Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ORTAOKULU 2015-2016 Eğitim Öğretim Ders : Teknoloji Tasarım Konu : DÜŞÜNCELERİMİZ NASIL KORUYALIM? Ad-Soyad : Sınıf: 8/ No: Ders Öğretmeni Ahmet Akan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ORTAOKULU 2015-2016 Eğitim Öğretim Ders : Teknoloji Tasarım Konu : DÜŞÜNCELERİMİZ NASIL KORUYALIM? Ad-Soyad : Sınıf: 8/ No: Ders Öğretmeni Ahmet Akan."— Sunum transkripti:

1 ORTAOKULU Eğitim Öğretim Ders : Teknoloji Tasarım Konu : DÜŞÜNCELERİMİZ NASIL KORUYALIM? Ad-Soyad : Sınıf: 8/ No: Ders Öğretmeni Ahmet Akan

2 PROBLEM LİSTEM Neden çiçek yetiştirirken sulamayı unutup çürüyorlar ?
Neden bir yiyecek ya da içecek sıcaksa onu soğuması için bekliyoruz ? Neden içlerinde farklı içecekleri taşımak için 2 farklı termos kullanıyoruz ? Neden kıyafetlerimizi sürekli katlıyoruz ? Neden silgilerden çok fazla silgi çöpü çıkıyor ? Yukarıdaki problemlerden “c” seçeneğini seçtim.Çünkü ; içlerinde farklı içecek olan termosları taşımak için 2 farklı termos taşımak gerekiyor.Ama 2 farklı termos demek daha fazla yük olduğu için bu benim sorunum.

3 ÇÖZÜM CÜMLESİ Ben 2 termos taşıyıp daha fazla yük taşımak istemiyorum. Bunun için aynı termos içinde 2 bölüm olacak. Her birine farklı şeyler koyabileceğiz. Her bölümün de kapağı olacak ve kolaylıkla bir şeyler dökebileceğiz. İkisini karıştırmak istersek ortada da bir kapak olacak ve istersek karışık bir şekilde dökebileceğiz.

4 Genişliği 8 cm. 18 cm,dışı çelik. 20 cm , sert plastik 18 cm , çelik.

5 GÖRÜŞLER AD/SOYAD : Leyla E. MESLEK : Ziraat Teknikeri YAŞ : 40
GÖRÜŞÜ : Pipetlerin olması bakteri üretebileceği için pipet yerine başka bir şey kullanmalısın. AD/SOYAD : Aylin M. MESLEK : Muhasebe YAŞ : 33 GÖRÜŞÜ : Termosun içindeki sıvıları dökerken etrafa dökülmesini engellemelisin. AD/SOYAD : İbrahim Ç. MESLEK : Esnaf YAŞ : 50 GÖRÜŞÜ : Termosu tutmak zor olabileceği için bu durumu kolaylaştıracak bir şey eklemelisin.

6 Yükseklik 20 cm . Eni 8 cm . Dışı çelik kaplama . İçi ısıya dayanıklı sıkıştırılmış cam . Orta bölme ısıya dayanıklı cam . Sapları bakalit . Bardağın iç yüzeyi çelik . Gizli ağızlıklar çelik . Kapaklar vakumlu çelik .

7 Termos kapağı aynı zamanda bardak olarak kullanılabilecek.
Taşıma sorunu olmaması için de tutma yeri olacak.

8 Plastik pipetler zamanla bakteri üretebileceği için ve temizliği zor olabileceği için pipetleri ortadan kaldırdım ve onun yerine gizli ağızlıklar yapıp pipet görevini gizli ağızlıkların yapmasını sağladım.

9 Termosun orta bölmesi. Bu bölme içinde ayrı içecekleri taşıdığımız termosun ayrı ayrı taşıyabilmemizi sağlıyor.

10 Termosun kolaylıkla tutulabilmesini sağlıyor.

11 Termosun içindeki gizli ağızlıklar .

12


"ORTAOKULU 2015-2016 Eğitim Öğretim Ders : Teknoloji Tasarım Konu : DÜŞÜNCELERİMİZ NASIL KORUYALIM? Ad-Soyad : Sınıf: 8/ No: Ders Öğretmeni Ahmet Akan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları