Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (10.03.2008 ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (10.03.2008.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (10.03.2008 ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (10.03.2008."— Sunum transkripti:

1

2 SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (10.03.2008 ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (10.03.2008 ULUS Gazetesi)

3 Yüce TÜRK MİLLETİ, sömürgeciliğe = emperyalizme karşı tarihin en büyük destanını yaratmıştır. Bu destanı, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde yazmış olmamız, bugün güçsüz olduğumuzu zannetmeyi, daha da kötüsü, bu zannı dışa vurmayı gerektirmez. Zaten böyle bir özgüven eksikliği, ATATÜRK ÇOCUKLARINA hiç yakışmaz. Yüce TÜRK MİLLETİ, sömürgeciliğe = emperyalizme karşı tarihin en büyük destanını yaratmıştır. Bu destanı, Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde yazmış olmamız, bugün güçsüz olduğumuzu zannetmeyi, daha da kötüsü, bu zannı dışa vurmayı gerektirmez. Zaten böyle bir özgüven eksikliği, ATATÜRK ÇOCUKLARINA hiç yakışmaz.

4 İstiklal Marşımızda; “Medeniyet” dediğimiz halde, “Tek dişi kalmış canavar” olarak nitelediğimiz batının ve günümüzde ABD’nin; Ortadoğu’ya, özellikle de ülkemize yönelik yayılmacı politikalarını bilmeyen yok. İstiklal Marşımızda; “Medeniyet” dediğimiz halde, “Tek dişi kalmış canavar” olarak nitelediğimiz batının ve günümüzde ABD’nin; Ortadoğu’ya, özellikle de ülkemize yönelik yayılmacı politikalarını bilmeyen yok.

5 Sorumluluk üstlenme içgüdüsü uyandırılamamış kişi ve toplumlarda, karşılaşılan sorunlara “Günah Keçisi” bulma eğilimi vardır. Bu durumda, OLAYLARIN SORUMLULUĞU, ÜSTÜN OLDUĞU VARSAYILAN GÜCE DEVREDİLİR. Sorumluluk üstlenme içgüdüsü uyandırılamamış kişi ve toplumlarda, karşılaşılan sorunlara “Günah Keçisi” bulma eğilimi vardır. Bu durumda, OLAYLARIN SORUMLULUĞU, ÜSTÜN OLDUĞU VARSAYILAN GÜCE DEVREDİLİR.

6 O GÜÇ, YAŞANAN HER OLUMSUZLUĞUN ÖRTÜLÜ YA DA AÇIK SUÇLUSUDUR. ÜSTELİK HER TÜRLÜ EGEMENLİK DE ONUN DENETİMİNDEDİR. O GÜÇ, YAŞANAN HER OLUMSUZLUĞUN ÖRTÜLÜ YA DA AÇIK SUÇLUSUDUR. ÜSTELİK HER TÜRLÜ EGEMENLİK DE ONUN DENETİMİNDEDİR.

7 Düşünüyorum da, acaba emperyalizm olmasaydı (!) ÜLKEMİZİ İSTEMEDİĞİMİZ YERLERE SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLAR KARŞISINDA, YETERİNCE AKTİF DAVRANMAMAK İÇİN NEYİ BAHANE EDECEKTİK?!... Düşünüyorum da, acaba emperyalizm olmasaydı (!) ÜLKEMİZİ İSTEMEDİĞİMİZ YERLERE SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLAR KARŞISINDA, YETERİNCE AKTİF DAVRANMAMAK İÇİN NEYİ BAHANE EDECEKTİK?!...

8 Kendimize şöyle bir soru soralım: Şu anda Türkçe’yi iyi bilen özellikle de ABD’li bir yabancı; “Mütareke Basını”mız bir yana, ATATÜRKÇÜLÜK iddiasındaki yayın kuruluşlarımızı izlese, ya da genel ağda biz ATATÜRKÇÜLER arasında dolaşan iletileri okumaya kalksa -ABD tarafından her elektronik postanın denetlendiği söyleniyor- ACABA HAKKIMIZDA NE DÜŞÜNÜR? Kendimize şöyle bir soru soralım: Şu anda Türkçe’yi iyi bilen özellikle de ABD’li bir yabancı; “Mütareke Basını”mız bir yana, ATATÜRKÇÜLÜK iddiasındaki yayın kuruluşlarımızı izlese, ya da genel ağda biz ATATÜRKÇÜLER arasında dolaşan iletileri okumaya kalksa -ABD tarafından her elektronik postanın denetlendiği söyleniyor- ACABA HAKKIMIZDA NE DÜŞÜNÜR?

9 KORKARIM Kİ, SÖMÜRGECİ PLANLARINA İLİŞKİN, DAHA DA CESARETLENİR... KORKARIM Kİ, SÖMÜRGECİ PLANLARINA İLİŞKİN, DAHA DA CESARETLENİR...

10 Bir an için, söyleyip, yazdığımız her şeyin sonsuz sayıda yankılandığı bir dünyada olduğumuzu ve sürekli aşağıdaki cümleleri tekrarladığımızı varsayalım: “TÜRKİYE KÖTÜYE GİDİYOR...” “CUMHURİYETİMİZİN TEMEL DEĞERLERİ YOK EDİLİYOR...” “ŞERİATÇILAR ÜLKEYİ ELE GEÇİRDİ...” Bir an için, söyleyip, yazdığımız her şeyin sonsuz sayıda yankılandığı bir dünyada olduğumuzu ve sürekli aşağıdaki cümleleri tekrarladığımızı varsayalım: “TÜRKİYE KÖTÜYE GİDİYOR...” “CUMHURİYETİMİZİN TEMEL DEĞERLERİ YOK EDİLİYOR...” “ŞERİATÇILAR ÜLKEYİ ELE GEÇİRDİ...”

11 EY ATATÜRKÇÜLER !... Az önceki cümleler yüzlerce kez kulaklarımızda yankılansa, kendimizi nasıl hissederiz?......................... MORALİMİZ BOZUKKEN, KENDİMİZE DAHİ FAYDAMIZ OLMAZ, VATANIMIZA NASIL OLSUN? EY ATATÜRKÇÜLER !... Az önceki cümleler yüzlerce kez kulaklarımızda yankılansa, kendimizi nasıl hissederiz?......................... MORALİMİZ BOZUKKEN, KENDİMİZE DAHİ FAYDAMIZ OLMAZ, VATANIMIZA NASIL OLSUN?

12 Üstelik kullandığımız her olumsuz ifade; bedhahlarımıza, “SÖMÜRGELEŞMEYE ÖNCELİKLE PSİKOLOJİK OLARAK HAZIRLANDIĞIMIZI” hissettirecek, bu da onlar için büyük başarı olacaktır... Üstelik kullandığımız her olumsuz ifade; bedhahlarımıza, “SÖMÜRGELEŞMEYE ÖNCELİKLE PSİKOLOJİK OLARAK HAZIRLANDIĞIMIZI” hissettirecek, bu da onlar için büyük başarı olacaktır...

13 Daha ne kadar zaman, böylesine basit bir oyuna gelecek ve onları sevindireceğiz? Şehitlerimizin yakınları “DÜŞMANI SEVİNDİRMEMEK İÇİN” acılarını gizlerken, bizim karamsar konuşmaya ne hakkımız olabilir ki? Daha ne kadar zaman, böylesine basit bir oyuna gelecek ve onları sevindireceğiz? Şehitlerimizin yakınları “DÜŞMANI SEVİNDİRMEMEK İÇİN” acılarını gizlerken, bizim karamsar konuşmaya ne hakkımız olabilir ki?

14 Lütfen şu cümlelerin yankısına kulak verin: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR...” “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE !” “GENCİZ, GÜÇLÜYÜZ, ATATÜRKÇÜYÜZ...” Lütfen şu cümlelerin yankısına kulak verin: “TÜRKİYE CUMHURİYETİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR...” “NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE !” “GENCİZ, GÜÇLÜYÜZ, ATATÜRKÇÜYÜZ...”

15 BAŞKALARINI ÜSTÜN GÖRMEK YERİNE, KENDİ GÜCÜMÜZÜN BİLİNCİNE VARIP, ONU AKTİF KULLANALIM. ANCAK O ZAMAN, KORKULARIMIZLA YAŞAMAK YERİNE, BEDHAHLARIMIZIN PLANLARINI BOŞA ÇIKARIRIZ... BAŞKALARINI ÜSTÜN GÖRMEK YERİNE, KENDİ GÜCÜMÜZÜN BİLİNCİNE VARIP, ONU AKTİF KULLANALIM. ANCAK O ZAMAN, KORKULARIMIZLA YAŞAMAK YERİNE, BEDHAHLARIMIZIN PLANLARINI BOŞA ÇIKARIRIZ...

16 Büyük ATATÜRK’ü ölümsüz yapan en önemli özelliği nedir, hiç düşündük mü? O, ASLA UMUTSUZ OLMADI VE BİZLERE DE KORKU AŞILAMADI. 1919 yılındaki olanaksızlıklar içinden yazdığımız destanın çıkış noktalarından biri de budur. Büyük ATATÜRK’ü ölümsüz yapan en önemli özelliği nedir, hiç düşündük mü? O, ASLA UMUTSUZ OLMADI VE BİZLERE DE KORKU AŞILAMADI. 1919 yılındaki olanaksızlıklar içinden yazdığımız destanın çıkış noktalarından biri de budur.

17 ATATÜRK söz değil, eylem adamıydı. Bunun için, fotoğraflarından bile korkuyorlar. Onun gözlerinde kendimizi görüp, ışığıyla aydınlığa uyanırız diye, tir tir titriyor o çok güçlü zannettiklerimiz... Bunun için zavallı beyinleriyle ürkütmeye kalkışıyorlar bizi. Biliyorlar ki, korkarsak unuturuz... Tarihimizi, kültürümüzü ve neler yapabileceğimizi unutup, zayıf düşeriz zannediyorlar. ATATÜRK söz değil, eylem adamıydı. Bunun için, fotoğraflarından bile korkuyorlar. Onun gözlerinde kendimizi görüp, ışığıyla aydınlığa uyanırız diye, tir titriyor o çok güçlü zannettiklerimiz... Bunun için zavallı beyinleriyle ürkütmeye kalkışıyorlar bizi. Biliyorlar ki, korkarsak unuturuz... Tarihimizi, kültürümüzü ve neler yapabileceğimizi unutup, zayıf düşeriz zannediyorlar.

18 KARANLIK, IŞIKLA DAĞITILIR; KORKU YA DA KARAMSARLIKLA DEĞİL... Çözüm, ATATÜRK gibi düşünmek ve davranmaktır. Bu konuda hiçbir mazeretimiz yoktur ve olamaz da... Çünkü atalarımız bu vatanı canlarıyla korudular ve hiçbir şeyin arkasına sığınmadılar... KARANLIK, IŞIKLA DAĞITILIR; KORKU YA DA KARAMSARLIKLA DEĞİL... Çözüm, ATATÜRK gibi düşünmek ve davranmaktır. Bu konuda hiçbir mazeretimiz yoktur ve olamaz da... Çünkü atalarımız bu vatanı canlarıyla korudular ve hiçbir şeyin arkasına sığınmadılar...

19 UNUTMAYALIM Kİ TARİH, SADECE BEDHAHLARIMIZIN YAPTIKLARININ DEĞİL, BİZİM YAPMADIKLARIMIZIN DA HESABINI SORACAKTIR................ UNUTMAYALIM Kİ TARİH, SADECE BEDHAHLARIMIZIN YAPTIKLARININ DEĞİL, BİZİM YAPMADIKLARIMIZIN DA HESABINI SORACAKTIR................

20 aslidincman@mynet.com aslidincman@mynet.com İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96 İnönü Cd. No:402 Petek Apt. D-20 35290 Göztepe - İZMİR -TÜRKİYE TEL:+90 (232) 244 42 96 www.aslidincman.wordpress.com www.aslidincman.wordpress.com


"SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ SÖMÜRGECİLİĞİN GİZLİ HEDEFİ Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (10.03.2008 ULUS Gazetesi) Aslı DİNÇMAN İzmir, 06 Mart 2008 (10.03.2008." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları