Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mescid-i Aksa Gerçeği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mescid-i Aksa Gerçeği."— Sunum transkripti:

1 Mescid-i Aksa Gerçeği

2 Hiç farkettiniz mi? Ne zaman,
"Mescid-i Aksa (El Aksa Camii)" Hakkında Yerli ya da yabancı medyada bir haber çıksa "Kubbetu's Sahra" Resmi belirir!

3 Bunun nedeni, toplumsal bilgisizlik meydana getirmek;
arkasında yatan bir: İsrail Planı

4 Siyonist kaynaklar bu resimleri çok ucuza hatta bedavaya bütün dünyaya pazarlıyorlar…
Müslümanlar bu resimleri evlerinde ve ofislerinde Mescid-i Aksa’nın resmi olduğunu düşünerek astıkları için yeni nesiller iki mescid arasındaki farkı ayırdedemeyeceklerdir… Hatta günümüzde Müslümanlar bu iki mescidi ve aralarındaki farkı unutmuş hale gelmiştir.

5 İsrail, Mescid’i Aksa’nın resmini Müslümanların hafızalarından çıkarmak istemektedir
Böylece En büyük hedefleri olan Mescid-i Aksa’yı yıktıkları ve yerine kendi tapınaklarını yaptıkları zaman Müslümanların tepkisini çekmemeyi başarmaya çalışıyorlar

6 Müslümanların, Kubbetüs-Sahra Yerinde durdukça Mescid-i Aksa’nın yerinde olmadığını düşünmemelerini sağlamaya çalışıyorlar Ne plan ama!

7 Mescidi Aksa'yı ve Kubbetu's-Sahra'yı içine alan haremi şerif.
(El Aksa Camii) Kubbetu's Sahra Mescidi Aksa'yı ve Kubbetu's-Sahra'yı içine alan haremi şerif.

8 Giriş Mescidi Aksa'nın İslâm'daki müstesna yerinin sebebi Resulullah (s.a.s.)'in mirac mekânı olmasıdır. Yüce Allah, İsrâ suresinin birinci âyetinde Mescidi Aksa'yı adıyla anarak şöyle buyurur: "Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir."

9 Mescid-i Aksa (El Aksa Camii)

10 Kubbetu's-Sahra, diğer adıyla Hz. Ömer Camisi
Kubbetu's-Sahra, diğer adıyla Hz. Ömer Camisi. Kubbetu's-Sahra, Resulullah (s.a.s.)'ın miraca çıkarken bastığına inanılan kayanın üzerine inşa edilmiştir. Sahra kelimesi de kaya anlamına gelir ve Kubbetu's-Sahra isimlendirmesi bu kayaya binaen verilmiştir. Ancak Türkiye'de hala birçokları tarafından Mescidi Aksa olarak bilinen mabed işte bu mabeddir. Gerçekte Mescidi Aksa, Kubbetu's-Sahra'nın kıble tarafında bulunan daha büyük ve geniş bir mabeddir.

11 PEKİ BU PLANIN SEBEBİ VE AMACI NE?
YAHUDİLER BUGÜNKÜ MESCİDİ AKSA'NIN YERİNDE DAHA ÖNCE, SÜLEYMAN HEYKELİ, DİĞER ADIYLA SİYON MABEDİ ADINI VERDİKLERİ BİR MABEDİN BULUNDUĞUNU VE BU MABEDDEN BUGÜN GERİYE KALAN TEK ŞEYİN AĞLAMA DUVARI ADINI VERDİKLERİ DUVAR OLDUĞUNU İLERİ SÜRMEKTEDİRLER. BU YÜZDEN YAHUDİLER MESCİDİ AKSA‘YI YIKARAK DAHA ÖNCE YERİNDE BULUNDUĞUNU İLERİ SÜRDÜKLERİ SİYON MABEDİ'Nİ İNŞA ETMEYİ AMAÇLAMAKTADIRLAR.

12 1969 YILINDA YAHUDİLER TARAFINDAN YAKILAN ANCAK YIKILAMAYAN MESCİD-İ AKSA’YI YIKMA PLANLARI DEVAM ETMEKTEDİR. İKİNCİ İNTİFADA YA DA EL AKSA İNTİFADASI DA, KATİL ŞARON’UN MESCİD-İ AKSA (EL AKSA CAMİİ) ALTINDA AÇILAN TÜNELLERİ ZİYARET ETMESİ İLE BAŞLAMIŞTIR. ÇÜNKÜ FİLİSTİNLİLER ÇOK İYİ BİLMEKTEDİRLER Kİ, İSRAİL YÖNETİMİ BU TÜNELLERİ MESCİD-İ AKSA’YI YIKMAK İÇİN AÇMAKTADIR. MESCİD-İ AKSA’NIN TAMİR EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYEN İSRAİL YÖNETİMİ, ALTINI KAZDIĞI MESCİD’İ AKSA’NIN KENDİ KENDİNE (?) YIKILMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞMAKTADIR.

13 “Onlar bir plan yaptılar, ve Allah’ta bir plan yaptı;
Revealed after the Hijrah. This chapter has 75 verses. In the Name of Allah, Most Gracious, Most Merciful. “Onlar bir plan yaptılar, ve Allah’ta bir plan yaptı; ama plan yapanların en yücesi Allah’tır.” Al Quraan 8. Spoils of War (Al-Anfál) V.30

14 Ne yapabiliriz? Bu bilgileri diger bütün Müslüman kardeşlerimizle paylaşıp onları bilgilendirebiliriz Anektod: 54.T.C.Hükümetinin(Refahyol) Başbakanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın bu konudaki hassasiyetini ve tavrını aşağıda anlatacağımız iki olayla ortaya koymak gerekiyor. Ali – 11/05/01

15 1. Olay: ’da İsrail Başbakanı Netenyahu, El Aksa Camii’nin altından geçen tüneli açınca çıkan olaylarda 38 Filistinli ve 11 İsrail’li ölmüş; bu olay üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tünelin derhal kapatılması çağrısında bulunmuştu. Türkiye’de bu olaya gerek Demirel ve gerekse Çiller hiç ses çıkarmazken Başbakan Erbakan: "Böyle bir tünel kazma çalışması büyük bir tahriktir. Kendilerine bir an önce bu tahrikten vazgeçmelerini, tüneli derhal kapatmalarını hatırlatıyorum. Ortadoğu’da barışı bozucu hareketler, önce bu barışı bozanlara zarar verir. Bu sözleri 65 milyonun hislerine tercüman olarak söylüyorum." diyordu. (Stratejik ittifak, sh. 77) Erbakan’ın bu konuşmayı "Hükümet adına" değil "millet adına" yapıyorum demesi, olaylar karşısında Çiller’in suskun kalmasından kaynaklanıyordu. Ne de olsa Çiller Türkiye-İsrail ilişkilerinin mimarlarından biriydi.

16 2. Olay REFAHYOL Hükümeti’nin kurulmasından sonra İsrail Dışişleri Bakanı Davit Levy uzun uğraşlar ve ısrarlı randevu talepleri sonunda Başbakan Necmettin Erbakan’ı tarihinde ziyarete gelmiş ve bu görüşme sonunda Erbakan kendisine aşağıdaki uyarıları yapmıştı: 1.Birleşmiş Milletler kararlarına uyunuz 2.İşgal ettiğiniz topraklardan çekiliniz 3.Yeni yerleşim merkezi açmaktan vazgeçiniz 4.Mescid-i Aksa’ya saygılı olunuz. Bu uyarılar elbette Levy’nin hoşuna gitmedi ve Levy İsrail’e içi buruk döndü. Durumu farkeden Çiller Levy’nin hemen arkasından tarihinde Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan’ı, Genelkurmay Başkanı Org. Karadayı da, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Çevik Bir’i İsrail’e gönül almaya gönderiyorlardı


"Mescid-i Aksa Gerçeği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları