Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TOPRAK TAHLİLİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TOPRAK TAHLİLİ."— Sunum transkripti:

1 TOPRAK TAHLİLİ

2 TAHLİL YAPTIRMADAN GÜBRE KULLANIRSAK
TOPRAK TAHLİLİ Belli bir tarla toprağının gübre ve kireç ihtiyacını ortaya koyan bilimsel bir yöntemdir. TAHLİL YAPTIRMADAN GÜBRE KULLANIRSAK Gereğinden çok gübre kullanırız, Gereğinden az gübre kullanırız, Yanlış cins gübre kullanırız, Yanlış zamanda ve yanlış şekilde gübreleme yaparız.

3 NERELERDEN NUMUNE ALINMAZ
Eskiden gübre yığılmış yerlerden Tarla kenarından Ot yakılan yerlerden Su toplanan arklardan Tümsek ve çukur yerlerden Ekili tarlalardan, harman yerlerinden, eski çit yerlerinden vb.

4 Değişik noktalardan zig zag çizilerek numune alınması
NUMUNE ALMA ZAMANI Bahçe bitkilerinde toprak numunesi gübreleme zamanından iki ay önce ve toprak tavında iken alınmalıdır. NUMUNENİN ALINIŞI 20 dekarlık sahanın 10 değişik noktasından numune alınmalıdır. Farklı karakter de toprak var ise, her biri için ayrı numune alınmalıdır.

5 Etiketler kurşun kalem ile yazılarak içine konmalıdır.
0-30 30-60 60-90 Bahçe bitkilerin de 0-30 cm. ve cm. olmak üzere iki farklı derinlikten numune alınmalıdır. Yeni tesis edilecek bahçelerde ise 60-90cm. derinlikten de numune alınmalıdır. Her derinlikten alınan toprak kendi içerisinde karıştırılarak, farklı poşetlere birer kilogram konmalıdır. Etiketler kurşun kalem ile yazılarak içine konmalıdır.

6 NUMUNE ALMADA KULLANILAN ALETLER
1- Sonda 2- Burgu 3- Kürek NUMUNE ALMADA KULLANILAN ALETLER

7 TOPRAK NUMUNESİ ALINMA AŞAMALARI
Toprak numune alımı hakkında bilgi alınır. Numune aleti seçilir. Yer seçildikten sonra numune alınır. Alınan numune tahlil ettirilir. Tahlil sonucu değerlendirmesi yaptırılır. Tavsiyelere göre gübre alınır.


"TOPRAK TAHLİLİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları