Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Nanoteknolojik Ürünler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Nanoteknolojik Ürünler"— Sunum transkripti:

1 Nanoteknolojik Ürünler

2 Folixir DNA Mikroarray (DNA çip) Elektronik (bilgisayar) Ekonomi

3 Folixir Biyokimya hücre zarının yapısı

4 Folixir Nano boyutlu kesecikler içerisine konulmuş nano boyutlarda lipozomlar içermektedir.
Bu kapsüllerde saç dökülmesini önleyici ve yeniden saç gelişimini sağlayan etken maddeler bulunur. Bu maddeler, boyut itibarıyla 1 milimetrenin milyonda biri ölçeğinde olmaları ve fosfolipidlerden meydana getirilmiş olan dış kaplamalarının hücre zarı ile eş olması sebebiyle hedeflenen saç kökü hücrelerinin içerisine kadar girerek hücre düzeyinde etki etmekte ve hızlı ve güçlü bir şekilde sonuç vermektedir.

5

6 DNA Mikroarrayler Biyokimya DNA(gen), RNA ve türleri, eşleşme, nükleotit

7 DNA microarray’i cam, plastik veya silikon çip gibi katı bir yüzeye tutturularak sıralı bir şekilde (array) oluşturulmuş mikroskobik DNA spotlarıdır. Yüzeye tutturulan bu DNA parçaları (genellikle nükleotid uzunluğundadır) prob olarak tanımlanmıştır.

8

9 Burada spot var

10 DNA mikroarrayler hastalıklı ve sağlıklı hücreleri karşılaştırmak için kullanılabilir.

11

12 Nano elektronik ve bilgisayar teknolojileri
Fizik,kimya,biyoloji…

13

14

15

16 İnsan beyni de yapamazlar ya ???

17 Elektronik araçların nanometre ölçeklerinde elde edilmesi ile halen kullanılan sistemlerinin işlem güçleri ve kapasiteleri bir kaç kat artacaktır. Nano teknolojilerin kullanım alanlarından biri olarak öneri edilen quantum bilgisayarların geliştirilmesi ile günümüzün en modern bilgisayarları olan pentium bilgisayarlar ile kıyaslanamayacak seviyelerde işlem gücü elde etmek olası olacaktır.

18 Bunlara ek olarak elektronik araçlar için geliştirilen sensör, gösterge sistemleri ve sinyal iletimi alanlarında ciddi ilerlemeler kaydedilecektir.

19 Nano-Ekonomi Gelişmiş ülkelerde ekonomi, genel itibariyle üniversiteler ve araştırma merkezlerindeki bilimsel çalışmalardan beslenmektedir. Zira ABD’de yüksek teknoloji şirketleri üniversiteler etrafında kümelenmekte ve bu şirketler dünya ekonomisine yön vermektedirler. Son yıllarda kritik sayılabilecek ürünlerle nanoteknoloji ön plana çıkmaya başlamıştır.

20 Örnek olarak, kalp damarlarının iç çeperine kanın yapışıp katman oluşturamadığı, dolayısıyla tıkanmayan stentler bütün dünyaya satılmaktadır. Boston ve çevresinin en büyük gelir kaynağı olan bu ürünün sahip olduğu katma değer dolayısıyla ekonomiye katkısı ders kitaplarına konu olmuştur.

21 Üretim maliyeti 10 YTL’yi geçmeyen kalp damarlarına takılan bir stent için YTL ödeyen bir çiftçimiz, 7 ton kiraz ihraç ederek bu parayı denkleştirebilir.

22 Nanoteknolojiyi kritik alan olarak görüp bugün yatırım yapan ülkeler, kısa süre içerisinde meyvelerini toplamaya başlayacaktır. Bir ülkenin ekonomik kalkınmışlığı ve gelecek nesillerin refahı, nanobilim ve nanoteknolojide gelinecek seviye ile doğrudan orantılıdır.

23 Bilim şart!

24 Metin İNCE Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim…


"Nanoteknolojik Ürünler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları