Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI"— Sunum transkripti:

1 GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

2 19 MAYIS’IN ÖNEMİ Türk Milleti ve Türk gençliği için 19 Mayıs’ın çok büyük önemi vardır. Bu tarihte Türk Milleti Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı başlatmış ve bağımsızlığını kazanmıştır.

3 Bu mücadele insanlık tarihine, insanlık ve uygarlık lehine tarihin gidişini değiştiren gün olarak geçmiş ve mazlum milletlere de ışık tutmuştur.

4 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa, 38 yaşında genç bir general olarak Anadolu topraklarına ayak basarken büyük idealini gerçekleştirecek gücü, bizzat kendi gençliğinden ve Türk gençlerinden almıştır.

5 Bu gücü, ölünceye kadar hep arkasında hissetmiştir
Bu gücü, ölünceye kadar hep arkasında hissetmiştir. Onun için Atatürk, geleceğin en kuvvetli teminatı olan Türk gençliğine bu günün ayrılmasını uygun görmüştür.

6 Atatürk’e göre gençlik kavramı sadece yıllarla hesap edilen yaş değildir. O, her ne yaşta olursa olsun genç, düşünceli, çağdaş bilimden yararlanmış ve ulusal benliğe sahip her vatandaşı genç olarak kabul etmiştir.

7 Atatürk konuşmalarında Türk gençliğine güvendiğini açıkça belirtip, Türk Milletinin geleceğinin gençlerinin vatanseverliğine, erdemine, bilgisine ve çalışkanlığına bağlı olduğunu her fırsatta dile getirmiştir.

8 GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
KİMLERİN BAYRAMIDIR GENÇLERİN BAYRAMIDIR GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

9 19 MAYIS’LA İLGİLİ SÖZLER
19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür. 19 Mayıs yeni Türkiye'nin ve Atatürk'ün doğum günüdür. Gençliğinde dik duranın ihtiyarlığında beli bükülmez. 19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür. Zafer “Zafer benimdir” diyebilenlerindir. Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez Zaferin büyüklüğü, savaşın çetinliği ile ölçülür. Zafer, barışın en kısa yoludur.

10

11

12

13


"GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları