Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay."— Sunum transkripti:

1 Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay

2 İçindekiler Ünitenin Özeti Ünite Kazanımları
Temel soru, Ünite Soruları, İçerik Soruları 21. Yüzyıl Becerileri Teşekkür

3 Ünitenin Özeti Öğrenciye Elektrik Akımıyla ilgili bildiklerini anımsatarak, Konuyla ilgili büyüklükleri ve aralarındaki bağıntıları, Modelleme (Borular içinde suyun hareketi) yaptırarak; akımın davranışını canlandırabilmesini, Akımın nasıl oluştuğunu, Akımın başka etkilerinin neler olduğunu öğretmek amaçlanmaktadır.

4 Ünite Kazanımları 1. Elektrik akımı ile ilgili olarak öğrenciler;
1.1 Potansiyel farkını, bir iletkenin iki ucu arasında akım oluşmasına neden olabilecek enerji farkının bir göstergesi olarak ifade edildiğini hatırlayarak basit bir elektrik devresindeki rolünü açıklar 1.2 Bir iletkenin üzerinden geçen akım ile iletkenin uçları arasındaki potansiyel farkı arasındaki ilişkiyi deneyerek keşfeder 1.3 Bir iletkenin direncinin bağlı olduğu faktörleri deneyle gösterir 1.4 Seri ve paralel devrelerde akım, direnç ve potansiyel farkı arasındaki ilişkiyi deneyerek gösterir 2. Elektrik akımının manyetik etkisi ile ilgili olarak öğrenciler; 2.1 Üzerinden akım geçen bir telin etrafında manyetik alan oluşturduğunu belirtir 2.2 Manyetik alan içerisinde üzerinden akım geçen bir tele etkiyen kuvvetin nelere bağlı olduğunu deneyerek keşfeder 2.3 Basit bir elektrik motoru tasarlayarak yapısını açıklar

5 Temel soru Karanlıklardan aydınlığa nasıl çıkılır?

6 Ünite Soruları Sürekli güç nasıl elde edilir?
Seri ve Paralel devre ne demektir? Akımın kollara ayrılması nasıl gerçek leşir? Üreteçlerin seri veya paralel bağlan ması  arasındaki fark nedir? Yükle akım arasındaki ilişki nasıldır? Elektrik akımı nasıl depolanır?

7 İçerik Soruları Ampermetre ne işe yarar? Anahtar ne işe yarar?
İletken ne demektir? Voltmetre devreye nasıl bağlanır? Bir iletkenin direnci nasıl bulunur? Elektrik akımı taşınırken niçin yüksek gerilim altında taşınır? Elektrolizde toplanan gaz miktarları hangi orandadır?

8 21. Yüzyıl Becerileri Öğrenme ve Yenilenme Becerileri
Yaratıcılık ve Yenilenme Çalışma hayatında orijinalite ve yaratıcılık sergilemek Diğerlerinin işine yarayacak yeni fikirler geliştirmek, uygulamak ve anlatmak Yeni ve farklı bakış açılarına açık ve uyumlu olmak Yeniliğin geliştiği alanlarda yaratıcı fikirlerimle somut ve yararlı yardımlarda bulunurum Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme Anlamaya yönelik doğru akıl yürütmek Karmaşık seçimler yapmak ve kararlar vermek Sistemlerarası ilişkileri anlamak Farklı bakış açılarını netleştirmeye ve daha etkili çözümler üretmeye yönelik sorular belirlemek ve sormak Problem çözmek ve soruları yanıtlamak üzere bilgiyi sınırlandırmak, çözümlemek ve birleştirmek İletişim ve İşbirliği Konuşurken ve yazarken düşünceleri ve fikirleri açık ve etkili bir şekilde birleşitirip kullanmak Farklı takımlarda etkin çalışabilme becerisi göstermek Ortak bir amaca ulaşabilmek için gerekli çabayı gösterecek şekilde esnek ve istekli olmak İşbirliğine dayalı çalışmalar için sorumluluğu paylaşmak

9 ÜNİTE TANITIM SUNUMUMU
İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM


"Elektrik Akımı Hazırlayan: Mustafa Arbay." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları