Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 6 -. Kapasitelerine ve Büyüklüklerine Göre Bilgisayar Türleri Makro Bilgisayarlar ( Mainframe - Ana Bilgisayar ) Mini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 6 -. Kapasitelerine ve Büyüklüklerine Göre Bilgisayar Türleri Makro Bilgisayarlar ( Mainframe - Ana Bilgisayar ) Mini."— Sunum transkripti:

1 CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 6 -

2 Kapasitelerine ve Büyüklüklerine Göre Bilgisayar Türleri Makro Bilgisayarlar ( Mainframe - Ana Bilgisayar ) Mini Bilgisayarlar Mikro Bilgisayarlar (Personal Computer - Kişisel Bilgisayar - PC)

3 Makro Bilgisayarlar ( Mainframe - Ana Bilgisayar ) Bunlar en büyük tiplerdir. Kapasiteleri Terabyte büyüklüğündedir. Genellikle büyük şirketlerde, bilgi işlem merkezlerinde, araştırma kurumlarında ve üniversitelerde kullanılırlar. Aynı anda yüzlerce kullanıcı tarafından kullanılabilirler.

4 Mini Bilgisayarlar Orta boy bilgisayarlardır. Sığaları daha azdır. Aynı anda daha az kullanıcı tarafından kullanılabilirler. Fiyatları düşük ve işletme masrafları daha azdır. Orta boy işletmeler tarafından tercih edilirler.

5 Mikro Bilgisayarlar (Personal Computer - Kişisel Bilgisayar - PC) Tek kullanıcı için tasarlanmışlardır. Ofis otomasyonunda, eğitimde, yayın işlerinde, küçük işletmelerin ticari hesaplarının ve personel kayıtlarının tutulmasında etkin biçimde kullanılırlar


"CEIT 101 Teorik Emrah Soykan - Konu 6 -. Kapasitelerine ve Büyüklüklerine Göre Bilgisayar Türleri Makro Bilgisayarlar ( Mainframe - Ana Bilgisayar ) Mini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları