Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanHatice Savas Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİKLERİ Gaziantep Üniversitesi
2
21 MAYIS DÜNYA SÜT GÜNÜ AMACIMIZ İşlenmiş gıdaların kullanımını hızla artmasına paralel olarak, tüketicilerin gıda tüketimi konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunmaktır.
3
Kişi başına yıllık süt tüketimi; 1.Finlandiya 149 lt 2.İspanya 111 lt 3.İngiltere108 lt
4
»YA TÜRKİYE???
5
TÜRKİYE6 lt
6
SÜTÜN GÖREVLERİ
7
Sindirim sistemini düzene sokar. 1
8
Dişleri korur ve çürükleri önler. 2
9
Hücre ve doku oluşumunda rol alır. 3
10
Saç ve tırnak oluşumunda rol alır. 4
11
Yaraların çabuk kapanmasına yardımcı olur. 5
12
Kilo kontrolünü kolaylaştırır. 6
13
Beynin gelişiminde ve çalışmasında faydalıdır. 7
14
Hücreleri onarır. 8
15
Bağışıklığı güçlendirir. 9
16
Büyümeyi hızlandırır. 10 …
17
NEDİR SÜT? ŞEKER PROTEİN YAĞ KALSİYUM VİTAMİN
18
NERELERDEN SÜT ALIRIZ? SÜT SATAN AMCALARDAN (SOKAKTAN) MARKETTEN,BAKKALDAN (ŞİŞE VE KUTU SÜTLER)
19
HANGİSİNİ ALMALIYIZ ?
20
SOKAK SÜTÜ-SAĞIM Kova? İnek? Ortam? Teyze?
21
SOKAK SÜTÜ-TAŞIMA Güğüm? Kamyonet? Hava? Sıcaklık?
22
SOKAK SÜTÜ-EVDE Kaynama Protein? Vitamin? Mikroplar?
23
Kaynama Sırasında Protein Vitamin Mikrop?
24
İŞLENMİŞ SÜT Ortam
25
İŞLENMİŞ SÜT Sağım
26
Şişeleme
27
İŞLENMİŞ SÜT-TAŞIMA Modern, Soğutuculu Süt Tankerleri
28
1 Süt Alım (Süzme,Soğutma) 2 Pastörizasyon 3 Koku Giderme (Homojenleştirme) 4 Soğutma 5 Paketleme 6 Depolama 7 Sevkiyat
29
FABRİKADA… Protein Vitamin Mikrop
30
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN HER YAŞTA SÜT İÇELİM
31
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİ
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.