Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Proje Yönetiminde Yeni Nesil Teknikler ve Metodlar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Proje Yönetiminde Yeni Nesil Teknikler ve Metodlar"— Sunum transkripti:

1

2 Proje Yönetiminde Yeni Nesil Teknikler ve Metodlar
Tekin Güvercin, CEO Future Network Development

3 Agenda Projeler neden başarısız oluyor
Projeye başlamadan önce yapılması gerekenler Dünya genelinde son yıllarda kullanılan en etkin teknikler Proje Planlama Türleri Montecarlo Risk simulasyonu nasıl çalışır Projelerde Parkinson Law ve Ögrenci Sendromu etkisi Proje Yönetim Sisteminizi seçerken nelere dikkat etmek gerekir. Farklı sektörlerde Proje kavramının anlamı Proje Yönetimi geleçekte nerede olacak?

4 Katkıda bulunduğumuz bazı projeler
The London Eye - The Eden Project - Jumeirah Park Dubai - Schiphol Havaalanı -Hong Kong Havaalanı-Uzay Mekiği Projesi NASA- PETRONAS Towers Malezya- Commonwealth Villaları Hindisdan - Reichstag Berlin – Varşova Metrosu -The Great Court Müzesi -Londra 2012 Olimpiyat Oyunları - Port Baku Prokesi -Capris Gold İstanbul -EGE Plaza – Tarus Alışveriş Merkezi -İncirlik Havaalanı-Garden City Hindistan, Güney Afrika Havaalanı, 3. Köprü, İstanbul-İzmir Otoyol Projesi, Luftansa Bakım Hangarları

5 Projeler Neden Başarısız Oluyor!
Zayıf Planlama Süreci Biz En İyisini Biliyoruz Sendromu Proje ve Risk İntegrasyonunun Planlanmaması Kullanılan Yanlış Methodlar Zayıf İletişim Yöntemleri Erken uyarı sisteminin olmaması (KPI) Planlama İçin Yeterli Zaman Olmaması Teknik Bilgi Eksikliği Kaynakların verimsiz şekilde kullanılması Insanların Süreç ve Proje Yönetimi Arasındaki farkı bilmemesi Bizim Yapımız Farklı ve Bizim Planlama Sistemine İhtiyacımız Yok Mazereti Standart bir Proje Yönetim Sisteminin Olmaması

6 Bakış açısı

7 P1 Zaman Biz Bu İşi Nasılsa Yaparız Panik Aşırı Yüklenme
Proje Başlangıcı Proje Bitişi İlerleme 100% Zaman P1

8 Proje Kapsamı Yapılması Gerekenler
CRM Karar Merkanizması

9 Doğru Teknik

10 Gerçek İhtiyaca Göre Proje Kapsamı

11 Proje Paydaşlarının Beklentisi

12 CPM – Critical Path Method
En Popüler Proje Yönetim Teknikleri CPM CPM – Critical Path Method LOB Line of Balance & Linear Scheduling Method BIM Building Information Modeling 3 Point Estimation 3 Point Estimation with Monte Carlo Risk Simulation CCPM Critical Chain Project Management What Else Agile, Scrum, XP

13 Planlama Türleri The Realists schedule (most likely)
Gerçekçi Planlama (en olası) Agresif Planlama (iyimser) The Aggressive schedule (optimists) The Cautious schedule (pessimists) Tedbirli Planlama (kötümser) The Scale to Fit schedule (politics!) Politik Planlama

14 Soru: Avantaj ve dezavantajları neler?
Tedbirli Planlamaya bakış... İlk fikrim 10 gün Müdürüme söylediğim 10 gün 2 gün Müdürümün müşteriye söylediği 10 gün 2 gün 2 days 3 gün Göreve atandımda 15 gün Facebook’ta geçirdiğim vakit 2 gün Twitter’da geçirdiğim vakit 3 gün Çalışmaya başlamam Zamanımın %80’ini harcadım fakat hala işimin %50 si duruyor Soru: Avantaj ve dezavantajları neler?

15 Tedbirli Planlamaya bakış...
12g 8g 10g 15g Muhtemelen planlama türlerinin en kötüsü İşin yapılacak süreden daha fazla sürede yapılmasının planlanması Bu planlama türünde, bazı işlerin planlanandan daha uzun ya da daha kısa sürmesi bekleyebiliriz.. FAKAT hangi işlerin bu şekilde olacağını bilemeyiz.

16 Soru: Avantaj ve dezavantajları neler?
İyimser Planlama bakış.... İlk tahminim 10 gün Müdürüme söylediğim 9 gün 1gün 10 days 2 days 2 days Müdürümün müşteriye söylediği 7 gün 2gün 1gün İşi aldığımda 7 gün Soru: Avantaj ve dezavantajları neler?

17 İyimser Planlama bakış....
9g 8g 10g 15g

18 Çözüm – Olası (Most Likely) Planlama
7 günn 10 gün 17 gün 10 days 2 days Monte Carlo Simulasyonu Metodunu kullanarak En iyi, En Kötü ve En Olası Zaman ve bütçenin aynı anda görülmesi. Critical Chain Method (Kritik Zincir Yöntemi ) kullanılarak öngörülmeyen harcamalar ve zamanın optimun kullanılması.

19 yineleme Seriler “zarf” oluşturur Her yineleme (iteration) için bir parça seçilir Gizli kalmış hassas noktalar açığa çıkar 1 10 gün 2 9 gün 3 14 gün 4 17 gün 5 10 gün 6 7 8 9 10 11... 14 gün 13 gün 7 gün 10 gün 12 gün 33 45 27 42 38 20 1 3 7 13 21 28 34 39 43 46 2 4 8 14 22 12 5 6 9 15 10 16 29 35 30 36 40 44 41 37 24 31 23 25 11 17 47 48 32 26 18 19 7 11 12 13 14 15 16 17 10 9 8 7 10 17 Min Olası Maksimum

20 Ne Tür bilgilere ulaşılabilir

21 Kritik Zincir Yöntemi Etkili aktivite süresi kontrolünü sağlamak için kavramlar geliştiren Sabitler (TOC) ve Kritik Zincirleme Teorisi, Dr. Goldratt tarafından 1990’da ortaya atılmıştır. Bir projedeki kritik zincirleme, ortak kaynaklar tarafından gerçekleştirilen eylemlerle bağlanan, farklı çeşitlerdeki yollardan gelen aktivitelerin en uzun dizisi olarak tanımlanır. Kritik Zincirdeki en güvenli zaman bireysel faaliyetler tarafından ortadan kaldırılır ve proje aralığı yaratmak için değerlendirilir. Proje, zaman aralıkları sağlayarak gecikmelere karşı korunur. Bu yüzden, önemli faaliyetlerden güvenlik zamanını çıkartmak, zaman israfının temel nedenini, bu şekilde de sınırlanmayı ortadan kaldırır. Bu zaman aralıkları, kişisel faaliyetlere, kritik zincirdeki nihai hedefi, olabilen en kısa sürede tamamlamaları için gerekli saklama alanlarını sağlar.

22 Kritik Zincir tarafından belirtilen temel sorunlar
1. Güvenlik Süresi Tahmini: Mühendisler zaman tahminlerini deneyimlerine dayanarak yaptıkları ya da hesapladıkları zaman, çoğu mühendis, oluşabilecek bir belirsizliğe karşın gizli güvenlik süresini ekleme eğiliminde bulunur. Güvenlik süresini, eylem süresi tahminlerine eklemeleri yanlış olmasa da, bu sürenin uygulanmasının gerçek performansa ilişkisini anlamaları gerekir.  2.Öğrenci Sendromu: Öğrencilere bir görev verilmesine benzer olarak, genellikle görevlere son anda başlanır. Bu yüzden, aktivite geç başlangıçlara yol açacağı için ekstra bir güvenlik süresi, zaman kaybı olur.  3. Parkinson Kanunu: İnsanlar, çaba seviyelerini, yalnızca aktivite planının tamamını doldurmaya yönlendireceklerdir. Yavaşlama, Parkinson Kanunu’nun (Parkinson 1957) göstergesi: yapılan iş, tamamlanması için gerekli süreyi doldurmak için daha geniş bir zamana yayılır.

23 Kritik Zincirleme için 9 Adım
CPM yaklaşımı kullanarak iş programınızı planlayın. Her aktivite için tahmini güvenlik sürelerini belirleyin. Her aktivite için olası süre tahmini belirleyip tanımlayın. 2. ve 3. adımlara dayanarak, her aktivite için güvenlik tahminini ortadan kaldırın. 4. adımda tanımlanan makul program için kritik zinciri en uzun bağımlı olaylar zinciri olarak tanımlayın. Kritik zincirin sonuna proje zaman aralığını ekleyin. Kritik zincire karışmış kritik olmayan zinciri, rehber zaman aralıklarına ekleyin. Eylemin kaynak elverişliliğini garanti edebilmek için kaynak zaman aralıkları ekleyin. Kritik zinciri kontrol etmek için 5. adıma geri dönün.

24 BIM ve 3D Bugün Gelmiş olduğumuz Nokta

25 BIM ve 3D Printing Uygulandığı Yerler

26 Geleçekte Projeye Yönetimi

27 Geleçekte Projeye Yönetimi

28 Proje Yönetimi – SCRUM Nasıl Çalışır
SCRUM ile projelerinizi küçük adımlar olarak planlıyor, her bir adımı bir öncekinin üzerine inşaa ediyoruz. Bu sayede projedeki muhtemel sorunları erken belirliyor,  ortaya çıkabilecek gereksinimlerin, değişiklik taleplerinin ve geri bildirimlerin hızlı olarak ürüne adapte edilmelerini sağlıyoruz. Koşu sırasında proje takımı günlük, ayaküstü, kısa toplantılarla bir araya gelerek projeyi değerlendirirler. Bu toplantıların günlük yapılması ve kısa tutulması çok önemlidir. Bu toplantıda proje ekibinin şu soruları cevaplayarak bir biriyle paylaşması beklenir: Dünden bugüne neler yapıldı? Yarına neler yapılacak? Karşılaşılan problemler ve sorunlar nelerdir? Scrum un faydaları * Yineleme yaklaşımıyla projenin parçalara bölünerek karmaşıklığın azaltılması, Müşterinin sürekli olarak proje geliştirme sürecine dâhil edilerek, bilgi alış verişinin ve bunun sonucunda müşteri memnuniyetinin oluşturulması, Test odaklı yaklaşım ile hata oranlarının azaltılması, Ürün sahibi tarafından önemli olarak önceliklendirilen isteklerin ilk olarak çözümlenmesi, Risklerin önceden fark edilebilir olması.

29

30 Başarı İçin Anahtar Kelime - İntegrasyon
Proje Yönetim Sistemi Gantt Chart Kontrat Yönetimi İletişim Raporlama Dokuman Yönetimi Kanban

31 Bugün kullandığınız method ve teknolojiden memnun musunuz?

32 Soru & Cevaplar Detaylı Bilgi İçin – Türkiye Temsilcimiz
Cahit Hızlı - Benimle İletişine Geçmek İçin Tekin Güvercin –


"Proje Yönetiminde Yeni Nesil Teknikler ve Metodlar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları