Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PSİKOTERAPİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PSİKOTERAPİ."— Sunum transkripti:

1 PSİKOTERAPİ

2 Psikoterapi, Geleneksel anlamda psikolojik sıkıntıları olan kişilere, sıkıntılarının ne olduğunu anlamalarına, kökenleri hakkında bir iç görü kazanmalarına ve bunlara uygun çözüm yolları bulmaları için öneriler getiren yöntem diyebiliriz.

3 Günümüzde çok farklı ve çok sayıda psikoterapiler kullanılıyor
Günümüzde çok farklı ve çok sayıda psikoterapiler kullanılıyor. Bunları birtakım ortak yönleri var ve bu ortak yönlerde öncelikle kişinin problemini normalleştirmek, yani bu sıkıntıların başka insanlarda da olduğu ve bunlarla ilgili bilgi sahibi olunduğu söylenerek kişiye umut aşılamak, bu problemi sistemli bir yaklaşımla anlamak ve tedavi etmek diyebiliriz.

4 Psikoterapi, psikolojik ve duygusal rahatsızlıkları konuşarak tedavi etme yöntemlerinin genel ismidir şeklinde ifade edilebilir. Psikoterapi bir kaç hafta içinde iki üç görüşme olabilecek kadar kısa süreli, yada bir kaç yıl boyunca sürebilecek kadar uzun vadeli olabilir. İnsanın göremediği içyüzünü kendisinin görmesine ve farkına varmasına katkı sağlamak

5 Psikoterapi konuları -Anksiyete bozuklukları *Kaygı (normal dışı ve nedensiz bir korku halidir. Bu kilerde çarpıntı, nefes alamama, terleme vb. fiziksel tepkiler görülebilir). Fakat bunlar için bir sebep gösteremez.

6 OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK
*Takıntı (Bazı hareketleri yapmadan duramaz. Bunları yapmaz ise başına kötü durumlar geleceğine inanır. Bu düşüncelerden kendini kurtaramadığından da yakınabilir) OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK Örneğin kişi mikroplardan korkuyorsa ve sürekli olarak ellerini yıkıyorsa, davranış terapisi kişiyi çeşitli yöntemlerle eğiterek ellerini aşırı derecede yıkamasına gerek olmadığını öğretir. Bu terapi şeklinde kişinin günlük hayatta yaşamış olduğu diğer sorunlar, aile ilişkileri, geçmişte yaşanılanlar yada diğer çevresel etkenler dikkate alınmaz, sadece davranış bozukluğuna yoğunlaşılır ve bunun düzeltilmesi için çaba sarfedilir.

7 *Panikatak (Kişi kalp krizi geçireceğinden, nefes alamayacağından, Çıldırmaktan, aklını kaçırmaktan korkabilir) *Fobi (Kapalı alanlardan, asansör, uçağa binme, alay konusu olma, kuş ve böceklerden korkabilir)

8 Travma Stres Bozukluğu (Deprem, yangın, kaza, tecavüz vb
*Travma Stres Bozukluğu (Deprem, yangın, kaza, tecavüz vb. olaylar sonrası kişiler yaşadıkları bu olayların etkisine kalırlar) *Sınav kaygısı- Performans kaygısı- Cinsel sorunlar-Manidefresif (Bipolar bozukluk)- Uyku bozukluğu-Bağımlılık


"PSİKOTERAPİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları