Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3."— Sunum transkripti:

1 YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3. Sınavda daha önce belirlediğiniz stratejiyi son anda değiştirmeyin

2 4. Sınav esnasında kolunuzda saat bulunsun. 5.Kitapçık türünde ilk sorular zor olursa heyecanlanmadan sonraki sorulara geçilmelidir. Ya da bölümün en sonundaki sorulardan başlanır. 6. Bir soruya takılıp kalmanın anlamı yoktur. Çünkü zor soruyla kolay soru arasında bir puan farkı yoktur ve siz bunu biliyorsunuz.

3 7.Bir soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmak yerine soruya tekrar geri dönmek için işaret koyarak diğer soruya geçiniz. 8. Sorularda gereksiz ayrıntılara takılmak yerine soruda ne isteniyorsa onun üzerine yoğunlaşın. 9.Bütün seçenekleri okumadan asla cevabı işaretlemeyin, özellikle seçeneklerde anlamını bilmediğiniz sözcük varsa daha dikkatli işaretlenmelidir.

4 10. Sınavda, cevapları cevap kağıdına geçirirken kaydırma yapmamak için hangi teknik kullanılırsanız kullanın kitapçıktan ve cevap kağıdından soru numarasına bakmanız yeterli 11.Soruyu hazırlayanlar, ilk seçeneği doğru cevap gibi gösterebilirler. Bu nedenle bütün seçenekler okunmalıdır.

5 12.Sınavda çözemeyeceğiniz soruların oluğunu da kabul edip “ben bu soruyu nasıl çözemem” diyerek moraliniz bozmayın yada soru ile inatlaşarak zaman kaybetmeyin. 13. Sınavda mutlaka turlama tekniğin kullanın. Yapamadığınız sorulara belli bir işaret koyarak, birinci turdan sonra tekrar kontrol edin.

6 14. Sorularda anahtar sözcüklerin altını çizin. 15. İki seçenek birbirine benziyorsa, büyük ihtimal ikisi de doğru cevap değildir. 16. İki seçenek birbirinin zıttıysa, bunlardan birinin doğru cevap olma ihtimali çok yüksektir.

7 17. Yanlış olduğundan emin olmadıkça ilk tahminde bulunduğunuz cevabı değiştirmeyin. 18. Eğer seçeneklerde” hepsi,her zaman, hiçbiri” gibi genellemeler varsa bu seçeneklerin yanlış olma ihtimalinin yüksek olduğunu göz ardı etmeyin. 19. Seçeneklerde “ bazen, çoğunlukla bazıları” gibi ifadeler geçiyorsa bu seçeneklerin doğru olma ihtimalinin yüksek olduğunu bilerek hareket edin

8 20.test çözerken sorunun doğru cevabını bulmak kadar bir diğer yol da cevap olamayacak seçenekleri tespit etmektir. 21.Uzun sorular cevap ile ilgili daha fazla ip ucu verdikleri için çözülmesi kolay olan sorulardır. Bu nedenle uzun soruları cevaplandırmanın çok daha kolay olacağının bilincinde olmalısınız.

9 22.Sınavlar bazen çok basit sorular sorulabilir Bu kadar basit soru sorulmaz diye zihninizi karıştırmak yerine soruda ne isteniyorsa onu cevaplayın. 23.Seçeneklerden sorunu çözümüne gitmekte bir test tekniğidir. Özellikle yüzde yüz emin olmadığınız sorularda seçenekler elenerek doğru cevabı bulunuz. 24.Her on soruda bir durup gözümü kapatıp derin bir nefes alıp birkaç saniye tutun. Çünkü oksijen beyine giden kan damarlarını genişleterek zihnin daha iyi çalışmasına yardımcı olacaktır.

10 25. Sorulara takıldığımda gözlerinizi kapatarak veya başınızı ritmik olarak sallayarak düşününe bilirsiniz. 26. Sınav esnasında dikkatiniz dağıldığında derin nefes alarak gözleriniz kapatın ve 10-15 saniye kadar dinlenin. 27. Soruyu çözerken kendinize özgü işaretler kullanın. Örneğin. Yanlış cevaplara “-” emin olmadığınız sorulara”?” işaretleri koyarak ikinci turda daha hızlı ilerlesiniz.

11 28. Yanlışın doğruyu götürdüğünü asla unutmayın ve emin olmadığınız soruları asla işaretlemeyin boş bırakın 29. Soruyu çözerken kendi yorumlarınıza göre değil soruyu hazırlayan kişinin nasıl düşünmüş olacağına yoğunlaşarak çözün. 30.Her zaman soru kökünü okuyun, sonra size verilenleri (metin, grafik vb) sonrada seçenekleri okuyun

12 31. Olumsuz soru köklerindeki olumsuz sözcüklere “değildir, olmaz...” altının çizili olduğunu ve bu olumsuzluğun göz ardı etmemen gerektiğini unutmayın. 32. Sınavda gereksiz yere çizim ve yazma işlemleri yapmayınız. Çünkü soruyu ikinci kez okumanız gerekebilir. 33.Her sorunun kendine ait bir mantığını vardır, soruyu okumayı bitirmeden cevabı düşünmeyin. Önce sizden ne istendiğini okuyun sonra cevabı düşünün.

13 33. Soru cümlesi ve verilen bilgi değer yargılarınızı ters gelse de soruda istenene konsantre olunuz. 35.Sorulardaki ipuçlarına dikkat ediniz. (altı çizili koyu puntoyla yazılmış, “tırnak içindeki kelimeler”, değildir, olmaz, her zaman, hiç bir zaman, bütün, zaman zaman, yoktur, vardır, birbirine benzer, eşdeğer, birden fazla, ayrı ayrı, iç içe, yan yana, ikisi bir arada, ana düşünce, yan düşünce, benzer düşünce, asla genellikle çoğu vb.)

14 36. Cevap kağıdında iki veya üç doğru cevap ard arda gelebilir. Üçten fazla ard arda gelmiş olan cevaplar kontrol edin. 37. görüşü daraltma için bir eliniz başınıza koyup siper edin veya şapka takın 38.Sınavda susuz kalmamak için yudum yudum su için 39. Rahat pamuklu kıyafetler giyin sınavdan önce sınav yerini görün ve bir deneme sınavı yapın

15 KAYNAKÇA http://www.rehberliksitesi.com/ www.kolayfizik.com/testtekniği. http://www.rehberlikzirvesi.com http://www.hurriyet.com.tr/egitim www.milliegitim.biz

16 HAZIRLAYAN HAZIRLAYAN: Neşe SAKARYA Eskişehir Muzaffer Çil Anadolu Lisesi


"YGS-LYS Esnasında Nelere Dikkat Edilmelidir. 1. Sınava başlamadan önce soru kitapçığına göz gezdirin. 2. Sınavda en iyi olduğunuz alandan başlayın. 3." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları