Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dürüstlük ve Çalışkanlık

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dürüstlük ve Çalışkanlık"— Sunum transkripti:

1 Dürüstlük ve Çalışkanlık
Hazırlayanlar : BÜLENT AŞKAN E.ÇİÇEK YÜKSEL

2

3 Bazı insanları överken çoğu zaman söylenen bir takım klişe laflar vardır. Denir ki "Dürüsttür, çalışkandır, kadir kıymet bilir, vefakârdır," vb...  Dürüstlük, çalışkanlık, kıymet bilirlik vs. aslında insan için birer meziyet değildir. Çünkü bu ve benzeri kavramlar tıpkı karşıtları gibi zaten insan fıtratında olan özelliklerdir. İlk insanı yaratırken Allah (c.c.) mükemmel yaratmıştır. Hiçbir eksiği olmadan... 

4

5 İnsan bu gün eksik ve yarım yamalaksa eğer, bu onun kendisi ile ilgili olarak aldığı kararlarda isabetsiz oluşundandır.  Hiçbir insan ne tümüyle iyidir ne de kötü... Hem iyidir hem de kötü... Hangisinin baskın olacağına kişi kendi cüzi iradesi ve edinmiş olduğu kılavuzlar vasıtasıyla karar verir. Biri olduğu zaman da diğerini yok etmiş olmaz. 

6

7

8 "Dürüst" "Hangi ölçülere göre. " "Çalışkan. " "Neye göre
"Dürüst" "Hangi ölçülere göre?" "Çalışkan." "Neye göre? " "Kadir kıymet bilir". "Kim için?" " Bu gibi soruları arttırmak mümkün... Öyleyse lafı uzatmadan söylenecek olursa eğer dürüstlük, çalışkanlık vb. kavramlar görecedir. Kişi, zaman ve mekâna göre değişir. Asıl dürüstlük ve çalışkanlıksa, kişinin yaratılış nedenlerine uygun hareket etmesi ve hayatını buna göre düzenlemesidir. 

9


"Dürüstlük ve Çalışkanlık" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları