Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Buddleia (Kelebek çalısı)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Buddleia (Kelebek çalısı)"— Sunum transkripti:

1 Buddleia (Kelebek çalısı)

2

3

4

5 Bilimsel sınıflandırma
Alem: Plantae Şube: Magnoliophyta Sınıf: Magnoliopsida Takım: Scrophulariaes Familya: Buddlejaceae Botanik Adı: Buddleia Türkçe Adı: Kelebek çalısı

6 Herdem yeşil veya yazın yeşil, odunsu veya yarı odunsu bitkilerdir ve 3m kadar boylanabilir.Yaprakları uzun, altı gri-yeşil renklidir. Çiçekleri cm uzunluğunda, salkım şeklinde ve mor renklidir. Haziran ayından eylül ayına kadar çiçekli kalır. İri ve güzel çiçek elde etmek için cm’ den bitki budanmalıdır. Budama yapılmadığı takdirde bitkide çalılışma ve çiçeklerde küçülme görülür.

7 Buddleia davidii (Kelebek çalısı) Üretimi
Üretimleri kolaydır, çelik ve tohumla üretilir.Değişik çelik tipleri ile üretilebilir.En pratik çelikle üretim yöntemleri şöyledir: Haziran ayında alınan çelikler herhangi bir hormonla muameleye gerek olmadan açık tünellerde kolayca köklendirilir.

8 Çelikler köklendikten sonra şaşırtılır
Çelikler köklendikten sonra şaşırtılır.Sonbaharda yaklaşık bir metre boya ulaşır.Büyümeleri hızlı olduğundan sık dikimden kaçınılmalıdır.Diğer bir yöntem ise kasım ayında cm uzunluğunda hazırlanan odun çelikleri direkt olarak açık araziye ¾ ‘ü toprağa gelecek şekilde dikilir. 1 yıl sonra 1 m uzunluğunda fidanlar elde edilir.

9

10 Buddleia davidii ( Kelebek Çalısı) Bitkisinin Ekolojik İstekleri
Güneşli sıcak yerlerde, yamaçlarda ve ılıman kuşaklarda iyi gelişir.Soğuk iklim şartlarında kışın korumaya ihtiyaç duyar.Kuraklığa ise oldukça dayanıklıdır.Ancak ekstrem donlara karşı dayanıklıdır. -15 C sıcaklıklara kadar dayanır.

11 Dondan kısmen zarar görsede ilkbaharda tekrar yeşerir
Dondan kısmen zarar görsede ilkbaharda tekrar yeşerir.Normal bahçe toprağı ile hafif kumlu, yarı nemli topraklarda vejetasyon döneminde sık sık sulandığında iyi gelişir.Tuzlu topraklarda da yetişebilir, sahil araziler için özellikle önerilir.

12 Buddleia davidii (Kelebek çalısı) Bitkisinin Peyzajda Kullanımı
Değerli bir çalı bitkisi olup hoş bir kokusu vardır.Park ve bahçelerde soliter, grup veya diğer türlerle kullanılabilir. Mükemmel bir kelebek konukçusudur.

13 Buddleia (Kelebek çalısı) Bitkisinin önemli Türleri
En önemli türü Buddleia davidii’dir. Doğal olarak Çin’de yaşar. Buddleia (Kelebek çalısı) Bitkisinde Karşılaşılan Önemli Hastalıklar ve Zaralılar Yaprak bitkileri genç sürgün döneminde en önemli zaralısıdır.

14

15

16

17


"Buddleia (Kelebek çalısı)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları