Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAZ KUR’AN KURSLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAZ KUR’AN KURSLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR"— Sunum transkripti:

1 YAZ KUR’AN KURSLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

2 1- Öğretme ve öğrenme merkeze alınarak, kendimizi sevdirelim nefret ettirmeyelim, saydıralım ancak ölçülü olalım. Öğrenci “kursumuz hiç bitmese” demeli.

3 2- Çocuklara Yaz Kur’an Kursunun önemi iyi bir şekilde anlatılmalıdır
2- Çocuklara Yaz Kur’an Kursunun önemi iyi bir şekilde anlatılmalıdır. Belki de bizim en önemli sorunumuz çocukların kursa devam etme problemidir.

4 3- Çocuklara karşı sabırlı olalım
3- Çocuklara karşı sabırlı olalım. Samimi olmakla, laubali olmayı karıştırmayalım.

5 4- Öğreticilik yapacakların ehil ve öğrencinin dilinden anlayan kişilerden olmasına dikkat edelim. “İnsanlara anlayabilecekleri şekilde konuşunuz”

6 5-Öğrencilere karşı olumsuz hareket ve tavırlardan kaçınalım ( kızma ve bağırma gibi). “Köprü kurun, duvar örmeyin”. Unutmayalım ki dayakla din eğitimi olmaz.

7 6- Çocukların kalplerine ve zihinlerine Allah sevgisini aşılamalıyız
6- Çocukların kalplerine ve zihinlerine Allah sevgisini aşılamalıyız. 7- Çocuklarımıza merhameti, insan olmayı öğretmeliyiz. 8- Çocuklara caminin manevi havasını ve adabını öğretmeliyiz

8 9- Çocuklara yaşlarına uygun davranmalı, onlarla diyalog kurmalıyız
9- Çocuklara yaşlarına uygun davranmalı, onlarla diyalog kurmalıyız. “Öğreticilik bir mimarlıktır, insanların gönüllerini inşaa ederler”. 10- Çocukları TV, İnternet ve sosyal çevre konularında uyaralım. Unutmayalım ki “Gençliğini ihmal etmiş toplumlar, Geleceğini imha etmiş toplumlardır”

9 11- Öğrenci velileriyle iletişim içerisinde olalım
11- Öğrenci velileriyle iletişim içerisinde olalım. 12- Çocuğu Yaz Kur’an Kursuna göndermekten maksat “evde kalabalık olmasın” mantığı olmamalı. 13- Anne babalar çocuklarıyla birlikte öğrenme faaliyeti içinde olmalı, haftada bir akşam Kur’an sohbeti yapılmalı.

10 14- Cemaatimize öğrencilere karşı olumlu davranmalarını, olumsuz davranışlardan kaçınmalarını tavsiye edelim. “Çocuğun küçüklüğünde yaramaz olması büyüdüğünde akıllı olacağına işarettir.”  15- Ödüllendirmede aşırıya gitmeyelim.

11 16- Öğrenci hocanın bakışlarından pozitif enerji almalıdır.
17- Kız ve erkek öğrencileri mümkünse ayıralım. (zaman veya mekân olarak) 18- Kayıt işlemlerini belli bir standartta yapalım. Kayıt haftasında kayıt işlemlerini bitirelim.

12 19- Günlük ders saatlerine riayet edelim, kursun hangi saatlerde yapıldığını belli edelim.
20- EHYS sistemi bütün öğreticiler tarafından kullanılmalı.

13 21- Öğreticinin hedefi Allah rızası olmalı, “sınıf açacak kadar öğrenci kayıt edeyim yeter” demeyelim.  22- Yaz Kur’an Kurslarındaki planlamalara gerekli hassasiyeti gösterelim.

14 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
Bilal ALBAYRAK KADIKÖY VAİZİ


"YAZ KUR’AN KURSLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları