Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bir mıknatısın çekim alanıdır. Yeryüzü üzerinde mıknatıs özelliği gösteren birçok madde olduğundan yerin bir magnetik alanı vardır. Bunu en doğru.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bir mıknatısın çekim alanıdır. Yeryüzü üzerinde mıknatıs özelliği gösteren birçok madde olduğundan yerin bir magnetik alanı vardır. Bunu en doğru."— Sunum transkripti:

1

2

3

4

5 Bir mıknatısın çekim alanıdır. Yeryüzü üzerinde mıknatıs özelliği gösteren birçok madde olduğundan yerin bir magnetik alanı vardır. Bunu en doğru kanıtlayan deney, bir pusula ile gerçekleştirilebilir.

6

7

8

9

10

11

12 Manyetik alanda devinen +q yüküne etki eden kuvvet (merkez yönünde) her zaman teğet hıza (v) diktir.

13 Hız seçici sistemde; birbirine paralel yüklü iki levha arasında devinen +q yükünün hızı herhangi bir levha yönünde sapmadan geçerse, yüke etki eden net düşey kuvvetin bileşkesi sıfır olmalıdır.

14 Kütle spektrometresinde ise; manyetik alanda devinen yüklü partiküllerin iyon özellikleri göz önüne alınarak atomların kütleleri ölçülmektedir.

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24


"Bir mıknatısın çekim alanıdır. Yeryüzü üzerinde mıknatıs özelliği gösteren birçok madde olduğundan yerin bir magnetik alanı vardır. Bunu en doğru." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları