Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YANMA VE YANGIN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YANMA VE YANGIN."— Sunum transkripti:

1 YANMA VE YANGIN

2 YANGIN: Yangın ise kontrolümüz dışındaki yanma olayıdır.
YANMA: Yanıcı Maddenin Oksijen ve ısı altında belirli oranlarda birleşmesi sonucu olusan bir kimyasal reaksiyondur. YANGIN: Yangın ise kontrolümüz dışındaki yanma olayıdır. Yanmanın olabilmesi için: YETERLİ ISI YETERLİ OKSİJEN YANICI MADDE

3 OKSİJEN YANICI MADDE ısı YANGIN ÜÇGENİ

4 YANGIN TEHLİKELERİ ve ÖNLEMLERİ

5 Yangın Tehlikeleri Nelerdir?
Elektrikli Cihaz Tehlikeleri Yanıcı Gaz Tehlikeleri Sigara Tehlikeleri Mutfak Tehlikeleri Sobalar En sık karşılaşılan yangın tehlikeleridir.

6 HER 4 YANGINDAN BİRİ ELEKTRİK NEDENİYLE OLUŞMAKTADIR !
Elektrik ile ilgili bir problem olduğunda : Sigortaların ve ana şalterin yerini ve nasıl kapatılacağını mutlaka öğrenin. Şalterler için : Önce küçük şalterden sonra ana şalterden elektriği kesin Sigortalar için : Tek tek sigortaları sökün; ondan sonra ana sigortayı kapatın Elektriği tekrar açarken önce ana sigortayı daha sonra diğerlerini açmalısınız.

7 LPG (Mutfak Tüpü) VE DOĞAL GAZ TEHLİKELERİ
Bu gazlardan kaynaklanan iki tür tehlike vardır; 1- Solunumu, vücudun oksijen almasına engel olur ve ölüme yol açar 2- Gaz kaçakları kolayca patlama ve YANGINLARA yol açabilecek şekilde ateş alabilir.

8 LPG Tehlikelerine Karşı Önlemler :
LPG tüpü ile çalışan ısıtma cihazları yatak odası gibi yerlerde kullanılmamalıdır. Gaz kokusu aldığımızda ortam havalandırılmalıdır. (süpürerek) Çok önemli bir gaz kaçağı varsa, kıvılcım çıkartan her türlü hareketten kaçınmalıyız. Arızalı detantörünüzü hemen değiştirin ve tüpünüzü her değiştirdiğinizde contaları mutlaka yenileyin. Kaçak tespiti yaparken kesinlikle kibrit vb. alevi değil SABUN KÖPÜĞÜ kullanın.

9 MUTFAKLARDA OLUŞABİLECEK YANGIN TEHLİKELERİ VE ÖNLEMLERİ
Kızartma yağlarının neden olduğu yangınlarda kesinlikle su kullanmayınız. Mutfak tüpleriniz (LPG) doğal olarak az havalanan bir yerde bulunuyorsa bu kısım sık sık havalandırılmalıdır. Piknik tüplerinin üzerine kazan veya tabanı geniş tencere konulmamalıdır. Evinizde kolay ulaşabileceğiniz bir yerde mutlaka en az 1 adet 6 kg. TSE’li yangın söndürme cihazı bulundurunuz ve kullanmasını önceden öğreniniz.

10 HER 6 YANGINDAN BİRİ TİRYAKİ DİKKATSİZLİĞİ NEDENİYLE OLUŞMAKTADIR!
SİGARA TEHLİKELERİ HER 6 YANGINDAN BİRİ TİRYAKİ DİKKATSİZLİĞİ NEDENİYLE OLUŞMAKTADIR!

11 SOBALARIN MEYDANA GETİRDİĞİ YANGIN TEHLİKELERİ VE ÖNLEMLERİ
Herhangi bir sarsıntı ihtimaline karşı sobaların mutlaka sabitlenmesi gerekir.

12 DİĞER YANGIN TEHLİKELERİ
Havalandırma boşlukları Yoğun rüzgarın dumanı içeriye alması. Saç kurutma makinesi, ütü vb. dikkatsizce bırakılması. Mutfak Aspiratöründe biriken yağların ısı etkisiyle tutuşması Açık ateşin yetersiz kontrolü Çöpe dikkatsizce atılan ateşleme kaynakları vs....

13 YANGINLARA KARŞI ÖNLEMLER
Bu önlemler aktif ve pasif olmak üzere ikiye ayrılır; Pasif Önlemler : Proje aşamasında başlayan yangının çıkmasını önleyen ve müdahaleyi kolaylaştıran önlemlerdir. Aktif Önlemler : Yangını başlangıç aşamasında yakalayarak bastırılmasını sağlayan önlemlerdir.

14 Aktif ve Pasif Önlemler 4 Grupta İncelenir :
1- Yangının Fark Edilmesi İle İlgili Önlemler : Yangın Alarm Butonları Anons Sistemi Otomatik Algılama ve Alarm Sistemleri (detektörler) 2-Yangının Söndürülmesi İle İlgili Önlemler : Yangın Söndürme Cihazları Yangın Hortum Dolapları Otomatik Söndürme Sistemleri (sprinkler)

15 3- Kaçışın Sağlanması İle İlgili Önlemler :
Yönlendirmeler (acil çıkış yazıları) Kaçış Koridorları Acil Aydınlatma Sistemleri (kaçış koridorlarının aydınlatılması) Acil çıkış Kapıları Yangın Tahliye Merdivenleri 4- Diğer Önlemler : Paratoner (yıldırımlık) Tesisatı Ventilasyon Kapakları Yangın Duvarı Yangın Boyaları

16 İŞ YERLERİMİZDE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Kişisel Olarak Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar : 1- Mesai sonunda her tarafı kontrol etmek ve açıkta yanıcı bir şey bırakılmamasına dikkat etmek. 2- Herhangi bir arızada arızanın yetkili kişiler tarafından giderilmesini sağlamak. 3- Yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddeler ile uğraşırken talimatlara uygun hareket etmek. 4- Yanıcı gaz kaçaklarında mümkünse gazı tahliye etmeye çalışmak veya reaksiyona sebep verecek her türlü hareketten kaçınmak vs KISACASI BELİRTİLEN TÜM TALİMATLARA UYGUN HAREKET ETMEK GEREKİR.

17 ÖNEMLİ İKAZLAR! YABANCI BİR YERE GİTTİĞİNİZDE
1- Yangın merdivenleri, yangın çıkış ve kaçış yolları ile yangın söndürücülerin yerleri hakkında BİLGİ EDİNİNİZ! 2- Kaçış koridorlarının ve yangın tahliye merdivenlerinin kaçışı engelleyici eşyalardan arındırılmasına, 3- Acil çıkış kapılarının KİLİTLİ OLMAMASINA dikkat etmelisiniz. ARACINIZI PARK EDERKEN İTFAİYE Araçlarının geçişini engelleyip engellemediğinize dikkat edin. Unutmamalısınız ki sizin dikkatsizliğiniz herhangi bir yangına zamanında ulaşılmasını engelleyebilir.

18 BİR YANGINLA KARŞILAŞTIĞINIZDA :
Mümkün olduğunca soğuk kanlılığınızı korumaya çalışın Paniğe sebep olmadan çevrenizdekileri uyarın Eğer mevcutsa alarm sistemini devreye sokun Derhal İtfaiyeye haber verin (ALO 110) Eğer müdahale edebileceğinize inanıyorsanız kendinizi riske atmadan yangını söndürmeye çalışın Yaralı ve tehlikede olanlara kendinizi riske atmadan yardımcı olmaya çalışın YANGINA MÜDAHALE EDECEK DURUMDA DEĞİLSENİZ YANGIN YERİNİ DERHAL TERKEDİN!

19 YANGIN YERİNİ TERKEDERKEN :
1- Çıkış levhalarını takip ederek, karışıklığa neden olmadan yangın yerini terk edin. 2- Yangın esnasında ASLA asansörleri kullanmayın. 3- Alevin ve dumanın yayılmasını engellemek için yangın alanı ile irtibatlı tüm kapı ve pencereleri kapatın. 4- Binayı terk ettikten sonra KESİNLİKLE geri dönmeyin. 5- Güvenli bir alana giderek itfaiyenin gelişini bekleyin. 6- İtfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladıktan sonra yangın sahasına kesinlikle girmeyin. 7- Yangın güvenlik alanında dolaşmayın ve yetkililere doğru bilgi vermeye çalışın.

20 YANGINDAN KORUNMA AMİRİ
GÖREVLİ BULUNDUĞU BİNANIN YANGINDAN KORUNMASI VE MEYDANA GELECEK YANGINLARLA MÜCADELE HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİNDEN,BU KONUDA GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINMASINDAN ALDIRILMASINDAN KONTROLUNDAN,YANGIN ANINDA YANGIN KORUNMA EKİPLERİNİN SEVK VE İDARESİNDEN SORUMLU OLMAK ÜZERE BAŞHEKİM TARAFINDAN GÖREVLENDİRİLMİŞ PERSONELDİR.

21 YANGINDAN KORUNMA AMİRİNİN GÖREVLERİ
SORUMLULUĞUNDAKİ BİNA VE TESİSLERDE ALINMIŞ YANGIN TEDBİRLERİNİ SÜREKLİ KONTROL ALTINDA TUTMALI. MEYDANA GELEN AKSAKLIKLARI BAŞHEKİME BİLDİREREK GİDERİLMESİNİ SAĞLAMALI. EKİPLERDE GÖREVLİ PERSONELİN ŞAHSİ DOSYALARINI TUTMALI, GÖREVLERİ İLE İLGİLİ HUSUSLARIN TAKİBİNİ SAĞLAMALI. MEYDANA GELEN YANGININ ACİLEN ŞEHİR İTFAİYESİNE VE İLGİLİ YERLERE DUYURULMASINI SAĞLAMALI. YANGIN ANINDA PERSONELİ GÖREVE ACİLEN SEVK EDEREK SÖNDÜRME ,KURTARMA, KORUMA VE İLKYARDIM ÇALIŞMALARINI YÖNETMELİ. BAŞHEKİMİN VERECEĞİ EMİRLERİ YERİNE GETİRMELİ. ÇALIŞAN PERSONELİN YANGIN TEDBİRLERİ KONUSUNDA YILLIK EĞİTİM VE TATBİKATLARININ YAPTIRILMASINI SAĞLAMALIDIR.

22 BİNALARDA KURULACAK YANGINDAN KORUNMA EKİPLERİ

23 SÖNDÜRME EKİBİ BİNA VE TESİSLERDE ÇIKABİLECEK YANGINLARA,MEVCUT ARAÇ VE GEREÇLERLE ANINDA MÜDAHALE EDEN ,YANGININ YAYILMASINI ÖNLEYEN SÖNDÜREN,BİR EKİPBAŞI YÖNETİMİNDE YETERLİ SAYIDA PERSONELDEN MEYDANA GELEN EKİPTİR.

24 -YANGIN TEDBİRLERİ İLE İLGİLİ EĞİTİM VE TATBİKATLARA KATILMALI.
SÖNDÜRME EKİBİ -ÇIKACAK YANGINA DERHAL MÜDAHALE ETMELİ, YANGINI SÖNDÜRMELİ VE YAYILMASINA MANİ OLMALI. -MEVCUT YANGIN SÖNDÜRME ARAÇ VE GEREÇLERİNİN AYLIK KONTROLLERİNİ YAPMALI,MEYDANA GELEN AKSAKLIKLARI İDAREYE BİLDİRMELİ. -YANGIN ESNASINDA VE SONRASINDA YANGINDAN KORUNMA AMİRİNİN VERECEĞİ EMİRLERİ YERİNE GETİRMELİ. -YANGIN TEDBİRLERİ İLE İLGİLİ EĞİTİM VE TATBİKATLARA KATILMALI. GÖREVLERİ

25 KURTARMA EKİBİ YANGIN ANINDA BİNA VE TESİSLERİN EN KISA ZAMANDA TAHLİYESİNİ SAĞLAYAN YANGINA MARUZ KALANLAR İLE ÜZERİNDE ’’YANGINDA İLK KURTARILACAK ’’ ETİKETİ BULUNAN KIYMETLİ EVRAK VE MALZEMEYİ ÖNCELİK SIRASINA GÖRE KURTARAN,BİR EKİPBAŞI YÖNETİMİNDE YETERLİ SAYIDA PERSONELDEN MEYDANA GELEN EKİPTİR.

26 KURTARMA EKİBİ YANGIN ESNASINDA YANGINA MARUZ KALAN CAN VE MALI KURTARMALI . YANGININ YAYILABİLECEĞİ YERLERDEKİ HASTALARIN ÇALIŞAN PERSONELİN VE MALZEMENİN TAHLİYESİNİ YAPMALI. YANGIN MERDİVENİ ,ÇIKIŞ - KAÇIŞ YOLLARINI DENETLEYEREK SÜREKLİ KULLANILABİLİR DURUMDA OLMASINI SAĞLAMALI.

27 KORUMA EKİBİ YANGIN ANINDA MEYDANA GELEBİLECEK PANİK VE DÜZENSİZLİKLERİ ÖNLEYEN KURTARILAN MALZEMELERİN KORUNMASINI SAĞLAYAN,YANGINDAN SONRA KURTARILAN MALZEMEYİ İLGİLİ BİRİMLERE TUTANAKLA TESLİM EDEN,BİR EKİPBAŞI YÖNETİMİNDE YETERLİ SAYIDA PERSONELDEN MEYDANA GELEN EKİPTİR.

28 KORUMA EKİBİ YANGIN ANINDA MEYDANA GELEN PANİK VE KARIŞIKLIĞI ÖNLEMELİ. YANGINDAN KURTARILAN MALZEMEYİ TESLİM ALMALI,BU MALZEMEYİ MUHAFAZA ETMELİ. YANGINDAN SONRA TESLİM ALINAN MALZEMENİN İLGİLİLERE İADESİNİ YAPMALI. YANGINDAN KORUNMA AMİRİNİN VERECEĞİ EMİRLERİ YERİNE GETİRMELİ. YANGIN TEDBİRLERİ KONUSUNDA EĞİTİM VE TATBİKATLARA KATILMALI.

29 İLKYARDIM EKİBİ YANGIN SÜRESİNCE YANARAK YADA DİĞER ETKİLERLE YARALANAN, DUMANDAN BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİREN KİMSELERE GEREKLİ İLKYARDIMI YAPAN, BİR EKİPBASI YÖNETİMİNDE YETERLİ SAYIDA PERSONELDEN MEYDANA GELEN EKİPTİR.

30 İLKYARDIM EKİBİ YANGIN ESNASINDA VE MALZEME KURTARMA SIRASINDA YARALANAN VE HASTALANAN ŞAHISLARA İLKYARDIM YAPMALI. GEREKTİĞİNDE DİĞER EKİPLERE YARDIM ETMELİ. YANGINDAN KORUNMA AMİRİNİN VERECEĞİ EMİRLERİ YERİNE GETİRMELİ. YANGIN TEDBİRLERİ İLE İLKYARDIM KONUSUNDA YAPILAN EĞİTİMLERE KATILMALI.

31 BİNALARDA YANGIN ÇIKTIĞINDA YAPILMASI GEREKENLER
KİŞİLER ÖNCEDEN TESPİT EDİLEN TOPLANMA BÖLGELERİNDE GÖREVLİLER NEZARETİNDE TOPLANMALI. GÖREVLİLER TOPLANMA BÖLGESİNDE KONTROL YAPARAK BİNA MEVCUDUNUN TAM OLUP OLMADIĞINI TESPİT ETMELİ. EKSİK VAR İSE ; KONTROL YAPAN GÖREVLİLER BU DURUMU GEREKÇESİYLE BİRLİKTE İDAREYE BİLDİRMELİ.

32 BİNALARDA YANGIN ÇIKTIĞINDA YAPILMASI GEREKENLER
YANGINI BÜYÜKLÜĞÜ VE YAYILMA ŞEKLİNE GÖRE BİNADA KURULU BULUNAN DİĞER YANGINDAN KORUNMA EKİPLERİ (İLKYARDIM KURTARMA,KORUMA) OLAYA MÜDAHALE ETMELİ. İTFAİYE PERSONELİ OLAY MAHALLİNE GELİNCE BİNANIN DURUMU VE YANGIN HAKKINDA BİLGİ VERİLMELİ. İDARE TARAFINDAN KİŞİ YAKINLARINA YANGIN HAKKINDA BİLGİ VERİLMELİ. GEREKTİĞİNDE SAKİN OLMALARI SÖYLENMELİDİR.

33 YANGIN KAPINIZI ÇALARSA
1.TELAŞLANMAYINIZ 2.BULUNDUĞUNUZ YERDE YANGIN İHBAR DÜĞMESİ VARSA ONA BASINIZ. 3.İTFAİYE TEŞKİLATINA 110’A TELEFON EDİNİZ. 4.YANGIN YERİNİN ADRESİNİ EN KISA VE DOĞRU ŞEKİLDE BİLDİRİNİZ. 5.MÜMKÜN İSE YANGININ CİNSİNİ DE BİLDİRİNİZ. (BİNA, BENZİN, MOTORLU VASITA VB. GİBİ)

34 YANGIN KAPINIZI ÇALARSA
6.YANGINI ÇEVRENİZDEKİLERE DUYURUNUZ. 7.İTFAİYE GELİNCEYE KADAR YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN ELDE MEVCUT VASITA VE İMKANLARDAN FAYDALANMAYA ÇALIŞINIZ. 8.YANGININ YAYILMASINI ÖNLEMEK İÇİN KAPI VE PENCERELERİ KAPATINIZ. 9.BUNLARI YAPARKEN KENDİNİZİ VE BAŞKALARINI TEHLİKEYE ATMAYINIZ. 10.GÖREVLİLERDEN BAŞKASININ YANGIN SAHASINA GİRMESİNE MANİ OLUNUZ.

35 YANGINDAN KURTARMA

36 HERKES BİR YANGIN KARŞISINDA ÖNCE HAYATI KURTARMALI, HABER VERMELİ VE YANGINI SÖNDÜRMEYE ÇALIŞMALIDIR. YANGIN ALARM VERİNİZ KURTARINIZ SÖNDÜRÜNÜZ

37 YANGIN SÖNDÜRÜCÜSÜNÜN NASIL KULLANILDIĞINI ÖĞRENİNİZ
YANGIN SÖNDÜRÜCÜSÜNÜN NASIL KULLANILDIĞINI ÖĞRENİNİZ. DUMANA DEĞİL, ATEŞE DIŞ ÇEVREDEN MERKEZE DOĞRU PÜSKÜRTÜNÜZ. YANLIŞ DOĞRU RÜZGARI ARKANA AL CİHAZI ALEVİN DİBİNE TUT CİHAZI YANGININ DOĞDUĞU YERE TUT EVVELA ÖNÜ SONRA İLERİYİ SÖNDÜR YANGIN TAMAMEN SÖNMEDEN AYRILMA CİHAZI OMUZ HİZASINA AS

38 SICAKLIK VE DUMAN YUKARI DOĞRU YAYILIR
SICAKLIK VE DUMAN YUKARI DOĞRU YAYILIR. BU NEDENLE YERE EĞİLEREK GİDİNİZ. DÖŞEMEYE YAKIN ISI ÇOK DÜŞÜKTÜR. DUMAN DAHA AZDIR. GÖRÜŞ DAHA İYİDİR. YANGIN İÇİNDE KALMIŞ KİŞİ DE YERE YATMALI ÇOK DERİN OLMAYACAK ŞEKİLDE SOLUK ALMALIDIR.

39 4. EĞER GÜCÜNÜZ YETİYORSA VE YALNIZ İSENİZ YARALILARI SÜRÜME USULÜ İLE YOKSA YERDE ÇEKEREK TAŞIYINIZ.

40 YANGIN ÇIKTIKTAN SONRA ASANSÖRÜ, KULLANMAYINIZ
YANGIN ÇIKTIKTAN SONRA ASANSÖRÜ, KULLANMAYINIZ. ELEKTRİK KESİLMESİ NEDENİYLE ASANSÖR ÇALIŞMAYABİLİR. ASANSÖR İÇİNE VE BOŞLUĞUNA DUMAN DOLAR. SICAKLIK ÇOK ARTAR. DUMANDAN BOĞULMA TEHLİKESİ VARDIR.

41 ELBİSELERİ TUTUŞMUŞ KİŞİNİN ÜZERİNE ELBİSE, PALTO, BATTANİYE YA DA HALI ÖRTÜNÜZ. YANAN YERİN HAVA İLE İLİŞKİSİNİ KESEREK SÖNDÜRÜNÜZ. BU GİBİ CİSİMLERİ ÖRTERKEN YARALININ BAŞ TARAFINDAN AYAK YÖNÜNE DOĞRU ÖRTÜNÜZ. BÖYLECE ALEVİN YÜZE DOĞRU GELMESİNİ ÖNLEMİŞ OLURSUNUZ.

42 ÖNCE BAŞ VE GÖVDE SONRA KOL VE BACAKLARDAKİ ELBİSE KISIMLARININ YANMASINI SÖNDÜRÜNÜZ. ELİNİZLE BASTIRARAK İYİCE SÖNDÜRÜNÜZ. SONRA YAVAŞÇA VÜCUT ÜZERİNDEN KALDIRINIZ. GÜNÜMÜZDE KULLANILAN KUMAŞLARIN ÇOĞUNUN KOLAY ALEV ALABİLEN SENTETİK MADDELERDEN OLDUĞUNU HATIRLAYINIZ. BUNLAR PAMUKLU GİYSİLER GİBİ YANMAZ. SENTETİK İPLİKTEN GİYSİLER SICAKLA ERİR VE DERİYE YAPIŞIR.

43 YANMAKTA OLAN KİŞİNİN KOŞMASI VE HAREKET ETMESİ, TUTUŞMUŞ ELBİSE KISIMLARININ DAHA ÇOK YANMASINA YOL AÇACAKTIR. KURTARICI, HAREKET HALİNDEKİ KİŞİNİN ÜZERİNİ, VARSA BİR ÖRTÜ İLE SARMALI VE YUVARLAMALI, YOKSA OLDUĞU YERDE YUVARLAYIP SÖNDÜRMELİDİR.

44 SICAK ELBİSELERİ ÇIKARINIZ
SICAK ELBİSELERİ ÇIKARINIZ. İYİCE YANARAK YAPIŞMIŞ ELBİSELER YIRTILARAK ÇIKARILMAZ. BUNLARI ÇIKARIRKEN ÇOK DİKKATLİ OLUNUZ. DERİYE YAPIŞTIĞI YERİN ETRAFINDAN ELBİSEYİ KESİNİZ. YANAN YERİ HEMEN BOL AKAR SU İLE (MUSLUK, DUŞ) YIKAYINIZ. HAFİF SU AKIMI İLE 15 DAKİKA SOĞUTUNUZ. SU HIZLI VE SERT ÇARPACAK ŞEKİLDE AKMAMALIDIR. YANIK YERİNDEKİ ISIYI DÜŞÜRMEKLE YANIK ETKİSİNİN DERİNLERE İNMESİ ÖNLENİR. SOĞUK SU ŞİŞLİĞİ AZALTTIĞI GİBİ AĞRIYI DA AZALTIR.

45 SICAK YAĞ YA DA KİMYASAL MADDELERLE BULAŞMIŞ OLAN ELBİSELER HEMEN ÇIKARILMALI VE YANAN DERİ KISMI VE ETRAFI BOLCA SOĞUK SU İLE YIKANMALIDIR. BU İŞLEMLERİ YAPARKEN KİMYASAL MADDENİN ELLERİNİZİ YAKMAMASI İÇİN DAYANIKLI ELDİVEN GİYMEYİ UNUTMAYINIZ. 12. KURTARICI OLARAK ÖNCE ALEVE DOĞRU YÖNELMEYİNİZ. BAŞINIZI ARKAYA DOĞRU ÇEVİREREK SOLUK ALMAYA ÇALIŞINIZ.

46 YANMAKTA OLAN BİNA İÇİNDE KURTARMA İŞLEMİ YAPIYORSANIZ KAPILARI ÇOK DİKKATLİ OLARAK AÇINIZ. KAPI ARKASINDA DİZLERİNİZ ÜZERİNE ÇÖMELİNİZ. ÖNCE KAPI KOLUNA ELİNİZLE DOKUNARAK ISINMIŞ OLUP OLMADIĞINA BAKINIZ, BİNADA BAŞKA BİR ÇIKIŞ YOLU YOKSA KAPIYI AÇMAKLA ALEV SİZİN ÇIKIŞ YOLUNUZU KAPATABİLİR VE DAHA DA GENİŞLEYEBİLİR. BİNALARIN YÜKSEK KISIMLARINDAN HALAT, ÇARŞAF VS. KULLANARAK VE BUNU ODADA KOLTUK GİBİ AĞIR CİSİMLERİN AYAĞINA BAĞLAYARAK KİŞİYİ AŞAĞIYA İNDİRİNİZ.

47 KARBON MONOKSİT GAZI HAVADAN AĞIR OLDUĞU İÇİN BU GİBİ DURUMLARDA YANAN BİNAYA GİRERKEN AĞZINIZI ISLAK BİR BEZLE KAPATINIZ. 16. İŞYERLERİNDE OLDUĞU KADAR EVLERİNİZDE DE YANGIN SÖNDÜRME ALETİ BULUNDURUNUZ VE BUNUN KULLANILMASINI BİLİNİZ.

48 TEŞEKKÜRLER


"YANMA VE YANGIN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları