Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAHSUN KIRMIZIGÜL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAHSUN KIRMIZIGÜL."— Sunum transkripti:

1 MAHSUN KIRMIZIGÜL

2 BİYOGRAFİSİ Mahsun Kırmızıgül kimdir, Mahsun Kırmızıgül’ün gerçek adı Abdullah Bazencir’dir. Zaza kökenli Mahsun Kırmızıgül 26 Mart 1969 tarihinde 22 çocuklu bir ailenin ferdi olarak Diyarbakır’ın Han ilçesinin Vezir köyünde dünyaya geldi. Annesi Fahriye Hanım, babası Mahmut Bazencir’dir. Mahsun Kırmızıgül doğduktan sonra babası imam nikahlı annesini ve kardeşlerini bırakıp Bingöl’e gitmiş. Mahsun, ilkokul çağına gelince, aile Diyarbakır’a göç eder. Diyarbakır’ın Kore Mahallesi’nde geçer çocukluğu.

3 İlk ve Orta okulları Diyarbakır’da okudu
İlk ve Orta okulları Diyarbakır’da okudu. Babası gittikten sonra eve bakan abisinin iş kazasında ölümünden sonra annesi bir kiremit ocağında çalışmaya başladı, Mahsun Kırmızıgül’de Çiğ köftecide çalıştı, çaycılık yaptı, boyacılık yaptı, kaçak sigara sattı evin geçimine katkıda bulunmak için. Önce Diyarbakır Karpuz Festivali’nde duyurur adını, sonra düğünlerde türküler söylemeye başlar.

4 Öz Diyarbakır seyahat şirketinde çalışan Hacı Tahir adlı bir şoför vasıtası ile İstanbul’a doldurduğu bir kaseti gönderir. ‘Güneş Plak’tan plak doldurmak için 1984 yılında İstanbul’a çağırılır. Bu arada İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü’nde eğitim görmeye başlar. Ve 1989’da Fatih’te oturan Gölgem Hanım’la evlenir, birkaç yıl sonra ayrılır. Bu evlilikten bir oğlu olur. Yitirdiği ağabeyinin adını verir ona: Mahmut. Ama babasının ona yaptığını yapmaz ve oğlu annesinin yanında kalsa da onu hiç yalnız bırakmaz; özellikle bayram günlerinde.

5 1998 Kral Tv Video Müzik ödüllerinde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. Mahsun Kırmızıgül, “Güneşi Gördüm” filminde, sosyal ve ekonomik sıkıntılar yüzünden başka ülkelere iltica edenlerin dramını anlattı.

6 Sinema Flimleri BEYAZ MELEK:
Beyaz Melek, Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği, başrollerini Yıldız Kenter, Arif Erkin Güzelbeyoğlu, Mahsun Kırmızıgül ve Sarp Apak'ın paylaştığı Türk melodram filmi.

7 Beyaz Melek Filminin Konusu
Beyaz Melek, bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu aşkı ve sevgiyi anlatmaktadır. Bir huzurevine terkedilmiş yaşlı ve hasta insanların dramını konu alır. Ayrıca film, filmin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül'e göre Zazaca'nın konuşulduğu ilk film olma özelliğini de gösterir.

8 Beyaz Melek Filminin Başarısı
2007 nin en fazla izlenen filmi olmuştur. 41. Houston Film Festivali’nde, “En İyi Uluslararası Yabancı Film” ve “Jüri Özel En İyi Yönetmen Ödülü” almıştır. Ayrıca anayasamızda,"Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Kimselere Sağlık ve Yerinde Bakım Hizmetleri"hususunu içeren bir kanun hükmünün yer almasına önayak olmuştur

9 GÜNEŞİ GÖRDÜM  Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci yönetmenlik denemesi olan bu filmde, kalabalık bir ailenin dramını anlatıyor. Film ayrıca Oscar olarak da bilinen Akademi Ödülleri'ne Türkiye'nin 2009 yılı aday adayı olarak gösterildi.

10 Konusu Mayınların arasında Doğu'da bir kürt sınır köyü. 25 yıldır iki tarafın arasında kalan çaresiz insanlar. Zorunlu göç uygulaması nedeniyle doğup büyüdükleri topraklardan, köylerinden ayrılmak zorunda kalan Altun Aileleri, köklerinden koparak bir bilinmeze doğru yola çıkarlar. Davut Altun, ailesi ile birlikte kaçak yollardan da olsa en kısa zamanda Norveç'e gitmeyi istemektedir. Haydar Altun ve ailesi içinse göç yolu İstanbul'a doğrudur.  Yolculuk başlamıştır. Bitmek bilmez fırtınalardan geçip gelmiş,yollarını kaybetmiş, çaresizce bir çıkış arayan insanların kendi güneşinden koparılmış ve geleceğin bilinmezliğinde kaybolmuş çocukların, bir göçün hikâyesidir.

11 GECENİN KANATLARI  Senaryo yazarlığını Mahsun Kırmızıgül ün yaptığı"Beren Saat ve Murat Ünalmış'ın başrollerini paylaştığı film siyasi niteliklidir.Gece daha küçük yaşlarda ailesini bir polis baskınına vahşice kurban verir ve canlı bomba olmak üzere örgüte katılır. Plana göre Gece İstanbul'a gelecek ve bakanın konuşması sırasında kalabalığın arasında kendini havaya uçuracaktır. Gece mücadelesi uğruna kendini hayattan soyutlamıştır. Ancak İstanbul'a geldiğinde kaldığı apartmanın kapıcısının oğluna aşık olur. Bu onun eylemini zorlaştıracaktır. Ancak yine de eylemi yapmaya kararlıdır. Tam eylemi yapacağı sırada da onu bir sürpriz beklemektedir

12 New York'ta Beş Minare New York'ta Beş Minare, yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 2010 yapımı sinema filmidir. Filmin başrollerinde Hacı Gümüş rolüyle Haluk Bilginer, Fırat rolüyle Mahsun Kırmızıgül, Acar rolüyle Mustafa Sandal, Becker rolüyleRobert Patrick, Maria rolüyle Gina Gershon ve Marcus rolüyle Danny Glover yer almaktadır. Filmin galası, 4 Kasım 2010 tarihindeİstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Gösterime girdiği ilk üç günde kişi tarafından seyredilerek açılış yapan New York'ta Beş Minare, "En iyi açılış gişeleri" sıralamasında da 7. oldu. Filmin adı, "Bitlis'te Beş Minare" türküsünden gelmektedir.

13 Konusu Kırmızı bültenle aranan ve adı fenomene dönüşmüş dinci bir örgütün lideri Deccal kod adlı bir suçlunun ABD'de yakalandığı bilgisi gelir. Onu teslim almak için başarılı iki polis New York'a gider. Bundan sonrası kolay görünür. Ama hiçbir şey görüdüğü gibi değildir.İstanbul, New York, Bitlis üçgeninde geçen hikâye, yakın dönemin Türkiye'sini sorgularken, 11 Eylül 2001 Saldırıları sonrası ABD ve dünyanın İslam Dinine karşı gelişen paranoyasının altını çizecektir.

14 Mucize Filmi Mucize, yönetmenliğini ve senaristliğini Mahsun Kırmızıgül'ün yaptığı 2014 yapımı sinema filmidir. Film 1 Ocak 2015 tarihinde beyazperdede gösterime girmiştir. Çekimleri İzmir Foça, Kars ve Kağızman'a bağlı bir köyde gerçekleştirimiştir


"MAHSUN KIRMIZIGÜL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları