Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gözlere inanmak zor. 918 metre ve 500 milyon Euro... Mühendislik bu işte. Eski Doğu ve Batı Almanyaları birleştiriyor. Berlin yakınında Magdeburg şehrinde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gözlere inanmak zor. 918 metre ve 500 milyon Euro... Mühendislik bu işte. Eski Doğu ve Batı Almanyaları birleştiriyor. Berlin yakınında Magdeburg şehrinde."— Sunum transkripti:

1

2 Gözlere inanmak zor. 918 metre ve 500 milyon Euro... Mühendislik bu işte. Eski Doğu ve Batı Almanyaları birleştiriyor. Berlin yakınında Magdeburg şehrinde Elbe nehrinin üzerinde kurulmuş.

3 Şimdi bilin bakalım: Köprünün hesaplarında ne gibi bir yük emniyet katsayısı öngörülmüş olması gerekir ki, 8 ila 10 gemi birden köprü üzerinde aynı anda bulunursa herhangi bir çökerti olmasın?

4 Cevap: Emniyet Katsayısı = 0 Arşimet kanununa göre suya konulan her nesne kendi hacmine eşit miktarda su ile yer değiştirir.

5 Buna göre; aynı anda köprü üzerinde hangi ağırlıkta kaç gemi olursa olsun, taşınması gereken yükün ağırlığı değişmeyecektir. Mühendislerin tek hesap etmeleri gereken köprü üzerindeki suyun ağırlığıdır.


"Gözlere inanmak zor. 918 metre ve 500 milyon Euro... Mühendislik bu işte. Eski Doğu ve Batı Almanyaları birleştiriyor. Berlin yakınında Magdeburg şehrinde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları