Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.bsm.gov.tr. BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.bsm.gov.tr. BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10."— Sunum transkripti:

1 www.bsm.gov.tr

2 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10 - 19 yaş grubudur

3 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ

4 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ DOĞRU BESLENME Vücudun ihtiyaç duyduğu gıdaların yeterli miktarda alınmasıdır

5 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ  Bol Bol alınması gereken gıdalar  Fazlası zararlı azı yararlı gıdalar  Azıda ancak ara sıra alınabilecek gıdalar  Hiç alınmaması gereken gıdalar

6 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SU

7 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER

8 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER

9 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER SEBZELERİN ÜZERİNDEKİ KUM, ÇAMUR gibi GÖRÜNÜR KİRLER AKAN SUDA ARINDIRILIR

10 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER YIKANAN YİYECEKLER ÇEŞME SUYU İLE DOLU BİR KABA KONUR

11 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER 15 DAKİKA BEKLENİR Bu süre içinde Gıdaya yapışmış olan parazit yumurtaları yerinden ayrılır

12 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR Gıdaya yapıştığı yerlerden ayrılan parazit yumurtaları akan suda yıkanarak akıp gider TEKRAR AKAN SUDA YIKANIR

13 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR MEYVELER

14 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR MEYVELER

15 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

16 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR YUMURTA

17 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR ET

18 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR BALIK

19 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR KURUBAKLAGİLLER

20 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR TAHILLI GIDALAR

21 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ FAZLASI ZARARLI AZI YARARLI GIDALAR YAĞLAR

22 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ FAZLASI ZARARLI AZI YARARLI GIDALAR UNLU GIDALAR

23 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Azı da Zararlı Ancak Ara Sıra Alınabilecek Gıdalar

24 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ

25 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Hiç Alınmaması Gereken Gıdalar

26 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ

27 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Mikrop içeren gıdaları tüketince ortaya çıkar Zehirlenmelerin belirtileri  Karın ve mide ağrısı  İshal  Kusma  Mide bulantısı  Yüksek ateş Gıda Zehirlenmesi Nedir?

28 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Gıda Zehirlenmesinin Nedenleri Yemeğin;  Çok erken pişirilmesi  Yeterince pişirilmemesi  Isıtılırken yeterince ısıtılmaması  Pişmemiş ve mikrop bulaşmış yemeğin  yenmesi  Pişmiş yemeğin çiğ besine temas etmesi  Hazırlayan personelin mikrop bulaştırması  Artık yemek yenmesi sonucu gıda  zehirlenmesi meydana gelir

29 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Bazı Gıdalar Daha mı Riskli? Yüksek riskli gıda örnekleri  Pişirilmiş etler  Süt ürünleri  Çiğ yumurta  Deniz ürünleri

30 BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜR EDERİZ


"Www.bsm.gov.tr. BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları