Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanSu Ali Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
Zehirlenmeyi ve Zehirliliği Etkileyen Faktörler
2
I. Maruz kalmayla ilgili faktörler 1. Maruz kalma yolu 2. Maruz kalma zamanı 3. Maruz kalma sıklığı III. Canlıyla ilgili Faktörler 1. Tür 4. Sağlık durumu 2. Cinsiyet 5. Genetik 3.Yaş 6. Gebelik II. Zehirle ilgili faktörler 1. Miktar 2. Farmasotik şekli 3. Fiziki durumu 4. İzomer şekli 5. Saflığı 6. Kimyasal yapısı IV. Diğer Faktörler 1. Sıcaklık 2. Işık 3. Enzim etk. değişme 4. Beslenme
3
I. Maruz kalmayla ilgili faktörler 1. Maruz kalma yolu Ağız, deri, solunum 2. Maruz kalma zamanı Sabah-Akşam 3. Maruz kalma sıklığı Tek seferde veya tekrarlanarak maruz kalma
4
II. Zehirle ilgili faktörler 1. Miktar (15 g/kg) 2. Farmasotik şekli ve taşıt madde (katı, sıvı, gaz) 3. Fiziki durumu (yağ/su dağılım katsayısı, büyük-küçük molekül yapısı) 4. İzomer şekli (L-izomeri>D-izomeri) 5. Saflığı (maddenin saflığı zehirliliği artırır) 6. Kimyasal yapısı (iyonize-non iyonize durumu)
5
III. Canlıyla ilgili Faktörler 1. Tür (rat, kobay, kedi, köpek, sığır, at, insan) 2. Cinsiyet (erkek>dişi) 3. Yaş 4. Sağlık ve hastalık durumu 5. Genetik yapı 6. Gebelik (teratojenite, plazma proteinlerinin sayısı ↓)
6
IV. Diğer Faktörler 1. Çevre sıcaklığı (Kortikosteoridler stokrom P-450 etk.↑) 2. Işık (Gün ışığı, UV ışık, X-ışınları) 3. Enzim etkinliğinde artma / azalama 4. Beslenme
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.