Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Comenius Okul Ortaklıkları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Comenius Okul Ortaklıkları"— Sunum transkripti:

1 Comenius Okul Ortaklıkları
1 1

2 FATİH İLKÖĞRETİM OKULU
COMENİUS PROJESİ 2010 – 2012

3 PROJENİN ADI Sustainable development and international perspective in school (Sürdürülebilir gelişim ve Uluslar arası Perspektif)

4 PROJENİN KONUSU Topic 1 The whole school in physical activities and the freedom of speech A common day for physical activities in all partner-countries for example jogging or walks. Exchange of documentation for example photos or films. Topic 2 Equality and the children’s rights. We compare and make documentations of typical boys- and girls-toys and games in the different partner countries. We try to increase the awareness of and comparison of men’s and women’s choice of occupation. Topic 3 Ecological and local produced groceries. Good healthy food. Recycling and creative work out of recycled material. Sorting out of household waste, composting. What sort of toys are used by the children in our partner-countries, where are they produced. Topic 4 Local and cultural forms for games/plays We learn from each other and share games/dances from our different cultures and countries. We exchange games/plays once a month and the games/plays are played the same day in all countries.

5 PROJE TÜRÜ Çoklu ortaklık Proje ortakları : Hibe miktarı : 23 000 avro
Koordinatör – İsveç Ortaklar - Almanya ve Türkiye Hibe miktarı : avro

6 SÜREÇ: 2 YIL

7 PROJEMİZİN 1.YIL ÇALIŞMALARI

8 Proje kabulünden hemen sonra bir çalışma planı hazırladık
Çalışma planımızı 2 ana başlıkta toplamayı uygun bulduk 1.Proje Ekibinin oluşturulması ve Görev dağılımının yapılması 2.1.Yıl Çalışmalarının Planlanması

9 Proje Ekip Şeması Planı

10 Görev dağılımı: Projemiz okul projesi olduğu için öncelikle Proje ekibi oluşturulması gerekmektedir. Biz Proje çalışmalarını 5 bölüme ayırdık,ancak sizlerden gelecek önerilerle bunu geliştirebiliriz. Her bölüme 1 lider öğretmen seçilecek

11 2-Çalışma planı Öncelikle proje çalışma takvimi doğrultusunda bir yıllık çalışma planı hazırlamamız gerekmektedir.Planımızı 2 bölümden oluşturmayı düşünüyoruz 1-Etkinlikler:programda olan etkinlikler için okul olarak kararların alınması gerekmektedir. 2-Proje ziyaretlerinin kararlarının alınması Bu plan doğrultusunda;

12 Öncelikle tahmini bir bütçe çıkarmamız gerekiyor.
Okul faaliyet harcamaları için ve Havayolları ve ülkelerin otel,yemek masraflarını, internetten ve ortaklara sorularak tahmini gider tablosu oluşturulacak. Bu tahmini bütçenin yapılacak harcamalarda kolaylık sağlayacağı düşünülmektedir.

13 PROJENİN TANITIMI Hayat Boyu Öğrenme programı , Comenius Programı ve Fatih ilköğretim Okulu comenius projesi, power point sunumu olarak tüm okul çalışanlarına,öğrencilere tanıtılması planlanmaktadır.

14 Veli toplantılarında velilere ve okul-aile birliğimize bilgiler verilmesi gerekmektedir.

15 İlçe çapında proje tanıtımı için
yerel basına proje tanıtımının yapılması ve yerel gazetelerde yayımlatılması geremektedir.

16 Okul panosunda öğrencilerin hazırladığı ortak ülkeleri tanıtan haritalar ve ülkelerin bilgilerinin sergilenmesi gerekmektedir..


"Comenius Okul Ortaklıkları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları