Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanOzak Karatay Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
www.bsm.gov.tr
2
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ERGEN (ADOLESAN) Çocukluktan erişkinliğe geçiş olarak kabul edilen dönemdir Ergenlik çağı 10 - 19 yaş grubudur
3
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ
4
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ DOĞRU BESLENME Vücudun ihtiyaç duyduğu gıdaların yeterli miktarda alınmasıdır
5
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Bol Bol alınması gereken gıdalar Fazlası zararlı azı yararlı gıdalar Azıda ancak ara sıra alınabilecek gıdalar Hiç alınmaması gereken gıdalar
6
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SU
7
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER
8
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER
9
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER SEBZELERİN ÜZERİNDEKİ KUM, ÇAMUR gibi GÖRÜNÜR KİRLER AKAN SUDA ARINDIRILIR
10
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER YIKANAN YİYECEKLER ÇEŞME SUYU İLE DOLU BİR KABA KONUR
11
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SEBZELER 15 DAKİKA BEKLENİR Bu süre içinde Gıdaya yapışmış olan parazit yumurtaları yerinden ayrılır
12
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR Gıdaya yapıştığı yerlerden ayrılan parazit yumurtaları akan suda yıkanarak akıp gider TEKRAR AKAN SUDA YIKANIR
13
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR MEYVELER
14
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR MEYVELER
15
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
16
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR YUMURTA
17
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR ET
18
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR BALIK
19
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR KURUBAKLAGİLLER
20
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BOL BOL ALINMASI GEREKEN GIDALAR TAHILLI GIDALAR
21
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ FAZLASI ZARARLI AZI YARARLI GIDALAR YAĞLAR
22
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ FAZLASI ZARARLI AZI YARARLI GIDALAR UNLU GIDALAR
23
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Azı da Zararlı Ancak Ara Sıra Alınabilecek Gıdalar
24
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ
25
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Hiç Alınmaması Gereken Gıdalar
26
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ
27
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Mikrop içeren gıdaları tüketince ortaya çıkar Zehirlenmelerin belirtileri Karın ve mide ağrısı İshal Kusma Mide bulantısı Yüksek ateş Gıda Zehirlenmesi Nedir?
28
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Gıda Zehirlenmesinin Nedenleri Yemeğin; Çok erken pişirilmesi Yeterince pişirilmemesi Isıtılırken yeterince ısıtılmaması Pişmemiş ve mikrop bulaşmış yemeğin yenmesi Pişmiş yemeğin çiğ besine temas etmesi Hazırlayan personelin mikrop bulaştırması Artık yemek yenmesi sonucu gıda zehirlenmesi meydana gelir
29
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Bazı Gıdalar Daha mı Riskli? Yüksek riskli gıda örnekleri Pişirilmiş etler Süt ürünleri Çiğ yumurta Deniz ürünleri
30
BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ TEŞEKKÜR EDERİZ
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.