Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HANSEL VE GRATEL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HANSEL VE GRATEL."— Sunum transkripti:

1 HANSEL VE GRATEL

2 Bir zamanlar Hansel ve Gretel adında iki kardeş varmış
Bir zamanlar Hansel ve Gretel adında iki kardeş varmış.Ormanın kıyısında virane bir kulübede yaşıyorlarmış. Anneleri onlar daha bebekken ölmüş. Oduncu olan babaları, anneleri öldükten birkaç yıl sonra tekrar evlenmiş. Oduncunun yeni karısı çocukları hiç sevmiyormuş.

3 Bir gece çocuklar, üvey annelerinin babalarına, “Çok az yiyeceğimiz kaldı.
Eğer bu çocuklardan kurtulmazsak, hepimiz açlıktan öleceğiz,” dediğini duymuşlar. ” O gece Hansel geç saatlerde gizlice dışarı çıkmış ve cebine bir sürü taş doldurmuş. Sabah ailece ormana gitmişler.

4 Hansel cebindeki çakılları farkettirmeden geçtiği yollara dizmiş
Hansel cebindeki çakılları farkettirmeden geçtiği yollara dizmiş.Öğle üzeri babalarıyla üvey hemen geri döneceklerini söyleyip ormanın içinde yok olmuşlar. Tabii geri dönmemişler… Hansel ve Gratel ormanda geçtiklere yollara koydukları taşları takip ederek evin yolunu bulmuşlar.

5 Babaları onları görünce sevinçten havalar uçmuş
Babaları onları görünce sevinçten havalar uçmuş. Üvey anneleri de çok sevinmiş gibi davranmış ama aslında hiçte öyle değilmiş. Üç gün sonra onlardan kurtulmayı tekrar denemek istemiş. Gece, çocukların odasının kapısını kilitleyip bu sefer Hansel’in çakıl toplamasına izin vermemiş.

6 Ama Hansel zeki bir çocukmuş
Ama Hansel zeki bir çocukmuş. Sabah ormana doğru yürürlerken, akşam yemeğinde cebine sakladığı kuru ekmeğin kırıntılarını yere saçıp arkasında bir iz bırakmış.Öğleye doğru üvey anneleriyle babaları çocukları yine ormanda bırakıp gitmişler. Onların geri dönmediklerini görünce, Hansel ve Gretel sabırla ayın doğup yollarını aydınlatmasını beklemişler. Ama bu sefer geride bıraktıkları izi bulamamışlar. Çünkü kuşlar bütün ekmek kırıntılarını yiyip bitirmişler

7 Bu defa çocuklar gerçekten de kaybolmuşlar
Bu defa çocuklar gerçekten de kaybolmuşlar. Ormanda, üç gün üç gece, aç açına ve korkudan titreyerek dolanıp durmuşlar.

8 Üçüncü gün, bir ağacın dalında kar beyazı bir kuş görmüşler
Üçüncü gün, bir ağacın dalında kar beyazı bir kuş görmüşler. Kuş onlara güzel sesiyle şarkılar söyleyince açlıklarını unutup kuşun peşine düşmüşler.

9 Kuş onları tuhaf bir evin önüne getirmiş
Kuş onları tuhaf bir evin önüne getirmiş. Bu evin duvarları ekmekten, çatısı pastadan ve pencereleri şekermiş.Çocuklar tüm sıkıntılarını unutup ve eve doğru koşmuşlar. Tam Hansel çatıdan, Gretel de pencereden bir parça yiyecekken içeriden bir ses duymuşlar: “Evimi kim kemiriyor bakayim?” Kapıda dünya tatlısı yaşlı bir teyze varmış. Çocukları içeriye davet etmiş. Hansel ve Gratel de teyzenin onlara yardımcı olacağını düşünerek sevinçle eve girmişler.

10 Fakat içeri girince herşey değişmiş
Fakat içeri girince herşey değişmiş.Yaşlı kadın dikkatsiz çocukları tuzağa düşürmek için evini ekmek ve pastadan yapmış bir cadıymış meğer. Hansel’i küçük bir yere kilitlemiş. Sonra da Gretel’e dönüp cırtlak bi sesle: ’’Kardeşin bir deri bir kemik! Ona yemekler pişir! Onu şişmanlat! Eti budu yerine gelince ağzıma layık bir yemek olacak!’’ demiş.

11 Hansel cadının gözlerinin çok iyi görmediğini fark etmiş
Hansel cadının gözlerinin çok iyi görmediğini fark etmiş. Onu kandırmanın yolunu düşünüyormuş.. Cadı şişmanlayıp şişmanlamadığını anlamak için her sabah Hansel’in parmağını yokluyormuş. Hansel de parmağı yerine bir tavuk kemiği uzatıyormuş ona. “Yok, olmaz. Yeterince şişman değil!” diye bağırıyormuş cadı. Sonra da mutfağa gidip Gretel’e daha fazla yemek yapmasını söylüyormuş.

12 Bir gün artık cadının sabrı taşmış. “Şişman, zayıf fark etmez
Bir gün artık cadının sabrı taşmış. “Şişman, zayıf fark etmez. Bugün Hansel böreği yapacağım!” diye haykırmış.Cadı Gretel den ateşin içindeki hamura bakmasını istemiş. Gretel bunu yaptığında cadının onu fırına iteceğini anlamış.“Başımı fırına sokamıyorum! Hamuru göremiyorum!” diye sızlanmış. Cadı elinin tersiyle Gretel’i hızla kenara itip, başını fırına sokmuş.

13 Gretel bütün gücünü toplayıp yaşlı cadıyı fırının içine itmiş, sonra da arkasından kapağı kapamış.

14 Hansel böylece kurtulmuş, ama hâlâ eve nasıl gideceklerini bilmiyorlarmış. Tekrar ormana girmişler. Bir süre sonra küçük bir kuş gördüler ve onu seyrederek yürümemeye devam etmişler. Çocuklar birden bulundukları yeri tanıyınca ,hızla evlerine doğru koşmuşlar.

15 Onları karşısında gören babaları çok mutlu olmuş
Onları karşısında gören babaları çok mutlu olmuş. Sevinç gözyaşları içinde, onları ormanda bıraktıktan kısa bir süre sonra acımasız üvey annelerinin ailesinin yanına gittiğini söylemiş. Yaptıkları için üzüntüden nasıl kahrolduğunu anlatmış

16 Babalarını bir sürpriz daha bekliyordu
Babalarını bir sürpriz daha bekliyordu. Hansel ceplerinden, Gretel de önlüğünün cebinden cadının evinde buldukları altın ve elmasları çıkartmışlar. Ailenin tüm sıkıntıları sona ermiş böylece. O günden sonra da ömürlerini mutluluk içinde sürdürmüşler.

17 Hazırlayan: Sevgi Meral MEMİŞ


"HANSEL VE GRATEL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları