Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI"— Sunum transkripti:

1 EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI

2 EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), 3 yıl gibi kısa bir sürede Dünya’nın en büyük içerik portali haline gelmiştir. Bu zaman içerisinde ortaya çıkan yeni ihtiyaçları karşılamak üzere yapılan çalışmalar sonuçlanmış ve tarihi itibariyle EBA v2 test yayınına başlamıştır

3 EBA v2 EBA v2 temelde 3 ayak üzerine inşa edilmiştir:
EBA Ders: öğretmen ve öğrencilerin kullanıcı adı ve şifreleri ile eiçeriklere ulaşabildiği, öğretim yönetim sistemi, EBA Paylaşım: öğretmenlerin, okul, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerinin yaptıkları çalışmaları tanıtabilecekleri, ben de varım diyebilecekleri haber, video, ses, görsel paylaşım alanı, EBA Portal: YEĞİTEK’in protokoller yaparak sisteme entegre ettiği özel sektör ve kamu eğitim portallerinin olduğu bölüm.

4 Yeni EBA’nın Sunduğu Yenilikler
Zengin, etkileşimli içerikler hazırlanmıştır. Elektronik ders içerikleri öğrenmeyi sağlayan, anlamayı kolaylaştıran ve pekiştiren niteliklere sahip; etkileşim düzeyi yüksek halde sunulmaktadır. Öğretmen – öğrenci etkileşimi sağlanmıştır. Bu özellik sayesinde öğretmen ve öğrenciler sistem üzerinden etkileşim içinde olabilecekler; öğretmenler öğrencilerine ödev, soru ve ders içerikleri gönderebileceklerdir.

5 Yeni EBA’nın Sunduğu Yenilikler
Okul içi ve dışı paylaşım, ödev atama sistemi oluşturulmuştur. Öğretmenlerimiz hazırladıkları içerikleri okul içinde ve dışında paylaşıma açabilecekler;ders dışında ve okul saatleri dışında öğrencilerine ödev atayabileceklerdir. Raporlama sistemi kurularak karar vericilere destek sağlanmıştır. Öğrencilerin sistem içindeki hareketlerine göre raporlama yapılabilecek, öğrencilere geri dönüşlerde bulunulabilecektir. Ayrıca okul, Milli Eğitim Müdürlükleri ve Milli Eğitim Bakanlığı’na da raporlama imkânı tanınmaktadır.

6 Yeni EBA’nın Sunduğu Yenilikler
Ölçme – Değerlendirme sistemi kurulmuştur. Kazanımlarla eşleştirilmiş çok sayıda soru sisteme yüklenmiştir. Öğretmenlerimiz de yine sistem üzerinden soru ve sınav hazırlayabileceklerdir. Tüm içerikler ve sorular alt kazanımlarla ilişkilendirilmiştir. Etkin eğitsel arama motoru geliştirilmiştir. Sadece eğitsel amaçlı aramalar yapan, sınıf veya derse göre aramalar yapıp sonuçlar getiren arama motoru da Yeni EBA ile sunulmaktadır.

7 EBA BİLİŞİM AĞINA GİRİŞ
EBA Bilişim Ağına web adresiyle girilir.

8 EBA BİLİŞİM AĞINA GİRİŞ
EBA Bilişim Ağına ilk defa giriş yapıyorsak EBA Giriş sayfasında MEBBİS Girişine tıklayarak, MEBBİS şifresi ile sisteme giriş yaparız. Daha sonra EBA şifremizi oluşturmamız için gelen ekranda,şifremizi belirleriz. Bundan sonraki girişlerde EBA Giriş ekranındaki Kullanıcı Adı kısmına TC Kimlik Numaramızı,şifre kısmına da oluşturduğumuz eba şifremizi yazarak Giriş butonunu tıklarız. TC Kimlik No EBA Şifremiz

9 ÖĞRENCİLERİMİZE EBA ŞİFRESİ VERME
Şimdi kendi EBA sayfamızdayız.Buradan Öğrencilerimize EBA şifresi verebiliyoruz. Bunun için kendi ismimizin üzerine tıklamamız, oradan da Öğrenci Şifreyi seçmemiz gerekmektedir..

10 ÖĞRENCİLERİMİZE EBA ŞİFRESİ VERME
Bundan sonra karşımıza gelen ekrandaki kutucuğa öğrencimizin TC Kimlik No'sunu girip, Tamam butonuna tıklıyoruz. Böylece sistem öğrenciye otomatik olarak bir şifre veriyor. TC Kimlik No

11 EBA BİLİŞİM AĞI Öğrencilerimize de şifre verdikten sonra; artık EBADERS'i tıklayarak başlayabiliriz.

12 EBA DERS Şimdi hangi kademede öğretmensek o kademeyi seçerek EBADERS'e giriş yapıyoruz.

13 EBA DERS Artık EBADERS ekranındayız.Buradan Bilgilerim butonunu tıklıyoruz.

14 BİLGİLERİM Bilgilerim kısmından, EBA Bilişim Ağına toplam giriş sayımızı ve EBA'da geçirdiğimiz toplam süreyi öğrenebiliriz.

15 EBA DERS EBADERS ekranına geri dönüp, Öğrencilerim butonunu tıklıyoruz.

16 ÖĞRENCİLERİM Derslerine girdiğimiz öğrencilerimize, EBA ortamından ödev gönderebiliyoruz.Bunun için öncelikle şubelerimizi oluşturmalı ve öğrencilerimizi EBA'ya aktarmalıyız.Nasıl mı?Öncelikle Şubeleri Düzenle butonunu tıklayarak işe başlıyoruz.

17 ÖĞRENCİLERİM Bundan sonra karşımıza gelen Şubeleri Düzenle ekranında sınıfları seçiyoruz.

18 ÖĞRENCİLERİM Hala Şubeleri Düzenle ekranındayız. Sınıfımızı seçtik; şimdi de şubelerimizi seçiyoruz ve aktif hale gelen Gruba Ekle butonununu tıklıyoruz.

19 ÖĞRENCİLERİM Gruba Ekle butonuna tıkladığımız zaman şubelerimiz gruba ekleniyor ve Kaydet butonunu tıklayarak şubelerimizi kaydediyoruz.

20 ÖĞRENCİLERİM Evet artık kendi şubelerimizi EBA'ya ekledik.Öğrencilerimize ödev gönderebilir ve işlemler kısmından onları takip edebiliriz.

21 EBA DERS EBADERS ekranına geri dönüp, İçerikler butonunu tıklıyoruz.

22 İÇERİKLER İçerikler kısmından; Konu Anlatımları,Alıştırmalar,Tarama Testleri ve Açık Uçlu Sorulara ulaşabilir ve bu içeriklerden derslerimizde faydalanabiliriz.Örneğin;Konu Anlatımlarına erişmek için,sınıf ve ders seçimi yaparak KONU ANLATIMLARI butonunu tıklamamız gerekmektedir.

23 KONU ANLATIMLARI Seçtiğimiz sınıf,ünite ve konulara göre listelenen konu anlatım videolarına,Konu Anlatımları kısımdan kolayca erişebiliriz.

24 EBA DERS EBADERS ekranına tekrar dönerek, bu sefer de Soru Bankası butonunu tıklıyoruz.

25 SORU BANKASI Yine seçtiğimiz sınıf,ünite ve konulara göre Konu Tarama Testleri, TEOG Denemeleri, Açık Uçlu Sorular,Kendi Hazırladığımız Testler ve Video Çözümlü TEOG Hazırlık Testlerine;Soru Bankası kısmından erişebiliriz.

26 EBA DERS Şimdi de EBADERS ekranında Eklediklerim butonunu tıklıyoruz.

27 EKLEDİKLERİM Eklediklerim bölümünde EK KAYNAKLARIM ve YAPRAK TESTLERİM butonları bulunmaktadır. Biz önce EK KAYNAKLARIM butonunu tıklıyoruz.

28 EK KAYNAKLARIM Ek Kaynaklarım bölümünde Yeni Belge Ekle butonunu tıklayarak bilgisayarımızdaki kendi oluşturduğumuz ders materyallerini, İnternet Adresi Ekle butonu ile de dersimizle alakalı internet adreslerini istediğimiz zaman kullanmak için ekleyebiliriz.

29 EKLEDİKLERİM Eklediklerim bölümüne geri dönüp bu kez de YAPRAK TESTLERİM butonunu tıklıyoruz.

30 YAPRAK TESTLERİM Yaprak Testlerim bölümünde önce Yeni Yaprak Test Ekle butonuna tıklayarak, testimizi oluşturmaya başlıyoruz.

31 YAPRAK TESTLERİM Bundan sonra gelen ekranda 1.bölümde testimizle ilgili bilgileri giriyoruz.2.bölümde Dosya Ekle butonuna tıklayarak en fazla 20 MB kapasiteli olacak şekilde PNG,JPG ve PDF formatlı test dosyamızı ekliyoruz.3.bölümde ise Cevap Anahtarı butonu ile testimizin cevap anahtarını oluşturuyoruz. Son olarak da Kaydet butonunu tıklayarak testimizi kaydediyoruz.

32 EBA DERS EBADERS ekranına döndük ve Seçtiklerim butonunu tıklıyoruz.

33 SEÇTİKLERİM Bu ekran; dersimiz için seçtiğimiz içeriklerin listelendiği bölümdür.

34 SEÇTİKLERİM Örneğin; Soru Bankası kısmından beğendiğimiz bir alıştırmayı Seç butonunu tıklayarak Seçtiklerim bölümüne ekleyebiliriz.

35 ÖDEV GÖNDERME Dersimizle alakalı herhangi bir konu anlatım videosu, konu tarama testi veya alıştırmayı öğrencilerimize EBA bilişim ağı ile ödev olarak gönderebiliyoruz.Nasıl mı?Gönder butonunu tıklayarak!

36 ÖDEV GÖNDERME Daha sonra karşımıza gelen ekranda; dersimizin adını, ödevle ilgili açıklamamızı,ödev başlangıç-bitiş tarihini ve ödevi göndereceğimiz şubeleri seçerek, Gönder butonuna tıklıyoruz ve ödev gönderme işlemimizi başarıyla tamamlıyoruz.

37 EBA DERS EBADERS ekranına dönüp, Ödev Takip butonunu tıklıyoruz.

38 ÖDEV TAKİP Şimdi ödevleri kontrol etme zamanı! Ödev Takip bölümünde öğrencilere gönderdiğimiz ödevi görebiliyor, İşlemler açılır menüsüden gönderdiğimiz ödevin tarihini değiştirebiliyor,ödevi iptal edebiliyor ve ödevi inceleyebiliyoruz.

39 EBA DERS EBADERS ekranına tekrar dönüp, son buton olan Raporlarım butonunu tıklıyoruz.

40 RAPORLARIM Performans ve Vitamin kullanım raporlarının yer aldığı bu bölümde Öğrenci Raporları ve Ödev Raporları butonları yer olmaktadır. Biz şimdi Öğrenci Raporlarını tıklayarak devam ediyoruz.

41 ÖĞRENCİ RAPORLARI Bu bölümde sınıf ve şube seçip, öğrencilerimizle ilgili ayrıntlı raporlara ulaşabiliyoruz.

42 RAPORLARIM Tekrar Raporlarım ekranına dönüp, bu kez de ÖDEV RAPORLARI butonunu tıklıyoruz.

43 ÖDEV RAPORLARI Ödev Raporları Bölümünde ise,gönderdiğimiz ödevlerle ilgili ayrıntılı raporlara ulaşabiliriz.

44 E-DERGİ EBA ortamında yüklü olan e-dergilerden faydalanmak için EBA anasayfa ekranındaki e-DERGİ bağlantısını tıklarız.

45 E-KİTAP EBA ortamında yüklü olan e-kitaplardan faydalanmak için EBA anasayfa ekranındaki e-KİTAP bağlantısını tıklarız.

46 VİDEO EBA ortamında yüklü videolara erişmek için EBA anasayfa ekranındaki VİDEO bağlantısı tıklanır.

47 SES EBA ortamında yüklü ses dosyalarına erişmek için EBA anasayfa ekranındaki SES bağlantısı tıklanır.

48 GÖRSEL EBA ortamında yüklü görsel içeriklere erişmek için EBA anasayfa ekranındaki GÖRSEL bağlantısı tıklanır.

49 E-DÖKÜMAN EBA ortamında yüklü dökümanlara erişmek için EBA anasayfa ekranındaki e-DÖKÜMAN bağlantısı tıklanır.

50 YARIŞMA EBA ortamında düzenlenen yarışmalara erişmek ve başvurmak için EBA anasayfa ekranındaki YARIŞMA bağlantısı tıklanır.

51 İÇERİK ÜRETİMİ Kendi web tabanlı içeriklerimizi EBA ortamında oluşturup kaydetmek ve onları paylaşmak için İÇERİK ÜRETİMİ bağlantısı tıklanır.

52 İÇERİK ÜRETİMİ

53 EBA DOSYA EBA ortamında dosya oluşturmak veya bigisayarımızdaki dökümanları buraya ekleyip internet olan her yerden erişmek için EBA DOSYA bağlantısı tıklanır.

54 EBA DOSYA Yeni Dosya Oluştur butonunu tıklayarak, sunum veya metin dosyamızı EBA ortamında oluşturabilir, buraya kaydedip internet bağlantısı olan her yerden erişebiliriz.

55 E-KURS EBA anasayfa ekranında E-KURS bağlantısı tıklanarak E-KURS modülüne girilip, yetiştirme kurslarıyla ilgili kayıt işlemleri gerçekleştirilir.

56 E-KURS E-KURS Modülünde ÖĞRETMENLER İÇİN MEBBİS GİRİŞİ tıklanarak kayıt işlemleri gerçekleştirilir.

57 PAYLAŞ EBA anasayfa ekranında Paylaş bağlantısını tıklayarak haber,video,görsel ve dökümanlarımızı diğer EBA kullanıcılarıyla paylaşabiliriz.


"EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları