Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu."— Sunum transkripti:

1 ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu

2 Tek ebeveynli ailelere yönelik bizden istenen rapor çerçevesinde halk eğitim merkezi ziyaret edildi. Kursiyerlere konu hakkında sunumlarımız yapıldı.

3 BAŞARAN AİLESİ: Görüşülen kişi Adil Bey: Adil Bey mart ayının sonunda büromuza başvurarak eşinin evi terk ettiğini çocuklarının bu süreçten kötü etkilendiğini kendisininse çalışmak zorunda olduğu ve çocuklarının da ruh halinin kötüye gittiğini anlattı. Okuldaki öğretmenlerinin ise çocuklar için sosyal hayata adapte olamayıp agresifleştiklerini belirtti.

4 ”. Büromuz yapılan araştırmalar sonucu eşine ulaştı ve kendisiyle çocukların ruh haliyle alakalı görüşmeler yapıldı. Görüşmede terk sebebini ilgisizliğe,sevgisizliğe ve geçmişte yaşadığı travmaya bağlayan anneye büromuz: Çocuklarız için rol modelsiniz geçmişte yaşadığınız bir travmadan dolayı bunu yaşadığınızı söylüyorsunuz ancak siz bu davranışınızla çocuklarınızın beyninde travma oluşturuyorsunuz peki yavrularınız bu travmayı sizin kadar güçlü atlatabilir mi bir anne olarak soruyoruz dedi. Eğer bir sevgiye ihtiyacınız varsa bu çocuklarınızın sevgisi olmalı ve siz annesiniz çocuklarınıza sahip çıkmalısınız denildi.büromuzun yaptığı görüşmenin neticesinde anne eve döndü. Ve başaran ailesi evinde ziyaret edildi. Aile kavramı hakkında kısa bir görüşme yapıldı aile bir psikologa yönlendirildi.

5 NURAL AİLESİ Görüşülen kişi :ailenin 14 yaşındaki oğlu Ceyhun Nural ailesinin en küçük ferdi Ceyhun'u büromuza davet ettik. Yapılan görüşmemizde Ceyhun un babasının evi terk ettiğini ögrendik. Ceyhun un, babasının neden evi terk ettiğini bilmediğini ve buna da bir anlam veremediğini ve ileride bir baba olursa asla böyle bir şey yapmayacağını evi terk etmeyeceğini ifade etti.bizlerde Ceyhun la yaptığımız bu görüşmede Ailenin bu süreçte zor günler geçirdiğini ve evde de bakıma muhtaç 17 yaşında bedensel özürlü bir kızları olduğunu,ve evi terk eden babanın eve maddi ve manevi herhangi bir destekte bulunmadığını ailenin de kendi imkanlarıyla geçimlerini sağladığını örgendik.Ögrendigmiz bilgiler eşliğinde Ceyhun ve ailesine manevi destekte bulunacağımızı bu konunun çözüme kavuşuncaya dek onları yalnız bırakmayacağımızı belirtik.

6 YILMAZ AİLESİ GÖRÜŞÜLEN KİŞİ:AİLENİN KIZI ZUHAL YILMAZ Ailemizle görüşülme sebebi anne ve babanın boşanmış olmaları,ailenin boşanma sebebi ise annenin beyninde su toplaması ve bundan dolayı akli melekelerini tam anlamıyla kullanamaması sonucu anne ve baba boşanmışlardır. Kızımızla yaptığımız görüşmeye misafir olarak katılan yaşam koçunu davet ettik ve görüşmede anne ve babanın ayrılığının sadece annenin hastalığı olmadığını yalan saygısızlık ve ilgisizliğinde sebepler arasında olduğunu tespit ettik. Kızımız babasında kalma kararını kendisi verdiğini kardeşlerinin de aynı düşüncede olduğunu söyledi. Bu süreçte kızımız annesini hiç görmediğini ölümünden öncede sadece hastalandığında 1 kez hastanede ziyaret ettiğini söyledi.

7 Tek ebeveynli ailelerin yaşadığı zorlukları değerlendirdiğimizde kişinin çift ebeveynli olarak tasarladığı aile, evlendiği kişinin vefat etmesi ya da başka bir hayatı tercih etmesi, şiddetli geçimsizlik gibi nedenlerle evden ayrılması ile tek ebeveynli aile şekline dönüşünce; bu köklü değişiklik kişinin kendini, hayatını, çevresini çocuklarını ve çocuklarının tercihlerini olumsuz değerlendirmesine neden olabilmektedir. Bunların sonucunda da tek ebeveynli aile bireyleri bir dönem psikolojik sorunlar yaşayabilmektedir.


"ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları