Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FAYDALI PROGRAMLAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FAYDALI PROGRAMLAR."— Sunum transkripti:

1 FAYDALI PROGRAMLAR

2 FAYDALI PROGRAM Ne Demektir?
Bilgisayar kullanıcılarının işlerini kolaylaştıran , hızlı bir şekilde yapmalarını sağlayarak zaman kazandıran ve kullanıcıların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayan programlardır.

3 Peki işime yarayabilecek
Faydalı Programlar neler olabilir ?

4 İnternet Tarayıcıları
Bilgisayarınızdan internete ulaşmak için bilgisayarınızda internet tarayıcısının yüklü olması gerekir. İnternet Explorer Google Chrome Mozilla Firefox

5 Anti-Virüs Programları
Anti-Virüs Programları genel olarak zararlı programları bulup yok etmekle görevlidir.

6 Office Programları Microsoft Windows ve Mac OS X işletim sistemlerinin kelime işlem, sunu hazırlama, elektronik tablo ile hesaplama yapabilen ve veri tabanı oluşturabilmemizi sağlayan ticari ofis yazılım paketleridir.

7 Microsoft Word Microsoft firması tarafından sunulan Office paketinde yer alan görsel öğeler içeren bir kelime işlemci programıdır. Uzantısı .doc veya .docx’ tir Bu programla Neler Yapabiliriz ?

8 Microsoft Excel Microsoft firması tarafından sunulan Office paketinde yer alan elektronik hesap programıdır. Uzantısı .xls veya .xlsx’ tir Bu programla Neler Yapabiliriz ?

9 Microsoft Power Point Microsoft firması tarafından sunulan Office paketinde yer alan sunum (gösteri) programıdır. Uzantısı .ppt veya .pptx’ tir Bu programla Neler Yapabiliriz ?

10 Video ve Müzik Programları
Bilgisayarımızda müzik dinlemek yada video seyretmek için bazı medya oynatıcı programlarının olması gerekir. Müzik Programları : Winamp, Bs Player vb. Video Programları : Gom player Media Player Classic vb.

11 Paint Paint Programı bilgisayar üzerinde resimler çizmemizi ve resimler üzerinde düzenlemeler yapmamızı sağlayan programdır.

12 Adobe Reader Elektronik Kİtap (E-Kitap) oluşturmak veya var olan elektronik kitapları okuyabilmek ve düzenlemek için kullanılan programdır. Uzantısı .pdf ‘ dir.

13 Hesap Makinesi Bilgisayarda dört işlem, ölçü çevirme gibi mantıksal işlemleri yapmamızı sağlayan programdır.


"FAYDALI PROGRAMLAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları