Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kaynağı Sorgulama. Eleştirel düşünme karşılaşılan önermelerin ancak sorgulanarak kabul edilmesini, kabul edilmemesini ya da reddedilmesini gerektiren.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kaynağı Sorgulama. Eleştirel düşünme karşılaşılan önermelerin ancak sorgulanarak kabul edilmesini, kabul edilmemesini ya da reddedilmesini gerektiren."— Sunum transkripti:

1 Kaynağı Sorgulama

2 Eleştirel düşünme karşılaşılan önermelerin ancak sorgulanarak kabul edilmesini, kabul edilmemesini ya da reddedilmesini gerektiren bir düşünmedir.

3 Önermelerin kabul edilebilirliği sorgulanırken önermenin kaynağının belirlenerek sorgulanması önem taşımaktadır. Özellikle kitle iletişim olanaklarının arttığı, bilişim teknolojilerini kullanarak ses ve görseller üzerinde düzenlenmelerin kolaylıkla yapılabildiği günümüzde karşılaşılan mesajların kaynağının sorgulanması gereklidir.

4 Bir önermeyi eğer önerme güvenilir, uzman ve bizi yanıltma düşüncesi taşımayan bir kaynaktan geliyorsa kabul edebiliriz. Ancak uzmanların da hata yapabileceğini, bilgilerinin yeterli olamayabileceğini ve kasten yanıltma düşüncesi taşımasa bile en güvenilir kişi ve kurumların bile yanılabileceğini unutmamalıyız.

5 Hangi kaynaktan gelen mesajların kabul edilebileceğini belirleyiniz: Zayıflama hapları satan bir sitenin zayıflama ile ilgili önerileri Sağlıklı yaşam koçunun zayıflama ile ilgili önerileri Bilgisayar bilimleri alanında doktora yapmış bir bilim insanının karakter eğitimi ile ilgili görüşleri Sigara üreticisi bir firmanın sponsorluğunda araştırmalar yapan bir bilim insanının sigaranın zararları ile ilgili görüşleri


"Kaynağı Sorgulama. Eleştirel düşünme karşılaşılan önermelerin ancak sorgulanarak kabul edilmesini, kabul edilmemesini ya da reddedilmesini gerektiren." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları