Balıkçısı da yok Sen onun yerine yaz gelince Bodrum’a sürgüne gitmelisin.."— Sunum transkripti:

1

2

3 Bu Pazar Orhan Veli yok Sen onun yerine Gökyüzünü maviye boyamalısın.. Halikarnas Balıkçısı da yok Sen onun yerine yaz gelince Bodrum’a sürgüne gitmelisin.. Hayyam çoktandır yok.. Onun yerine de çiçek pasajında Şarap içip Hayata dair konuşmalısın..

4 Hep kendinle sınırlı kalıp Bir tek hayat yaşama.. Orhan ol,Balıkçı ol,Hayyam ol.. Ferhat ile Şirin yoklar diye Aşk olmayacak mı ? Sen Ferhat o da Şirin olursa Aranızda aşk da olur..

5 Tek bir hayat yaşayıp Tek telli saz gibi çeşitlemesiz kalma.. Hayata karşı feylesof bakışlı ol Devamlı sazın tek teline dokunarak Kendin söyleyip kendin dinleme.. Arasıra başka tellere de dokunup Hep bilinen şekilde yaşamaktan Hep kendini sınırlamaktan kurtul..

6 Feylesof bakışlı olursan Hep kendini düşünmezsin.. Hekimlerimiz hasta olursa Bize kimler bakar ? Sorusu takılır aklına.. Ya da dünya birden yok olsa Havalanan uçaklar nereye konar Diye endişelenirsin !..

7 Ölümden sonra Yeniden hayata döneceğine inanıyorsan Yaşarken de hayata yeniden dönmeye Daha çok inanmalısın.. Çünkü,yaşarken de yeniden doğabilir Yeniden mutluluğa kavuşabilirsin..

8 Seni ışıklı aydınlık yerde bekleyenleri Gökyüzünün mavisi gibi seçmelisin.. Sen ancak onlarla birlikteyken Kara bulutları olmayan bir iklimde Ve ikiyüzlülük yapmayan bir dünyada Yaşamayı hayal edebilir Ve olmak istediğin kişi olabilirsin..

9 Herkesin mutlu olmak için Kendine göre bir arayışı vardır.. Sen gökyüzünden mavinin Pencerenden de ışığın eksilmemesini iste.. Gökyüzünün mavi olduğunu anlamak için Bütün dünyayı dolaşman gerekmez Yeter ki,senin pencerenden görülsün..

10 Senin penceren Sevgiye ve dostluğa da açık olsun İnsanlara saygı göstermeye Ve çocukları sevmeye de.. Pencerenden bakınca İyilikler gözükmeli Aydın insanlar geçmeli önünden..

11 Pencerenden bakarken hiçbirşeyi kaçırma Gördüğün güzelliklerin zevkini sür.. Taze ve derin bir nefes Alabilmenin nimetini de.. Sakın camın önüne geçip de Yaşamak yerine,yaşıyormuş gibi Numara yapma..

12 Evet,sakın numara yapma.. İçinde yaşattığın Orhan Veli’lerin Halikarnas’lı balıkçıların hatırına yapma.. Onlar numara yapmadan yaşadılar Sen yaşıyormuş numarası yapıp da Onları içinde bir kez daha öldürme.. Bırak seninle birlikte Dolu dolu yaşasınlar..


"Bu Pazar Orhan Veli yok Sen onun yerine Gökyüzünü maviye boyamalısın.. Halikarnas Balıkçısı da yok Sen onun yerine yaz gelince Bodrum’a sürgüne gitmelisin.." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları