Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CEIT102 Access Lab. 4. Hafta Uygulama Çalışması. Gelişmiş Filtreleme Çalışması Kullanılacak Materyal –«BeyazEsya.mdb» dosyası Problem: –«gelişmiş filtreleme»

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CEIT102 Access Lab. 4. Hafta Uygulama Çalışması. Gelişmiş Filtreleme Çalışması Kullanılacak Materyal –«BeyazEsya.mdb» dosyası Problem: –«gelişmiş filtreleme»"— Sunum transkripti:

1 CEIT102 Access Lab. 4. Hafta Uygulama Çalışması

2 Gelişmiş Filtreleme Çalışması Kullanılacak Materyal –«BeyazEsya.mdb» dosyası Problem: –«gelişmiş filtreleme» özelliğini kullanarak, «BeyazEsya.mdb» dosyasında A sınıfı, program sayısı 5’in üzerinde olan ve «çocuk kilidi bulunan», Vestel yada Beko marka beyaz eşyanın listesini çıkarınız.

3 Sorgunun Formüle edilmesi * Problem: A sınıfı, program sayısı 5’in üzerinde olan ve «çocuk kilidi bulunan», Vestel yada Beko marka beyaz eşyanın listesini çıkarınız. (Şart A) VE (Şart B) VE (Şart C) VE (Şart D) Şart D = (Şart 1 VEYA Şart 2)

4 (1)…Kullanılacak Menü

5 (2)…Gelişmiş Filtreleme

6 (3)…Sorgulanacak alanların sorgu alanına taşınması

7 (4)…İlk sorgu kriterinin girilmesi

8 (5)…ikinci sorgu alanının girilmesi

9 (6)…iki farklı kriterin de birlikte sağlandığının sınanması

10 (7)…filtrelenmiş sonuç

11 (8)…üçüncü VE bağlaçlı kriterin girilmesi

12 (9)…üç kriterli sorgu sonucu

13 (10)…Kendi içinde VEYA bağlaçlı son kriterin girilmesi

14 (11)…dört şartlı filtrelenmiş çıktı

15 ÖDEV ÇALIŞMA Benzer bir çalışmayı, aşağıdaki örnek için tekrarlayınız… “Customers.mdb” dosyasını kullanarak Şu özellikleri sağlayan bir filtre yaratınız: (Ülkesi “UK” veya “USA” olan) VE (görevi “Sales Representative” olmayan) VE (Şehir bilgisi “London” dan farklı) olan Müşteri Kayıtları listesini hazırlayınız.

16 Eser ÇEKER Ders Öğretmeni


"CEIT102 Access Lab. 4. Hafta Uygulama Çalışması. Gelişmiş Filtreleme Çalışması Kullanılacak Materyal –«BeyazEsya.mdb» dosyası Problem: –«gelişmiş filtreleme»" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları