Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇİLEK ÜÇGÜLÜ (Trifolium fragiferum L.)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇİLEK ÜÇGÜLÜ (Trifolium fragiferum L.)"— Sunum transkripti:

1 ÇİLEK ÜÇGÜLÜ (Trifolium fragiferum L.)
Çokyıllık, taban, su tutan topraklarda, sulanabilen arazilerde, mer’alarda ve mera karışımlarında otlatmak amacı ile yetiştirilen bir bitkidir. Kurak şartlara fazla dayanıklı olmayan bitki çorak, su tutan alanlarda yaşayabilir. Otlatmaya dayanabilir. Merada otlatıldığı zaman çok kaliteli bir yem verir.

2 Bitkisel Özellikleri Bu çok yıllık bitki yerde sürünen bir habitusa sahiptir. Bitki, saplarındaki boğumlardan kökler vererek yere yatık gelişme gösterir. Boğumlardaki bu kökler bitkinin toprak yüzündeki kesimlerden faydalanmasını sağlar.

3 Saplar, toprak yüzeyinde sürünücü bir görünüm almaktadır
Saplar, toprak yüzeyinde sürünücü bir görünüm almaktadır. Bitki, bu özelliği ile her mevsimde biraz daha geniş bir alana yayılır.

4 Yapraklar, üç yaprakçıktan oluşmuştur.
Yaprakçık sapları birbirine eşittir. Yaprakçıkların yüzeylerinde çok belirsiz bir hilal görülebilir; kenarları ince dişlidir. Kulakçıklar, ak üçgül den daha geniştir, sapı tamamen sarar.

5 Çiçekler, kirli beyaz pembemsi renklidir
Çiçekler, kirli beyaz pembemsi renklidir. Çiçek kömeçleri uzun bir sap üzerinde bulunur. Çiçekleri ana çiçek sapına bağlayan saplar çok kısadır. Çiçeklerin hemen alt kısmında kağıt gibi kılıflar vardır. Bu kılıflar çiçek sapına dip kısımlarında birleşirler.

6 Tohumun şekli ak üçgül ün tohumuna benzer. Ancak, ondan daha büyüktür.
Tohum kırmızımsı kahve rengindedir. Küçük, koyu renkli noktalarla bezenmiştir.


"ÇİLEK ÜÇGÜLÜ (Trifolium fragiferum L.)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları