Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu"— Sunum transkripti:

1 Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Spor Yöneticiliği -4 Nurcan Saydam Zeynep Arslan Doç. Dr. Cengiz Hakan AYDIN Ders : Sunuş Teknikleri Konu: Aile Planlaması

2

3 Hedef kitle Eskişehir emek mahallesinde yaşayan genç aileler

4 Özellikleri Sosyo -kültürel yapıları Yaş ( 18 -35 yaş arası bireyler)
Ekonomik durum (gelir düzeyi düşük olan aileler) Eğitim durumu ( okuma yazma bilmeyen , ilköğretim ,lise mezunları) Cinsiyet (erkek , bayan )

5 Doğum kontrol yöntemleri
Ana – çocuk sağlığı

6 Özel amaç Eskişehir emek mahallesinde yaşayan genç ailelerin aile planlaması hakkında bilgilendirmek.

7 Eskişehir emek mahallesinde yaşayan genç ailelerin doğum kontrol yöntemleri ve ana-çocuk sağlığı hakkında bilgilendirme.

8 Ana düşünce Genç aileleri, aile planlaması hakkında bilgilendirme.

9 Aile planlaması Aile planlaması, ailelerin istedikleri sayıda, istedikleri zamanda ve sağlıklı aralıklarla, bakabilecekleri kadar çocuk sahibi olmalarıdır.

10 Ana – çocuk sağlığı Anne ölümlerini azaltır, toplumda sağlıklı ve mutlu anne sayısı artar! Bebekler istenen ve beklenen bebekler oldukları için aile yeterince ilgi, sevgi ve şefkat gösterebileceği için çocuklar ruhsal yönden daha sağlıklı yetişirler.

11 Doğum kontrol yöntemleri

12

13 Aile planlaması yöntemleri gebelikten korunma etkisi yüksek olan modern yöntemler ve gebelikten korunma etkisi düşük olan geleneksel yöntemler olmak üzere iki başlık altında toplanır. Modern Geleneksel Erkek Kadın kondom doğum kontrol hapı geri çekme kanalların bağlanması Rahim İçi Araç takvim yöntemi iğneler haznenin içinin yıkanması deri altı kapsülleri diyafram erkek tohum hücrelerini öldüren tablet ve fitiller kadın kondomu Tüplerin bağlanması


"Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları