Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AMENAJMAN PLANINA EKLENECEK HARİTALARLA İLGİLİ İNCEME VE ÖNERİLER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AMENAJMAN PLANINA EKLENECEK HARİTALARLA İLGİLİ İNCEME VE ÖNERİLER"— Sunum transkripti:

1 AMENAJMAN PLANINA EKLENECEK HARİTALARLA İLGİLİ İNCEME VE ÖNERİLER

2 TEMATİK MEŞCERE HARİTASI
17 Or. İşl. Şefi ile yapılan görüşmelere göre halihazırda 11 işletme şefinde bu haritadan bezlenmiş olarak mevcut olup tamamı tüm işlerinde bu haritayı kullandıklarını ifade etmişlerdir. Diğer 6 orman işletme şefi de bu haritadan yapılmasını talep etmişlerdir.

3 EŞ YÜKSELTİ EĞRİLİ MEŞCERE HARİTASI
17 işletme şefinden 9 unda bu harita bezlenmiş olarak mevcut olup aynı zamanda tematik meşcere haritasına da sahip olduklarından 2. sırada en çok bu haritayı yedek olarak arabada sürekli bulundurma biçiminde kullandıklarını ifade etmişlerdir.

4 MEŞCERE HARİTASI 17 işletme şefinden 8 inde bu harita bezlenmiş olarak mevcut olup bu 8 İşl. Şefinden 3 ünde tematik meşcere haritası mevcut olup ağırlıklı olarak tematiği kullanmaktalar. Kalan 5 işletme şefinden 2 si ağırlıklı olarak bu haritayı kullanmakta diğerleri ise topografik meşcere haritasını kullanmaktadırlar.

5 TOPOGRAFİK MEŞCERE HARİTASI
17 İşletme şefinden tamamında buna benzer topografik meşcere haritası olduğunu ifade edilmiş olup tematik ve eşyükselti eğrili haritası olan11 işletme şefi bu haritayı kullanmadığını, tematik veya eşyükselti eğrili meşcere haritası olmayan 3 işletme şefi bu haritayı en çok kullandıklarını ifade etmişlerdir. Diğer 3 işeltme şefi renklerin olmaması ve çizgilerin karışması nedeniyle meşcere haritasını kullandıklarını ihtiyaç olunca da kağıt ortamında saydamlaştırılmış meşcere ile memleket haritasının birleştiği kağıt çıktılarla araziye çıktıklarını ifade etmişlerdir.

6 RENKLENDİRİLMİŞ TOPOGRAFİK MEŞCERE HARİTASI
Bu haritayı Tematik meşcere haritası yada eş yükselti eğrili meşcere haritası olmayan işletme şefleri kağıt ortamında ya kendileri çıktı alarak veya Amenajman Ofisinden çıktı istemek üzere arazi işlerinde kullanmaktadırlar.

7 TOPOGRAFİK MEŞCERE HARİTASI
Böyle bir topografik meşcere haritasını görüşülen hiçbir İşletme şefi kullanamadığını çizgilerin ve meşcere sınırlarının anlaşılmasının oldukça güç olduğunu bu nedenle diğer haritaları kullandıklarını ifade etmişlerdir.

8 FONKSİYON HARİTASI 17 işletme şefi de bu haritayı hiç denilecek kadar az kullandıklarını ifade etmişlerdir.

9 SONUÇ OLARAK ÖNERİ KAZANÇ
17 Orman İşletme Şefi üç boyutlu olarak kabartma oluşturulmuş tin görüntüsünün üzerine %55 saydamlaştırılmış meşcere haritasının yerleştirildiği “Tematik Meşcere Haritası” nın en doğru harita olduğunu ifade etmişlerdir. Yapılan görüşmelerde tematik meşcere haritasından sonra en fazla sayısal yükseklik eğrilerinin eklendiği “Eşyükselti Eğrili Meşcere Haritası” kullanıldığı anlaşılmıştır. Üçüncü sırada en çok kullanılan harita ise raster görüntü problemlerinin olmadığı meşcere ve bölme sınırlarının anlaşılabildiği “Topografik Meşcere Haritaları” yer almaktadır. Dördüncü sırada eşyükselti haritası olmayan “Meşcere Haritası” kullanılmaktadır. “Fonksiyon Haritası” tüm haritalar arasında en az kullanılan haritadır. ÖNERİ İzleyen slaytlarda bir tane genel görünüm bir tane de yakın görünüm olan tematik meşcere haritasının yanında uygun bir yerde daha küçük ölçekli sadece bölme sınırlarının gösterildiği, meşcere tipi sınırlarının gösterilmediği fonksiyon haritasının eklendiği tek bir haritanın bezlenerek ciltlenmesi, Cd ortamında ÇIKTI klasöründe ise diğer haritaların olduğu gibi fonksiyon haritasının da 1/25000 ölçekli olarak eklenmesi uygun olacaktır. KAZANÇ Öneride belirtildiği gibi tematik meşcere haritasıyla büyük ölçekli fonksiyon haritasının tek bir harita halinde bezlenip Amenajman planına eklenmesiyle Diğer iki harita (Topoğrafik ve Fonksiyon) bezlenip plana eklenmeyeceğinden ortalama 1,5 cm. kalınlıktan toplam 3 cm. Plan cildi incelenecektir. Bir haritanın bezleme ve renkli baskı maliyeti olan TL. ‘den iki harita bezlenmeyerek toplam TL. bir planda tasarruf sağlanacaktır.

10

11

12 ARZEDERİZ. Halil KARADEMİR Gürkan MEMİŞOĞLU


"AMENAJMAN PLANINA EKLENECEK HARİTALARLA İLGİLİ İNCEME VE ÖNERİLER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları