Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİJİTAL ÇIKIŞ KOMUTLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİJİTAL ÇIKIŞ KOMUTLARI"— Sunum transkripti:

1 DİJİTAL ÇIKIŞ KOMUTLARI
SORULAR

2 DİJİTAL ÇIKIŞ KOMUTLARI
Soru 1: PORTB.0 pinine bir adet LED bağlıdır. LED’in 500 ms ışık vermesi, 500 ms ise sönük kalması isteniyor. Bu işlemi sonsuz döngü halinde gerçekleştiren ; Programı yazınız. Devre şemasını çiziniz. (Sadece output_high ve output_low komutları kullanılacaktır.)

3

4 DİJİTAL ÇIKIŞ KOMUTLARI
Soru 2: PORTB.0 – PORTB.7 pinleri arası 8 adet LED bağlıdır. Sırası ile her LED’in 500 ms ışık vermesi , 500 ms sönük kalması isteniyor. Bu işlemi gerçekleştiren Programı yazınız. Devre şemasını çiziniz. (Sadece output_high ve output_low komutları kullanılacaktır.)

5

6 DİJİTAL ÇIKIŞ KOMUTLARI
Soru 3: PORTB.0 – PORTB.7 pinleri arası 8 adet LED bağlıdır. Sırası ile her LED’in 500 ms ışık vermesi , 500 ms sönük kalması isteniyor. PORTB.7’ye bağlı olan LED ışık verdiğinde, LED’ler PORTB.0’a doğru sıra ile ışık verecek ve sönecektir. Programı yazınız. (Sadece output_high ve output_low komutları kullanılacaktır.)

7 DİJİTAL ÇIKIŞ KOMUTLARI
Soru 4: PORTB.0 – PORTB.7 pinleri arası 8 adet LED bağlıdır. Sırası ile her LED’in 500 ms ışık vermesi , 500 ms sönük kalması isteniyor. PORTB.7’ye bağlı olan LED ışık verdiğinde, LED’ler PORTB.0’a doğru sıra ile ışık verecek ve sönecektir. Programı yazınız. (Sadece output_portadi(); komutu kullanılacaktır.)


"DİJİTAL ÇIKIŞ KOMUTLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları