Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

‘KUĞULAR’ masalını dinleyiniz. Empati kurunuz. Masal kahramanlarının yerine kendinizi koyunuz. Hangi duygular içerisinde olduğunuzu belirtiniz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "‘KUĞULAR’ masalını dinleyiniz. Empati kurunuz. Masal kahramanlarının yerine kendinizi koyunuz. Hangi duygular içerisinde olduğunuzu belirtiniz."— Sunum transkripti:

1

2

3 ‘KUĞULAR’ masalını dinleyiniz. Empati kurunuz. Masal kahramanlarının yerine kendinizi koyunuz. Hangi duygular içerisinde olduğunuzu belirtiniz.

4 6 2 3 8 1 7 45

5

6

7

8

9 MASAL TÜRÜ

10 Kulaktan kulağa anlatılarak kuşaktan kuşağa aktarılan, çoğunlukla olağanüstü olay, kişi ve varlıkları anlatan halk edebiyatı ürünlerine masal denir. Masalların eğitici bir yönü bulunur. Her zaman mutlu sonla biter. Masallarda zaman ve mekan belli değildir. Masallar tekerleme ile başlar ve tekerleme ile biter.

11

12

13 Altı çizili sözcüklerin yazılışlarına dikkat edelim.

14 Aşağıdaki durumlarda kelimelerin baş harfleri büyük yazılır:

15

16 Nizam dede ile Giray……… Allah, Cebrail…………. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nı ……. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu …….. 1938 yılının Ramazan Bayramı ……. Bizi Beyşehir’den Konya’ya götüren kamyon Barsakderesi……….

17 x x x x x x x x x x x x x x x x x x x


"‘KUĞULAR’ masalını dinleyiniz. Empati kurunuz. Masal kahramanlarının yerine kendinizi koyunuz. Hangi duygular içerisinde olduğunuzu belirtiniz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları