Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNTERNETTE SOHBET ETMEK. Kontrol edilemeyen sohbetler. Anne babalar çocuklarının arkadaşlarını ve hatta arkadaşlarının ailelerini tanımaya gayret ederlerken,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNTERNETTE SOHBET ETMEK. Kontrol edilemeyen sohbetler. Anne babalar çocuklarının arkadaşlarını ve hatta arkadaşlarının ailelerini tanımaya gayret ederlerken,"— Sunum transkripti:

1 İNTERNETTE SOHBET ETMEK

2 Kontrol edilemeyen sohbetler. Anne babalar çocuklarının arkadaşlarını ve hatta arkadaşlarının ailelerini tanımaya gayret ederlerken, çocuklarının gelişimi için en uygun semtlerde yaşamaya özen gösterirlerken, çocuklar sanal ortamdaki sohbet odalarında kendilerinin bile tanımadığı kişilerle bir araya gelip dostluk kurabiliyorlar. Gençlerin en yoğun kullandığı sohbet ortamları yasal olmayan örgütlerin, çocuk pornosu meraklılarının, uyuşturucu pazarlayanların da en favori mekanları arasında yer alıyor. Bu ortamda çocuğun güvenini kazanıp, fotoğraflarını, aile bilgilerini ele geçirip, yüz yüze buluşmaya ikna edebiliyorlar.

3 Sanal ortamda yaşanan sohbetler gerçek yaşamda gençlerin bir araya gelmelerine engel oluyor. Anne babalar da çocuklarının yüzlerini göremez olmaktan yakınıyorlar. Giderek çocuk okul ve dersler dışında sosyal açıdan tamamen izole bir hale dönüşebiliyor.

4 Ebeveynin izni olmaksızın adres, okulunun adı ve telefon numarası gibi kişisel bilgileri internet ortamında kimseye vermemesi gerektiği konusunda çocukların uyarılması. Gençlerin, arkadaş ve sosyal çevreye zaman ayırması, okuma alışkanlığı için ailelerin düzenli kitap okumayı sağlaması da bağımlılığı önleyebilir, gençlere bazı sorumlulukların verilmesi, ayrıca ailelerin çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmesi gerekmektedir.


"İNTERNETTE SOHBET ETMEK. Kontrol edilemeyen sohbetler. Anne babalar çocuklarının arkadaşlarını ve hatta arkadaşlarının ailelerini tanımaya gayret ederlerken," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları