Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAZIRLAYAN İ dris Y AVUZYİĞİT Dada ş kent Merkez Camii Imam Hatibi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAZIRLAYAN İ dris Y AVUZYİĞİT Dada ş kent Merkez Camii Imam Hatibi"— Sunum transkripti:

1 HAZIRLAYAN İ dris Y AVUZYİĞİT idrisyavuzyigit@hotmail.com Dada ş kent Merkez Camii Imam Hatibi www.recepsahan.net

2 Müstahkem Mevkii Komutanı Cevat Paşa bir gece çok enteresan bir rüya görür.Rüyasında şu sesi duyar: “... Cevat, depolardaki 26 mayını denize döşe

3 Cevat Paşa Hemen Mayın Grubu Kumandanı Nazmi Bey’i çağırıp sorar: - Depolarımızda kaç mayınımız var? Nazmi Bey’in cevabı çok şaşırtıcıdır: -Elimizde bir Türk usta tarafından yapılan 26 mayın var. Alman teknisyenler bunları döşememizi istemediler. Şu anda Boğaz’daki mayın sayısı 377’dir ve hepsi Alman yapımıdır.

4 Cevat Paşa, daha sonra Nusret Mayın Gemisi Komutanı Yüzbaşı Hakkı Bey ile Yüzbaşı Hafız Nazmi Bey’i makamına çağırır ve mayınları nereye dökecekleri konusunda plan yaparlar. Ve plan gereği bu s 26 mayın Kumbağı Burnu ile Soğanlıdere arasına iki sıra halinde Boğaz’a paralel olarak tekbir ve dualarla dökülür.

5 Ertesi günlerde, Müttefikler tarafından yeni keşif uçuşları ve mayın taramaları yapılmıştır. Her nasılsa bu 26 sürpriz mayın kendilerini saklamayı başarmıştır. Hatta Karanlık Koy'da mayın bulunmadığına dair rapor veren İngiliz Pilot, bu sürpriz mayınların başarısından bir gün sonra kurşuna dizilmiştir.

6 Ertesi gün 18 Mart 1915 sabahı İngilizlerin en büyük zırhlıları, Nusret’in sabaha karşı döktükleri mayınlara çarparak herkesin şaşkın bakışları arasında Boğaz’ın dibini boylarlar. Böylece müttefikimiz olan Almanların işe yaramaz dediği 26 mayın öyle bir işe yaradı ki İngiliz zırhlıları boğazın dibini boyladılar.

7 İşte Nusret mayın gemisi.Şu anda Mersin Limanında

8 HAZIRLAYAN İ dris Y AVUZYİĞİT idrisyavuzyigit@hotmail.com Dada ş kent Merkez Camii Imam Hatibi www.recepsahan.net


"HAZIRLAYAN İ dris Y AVUZYİĞİT Dada ş kent Merkez Camii Imam Hatibi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları