Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Günlük Akış ve Günlük Akışın Önemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Günlük Akış ve Günlük Akışın Önemi"— Sunum transkripti:

1 Günlük Akış ve Günlük Akışın Önemi
Okul Öncesi Eğitimde Günlük Akış ve Günlük Akışın Önemi

2 Günlük Akışın Önemi Çocuklar günlük yaşamlarında ne zaman, ne olacağını merak ederler. Çocuğun hayatında günlük program akışının olması, çevresindeki olayları kontrol edebilmesini ve güvende hissetmesini sağlar. Takip edilebilir ve tutarlı bir düzen, çocukların zamanlarını daha etkin kullanmalarını ve dikkatlerini toplamalarını kolaylaştırır. Ayrıca bu zamanlarda kendilerinden beklenenleri ve kuralları daha kolay öğrenirler.

3 Günlük Program Akışının Özellikleri
Çocuğun kendi oyununu planlama, uygulama, hatırlamasına fırsat tanımalıdır. Küçük ve büyük gruplarda hem çocukların birbirleriyle ilişkiye geçebilmelerine hem de yetişkinle ilişkiye geçebilmelerine olanak tanımalıdır. Çocuğun hem içerde hem de dışarıda oyun oynamasına olanak tanımalıdır.

4 Günlük Program Akışının Özellikleri
Günlük akışın rahatlatıcı bir temposu olmalıdır. Çocuklar bir etkinlikten diğerine koşturulmamalıdır. Çocuklara seçebilecekleri bir çok faaliyet sunulmalı ve keşfedebilmeleri için de yeterince zaman verilmelidir. Akış içinde oyuna yeterli zaman ayrılmalıdır. Günlük akışta hareketli ve sessiz oyunların dağılımı dengeli olmalıdır. Bir zaman dilimi hareket etmelerine fırsat verirken diğer zaman diliminde daha az hareket edecekleri etkinlikler olmalıdır.

5 Günlük Program Akışının Özellikleri
Zaman dilimleri arasındaki geçiş zamanlarının iyi planlanması ve yönetilmesi çocukların bir faaliyetten diğerine kolay geçmesini sağlar. Örneğin bir faaliyetin bitişinin önceden haber verilmesi, herkesin birbirini beklemek zorunda olduğunda bu sürecin keyifli bir faaliyete dönüştürülmesi gibi. Geliş ve gidiş zamanları da günlük akışın bir parçasıdır. Çocukların ve ailelerinin okula geldiklerinde iyi karşılanmaları ve uğurlanmaları önemlidir. Bu tür bir ortam çocukların ve ailelerin okul için önemli olduğunu gösterir ve katılımı arttırır.

6 Günlük Program Akışı Geçiş zamanları (geliş-ayrılış-toplanma)
Oyun zamanı Kahvaltı/ yemek/ dinlenme zamanı Büyük grup zamanı Küçük grup zamanı Bahçe zamanı

7 Teşekkür ederiz.


"Günlük Akış ve Günlük Akışın Önemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları