Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

LOBULARİA MARİTİMA (LEYLAK). LOBULARİA MARİTİMA Bu tür(Leylak) yayılarak ve hızlı büyüyen, geniş çapta rağbet gören, kayalık bahçe yada çiçeklik bitkisidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "LOBULARİA MARİTİMA (LEYLAK). LOBULARİA MARİTİMA Bu tür(Leylak) yayılarak ve hızlı büyüyen, geniş çapta rağbet gören, kayalık bahçe yada çiçeklik bitkisidir."— Sunum transkripti:

1 LOBULARİA MARİTİMA (LEYLAK)

2 LOBULARİA MARİTİMA Bu tür(Leylak) yayılarak ve hızlı büyüyen, geniş çapta rağbet gören, kayalık bahçe yada çiçeklik bitkisidir.

3 LOBULARİA MARİTİMA Hoş kokulu, 4 yapraklı beyaz çiçekler Çiçek boyları çok küçüktür ve ilkbahardan sonbahara kadar uzun bir periyotta küçük yığınlar(kütleler, kümeler) meydana getirir.

4 LOBULARİA MARİTİMA Leylak, pembe ve mor renk tonlarına da sahiptir. Sıkı tabiatı, mızrak şekilli, gri dokulu yaprakları yüksek olmayan bir yuvarlak(top) şeklindedir ve 8-30 cm yüksekliğe ulaşır, 20-30 cm genişliğinde yayılır. "Mor kraliçe (Mormenekşe)" şirin Alice'in bahçe türlerinin en koyu olanıdır.

5

6 LOBULARİA MARİTİMA Bu cins, akdeniz ve kanarya adalarından kayalık bahçelerinde, çiçeklik ve kenarlarda kullanılan dona dayanıklı, bodur(cüce) 5 türden meydana gelir.

7

8 LOBULARİA MARİTİMA Yıllık ve çok yıllık formları olmasına rağmen, yıllık olanları genellikle daha çok yetiştirilmektedir. yıllık ve çok yıllık formlar yazın ve sonbaharda 4 çiçek yaprağı olan bodur, güzel kokulu, terminal çiçek salkımları vardır.

9

10

11 LOBULARİA MARİTİMA Toprak işlemesi: tam güneş alan verimli iyi drenaj edilmiş toprakta yetiştir.Sürekli çiçeklenme düzenli olarak soldurma ile teşvik edilebilir.İlkbaharda tohumdan çoğaltma yada açıkhavada kullanılırsa ilkbaharda tohumlar dökülebilir.

12

13

14


"LOBULARİA MARİTİMA (LEYLAK). LOBULARİA MARİTİMA Bu tür(Leylak) yayılarak ve hızlı büyüyen, geniş çapta rağbet gören, kayalık bahçe yada çiçeklik bitkisidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları