Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CUMHURİYET DÖNEMİ SAVAŞTA BARIŞTA KADINLARIMIZ. KADINLARIMIZ  KURTULUŞ SAVAŞINDA EN ÖNDE YER ALDILAR. KURTULUŞ SAVAŞININ İSİMSİZ KAHRAMANLARIYDILAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CUMHURİYET DÖNEMİ SAVAŞTA BARIŞTA KADINLARIMIZ. KADINLARIMIZ  KURTULUŞ SAVAŞINDA EN ÖNDE YER ALDILAR. KURTULUŞ SAVAŞININ İSİMSİZ KAHRAMANLARIYDILAR."— Sunum transkripti:

1 CUMHURİYET DÖNEMİ SAVAŞTA BARIŞTA KADINLARIMIZ

2 KADINLARIMIZ  KURTULUŞ SAVAŞINDA EN ÖNDE YER ALDILAR. KURTULUŞ SAVAŞININ İSİMSİZ KAHRAMANLARIYDILAR.

3 KURTULUŞ SAVAŞI’NIN İSİMSİZ KAHRAMANLARI

4 ANALARIMIZ

5 CEPHANE TAŞIRKEN

6 VATAN SİZE MİNNETTAR

7 YURDUNU KURTARMAK İÇİN

8 CEPHEDE

9 SAVAŞTA

10 ATAMIZLA BERABER TÜRK KADINI

11 HALİDE EDİP ADIVAR  OSMANLI İMPARATORLUĞU VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN İLK KADIN HAKLARI SAVUNUCULARINDAN HALİDE EDİP ADIVAR KURTULUŞ SAVAŞINDA YER ALDI. TÜRK KADIN YAZARLARIMIZDAN..

12 SEÇME SEÇİLME HAKKI  Kadınlara siyasetin kapısını aralaya belediye yasası 1930’ da çıkarıldı. Kadınlar belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkını elde ettiler.

13 İlk Kadın Muhtar Gül Esin Aydın  1933 ‘ te Aydın ili Çine ilçesinde Karpuzlu bucağında muhtarlık yaptı. 500 oyla seçildi.Kahvehanelerde kumarı yasaklamış, kız kaçırma olaylarını önlemiş, nikah işlerini düzene koymuş. Atatürk tarafından ödüllendirilmiş.

14 Gül Esin Aydın

15 İlk Kadın Belediye Başkanı  1950’ de ilk kadın belediye başkanı Mülfide İLHAN Mersin’ den seçildi.

16 İLK KADIN VALİ  Lale AYTAMAN 1991’ DE MUĞLA Valisi oldu.

17 İLK KADIN BAKAN  1971’ de Türkan AKYOL Sağlık Ve Sosyal Bakanı oldu.

18 İLK KADIN MİLLİ EĞİTİM BAKANI

19 İLK KADIN BAŞBAKAN  1993 yılında Tansu ÇİLLER ilk kadın başbakan oldu.

20 İLK KADIN MİLLETVEKİLLERİ 1935’TE 17 KADIN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ.  BU MİLLETVEKİLLERDEN BİR TANESİ BALIKESİRİ TEMSİL EDİYOR.

21 İLK KADIN BALIKESİR M.VEKİLİ  SABİHA GÖKÇÜL ERBAY(8.02.1935)

22 BALIKESİR MERKEZ MUHTARLARI Balıkesir’ de Kasaplar ve Akıncılar mahallesi muhtarları kadın. Merkez köylerde ise hiç kadın muhtar yok.

23 SİZCE  KÖYÜNÜZDEN KADIN MUHTAR OLMASINI İSTER MİSİNİZ?  HALALCA’DAN KADIN MİLLETVEKİLİ OLMASINI İSTER MİSİNİZ?  PEKİ HALALCA’DAN KADIN BAŞBAKAN ÇIKMASINI YA DA CUMHURBAŞKANI ÇIKMASINI İSTER MİSİN?

24  NEDEN  OLMASIN?

25  1935 ‘ TE KADIN MİLLETVEKLİMİZ OLDU.  2009’ DA KADIN MUHTARLAR SEÇİLDİ.  ŞİMDİ NİYE SİZ OLMAYASINIZ?  ŞİMDİ SIRA SİZDE…

26 SIRA SİZDE  OKUYUN  ÇALIŞIN  KENDİNİZE GÜVENİN  BAŞARIN


"CUMHURİYET DÖNEMİ SAVAŞTA BARIŞTA KADINLARIMIZ. KADINLARIMIZ  KURTULUŞ SAVAŞINDA EN ÖNDE YER ALDILAR. KURTULUŞ SAVAŞININ İSİMSİZ KAHRAMANLARIYDILAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları