Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Çocuk Yaşadığını Öğrenir

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Çocuk Yaşadığını Öğrenir"— Sunum transkripti:

1 Çocuk Yaşadığını Öğrenir
Eğer bir çocuk sürekli eleştirilmişse, "kınama ve ayıplamayı öğrenir“ Eğer bir çocuk kin ortamında büyümüşse, "kavga etmeyi öğrenir“ Eğer bir çocuk alay edilip aşağılanmışsa, "sıkılıp utanmayı öğrenir“ Eğer bir çocuk sürekli utanç duygusuyla eğitilmişse, "kendini suçlamayı öğrenir"

2 Çocuk Yaşadığını Öğrenir
Eğer bir çocuk hoşgörüyle yetiştirilmişse, "sabırlı olmayı öğrenir“ Eğer bir çocuk desteklenip, yüreklendirilmişse, "kendine güven duymayı öğrenir“ Eğer bir çocuk övülmüş ve beğenilmişse, "takdir etmeyi öğrenir“ Eğer bir çocuk hakkına saygı gösterilerek büyütülmüşse, "adil olmayı öğrenir"

3 Çocuk Yaşadığını Öğrenir
Eğer bir çocuk güven ortamı içinde yetişmişse, "inançlı olmayı öğrenir“ Eğer bir çocuk kabul ve onay görmüşse, "kendini sevmeyi öğrenir“ Eğer bir çocuk aile içinde dostluk ve arkadaşlık görmüşse, "bu dünyada mutlu olmayı öğrenir"

4 Anne- Baba Eğitimi Her istediğini istediği zaman elde edemeyeceğini onlara öğretin Çocuğunuza sürekli nasihat vermeyin. Onlar nasihatinizden daha çok davranışlarınızdan etkilenirler. Yanlış yapmaktan korkmayın. Çünkü çocuklar, bunları çabuk unutur. Birbirinize karşı saygı ve sevgiyi koruyun. Aranızda saygı ve sevginin azaldığını görmek onları yaralar ve sürekli tedirgin eder.

5 Anne- Baba Eğitimi Çok konuşup çok bağırmayın
Kendinizle özdeşleştirmeyin. Onları olduğu gibi kabul edin Korkutup, sindirerek, suçluluk duygusu aşılayarak usandırmaya çalışmayın Onu dinleyin. Çünkü öğrenmeye en yatkın olduğu anlar, soru sorduğu anlardır.

6 Anne- Baba Eğitimi Onları, yeteneklerinin üstünde işlere zorlamayın, başarabileceği işler için güdüleyin Onu başkalarıyla karşılaştırmayın, umutsuzluğa kapılmasın Bütün kuralları birden öğretmeye kalkmayın. Öğrenmesi için zaman tanıyın. Dürüst davranmadığı zaman, çok fazla üstüne gitmeyin. Onu, yalan söylemeye sevk etmeyin

7 Anne- Baba Eğitimi Sizi çok bunaltsa da soğukkanlılığınızı yitirmeyin. Kızabilirsiniz, ama onu aşağılamayın. Yoksa o da sizi yabancıların yanında güç duruma düşürebilir. Çocuğunuza karşı haksızlık ettiğinizi fark ettiğinizde, ona açıklamaktan korkmayınız Unutmayın ki, çocuğunuz sizi olduğunuzdan daha iyi görür. Kendinizi ona karşı yanılmaz ve erişilmez olarak göstermeye çabalamayın.

8 Anne- Baba Eğitimi Ondan “örnek çocuk” olmasını beklemeyin
Çocuğunuza zorla yemek yedirmeye çalışmayın Çocuklarınız kavga ettiği zaman hakemlik yapmayın, “kim başlattı” vb. sözlerle tartışmanın içine girmeyin. Onlara kavgalarla baş etme sorumluluğunu verin

9 Anne- Baba Eğitimi Çocuklarınız, zaman zaman şiddet duygusuna kapılabilirler. Bunu engelleyemezsiniz. Ama şiddet davranışlarını engelleyebilirsiniz Bunun için çevreyle ilişkilerinde şiddet hareketlerine sapmalarını engelleyecek kurallar koyun ve bunları ödün vermeden uygulayın

10 Anne- Baba Eğitimi Çocuklarınıza kitap sevgisini, küçük yaşlarda kazandırmaya çalışın Onlara adil olun. Başarı için rüşvet vermeyin ( takdir alırsan, bisiklet alacağım..vb) Onları Başka Çocuklarla kıyaslamayın.


"Çocuk Yaşadığını Öğrenir" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları