Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilişim Teknolojileri Dersi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilişim Teknolojileri Dersi"— Sunum transkripti:

1 Bilişim Teknolojileri Dersi
YAZILIM LİSANSLARI

2 YAZILIM LİSANS TÜRLERİ
Yazılım : Bilgisayarı fonksiyonel hale getiren, fiziksel yapısı dışında kalan her şeye yazılım adı verilir. Yazılımlar kullanım haklarına göre 4’e ayrılırlar Lisanslı Yazılım Paylaşılan Yazılım (Shareware) Demo Yazılım Ücretsiz Yazılım (Freeware)

3 LİSANSLI YAZILIMLAR Lisanslı Yazılımlar : Kullanım haklarını satın almış ya da bu hususta bir sözleşme imzalamış bir kişi ya da bir grup tarafından kullanılabilen yazılımdır

4 LİSANSLI YAZILIMLAR Lisanslı yazılım kullanmamanın sonuçları nelerdir?
Ne yazık ki Türkiye'de de, Dünya'da da korsan yazılımların önüne geçilememektedir. Lisanslı yazılım kullanmamanın sonuçları nelerdir? Lisanslı yazılım kullanmamanın sonuçlarında başınıza bunlar gelebilir; 2 yıldan 6 yıla kadar “para cezasına çevrilemeyen” hapis cezası, “her lisanssız yazılım başına” bin lira para cezası, 3 yıla kadar meslekten men ve korsan yazılımın yüklü olduğu sistemlere el konulması olarak sıralanabilir.

5 PAYLAŞILAN YAZILIMLAR
Paylaşılan Yazılımlar : Deneme mahiyetinde olan yazılım. Bu yazılımların genellikle gün gibi bir kullanım süresi bulunmaktadır.

6 PAYLAŞILAN YAZILIMLAR
Paylaşılan yazılımın diğer adı Shareware'dir. "Share" kelimesi paylaşma anlamına gelmektedir. Shareware lisansı, bilgisayarınıza kurduğunuz programı belli bir süre (15-30 gün gibi) ücretsiz olarak denemenize olanak tanıyan bir sistemdir. Programcının belirlediği bu süre sonunda eğer programı kullanmaya karar verdiyseniz belli bir ücret ödemeniz gerekiyor.

7 DEMO YAZILIMLAR Demo Yazılımlar : Tanıtım programı. Geliştirme ya da pazarlama aşamasındaki bir programın yeteneklerini gösteren kısıtlı sürüm

8 Demo yazılımların ve Paylaşılan yazılımların avantajları büyüktür
Demo yazılımların ve Paylaşılan yazılımların avantajları büyüktür. İstediğiniz yazılımı indirip onun özelliklerini test edebilir işini ne kadar doğru yapıp yapmadığını, ne kadar hızlı ve sorunsuz yapıp yapmadığını inceleyebilir ek fonksiyonlarına göz atabilirsiniz. Aynı işi yapan 2 yazılımı da test ederek hangisini alacağınızı kararlaştırabilirsiniz.

9 ÜCRETSİZ YAZILIMLAR Ücretsiz Yazılımlar : İnternet üzerinden, bilgisayar dergisi CD’lerinden ya da kullanıcı grupları aracılığı ile dağıtılan ve hiçbir ücret talep etmeyen yazılımdır.

10 Farklı CD ler etkinliğinde yer alan problem durumunu okuyunuz ve çözümü bulmaya çalışınız.

11

12 Çünkü Aykut’un kullandığı yazılım lisanslı yazılım
Rüya’nın kullandığı yazılım ise demo yazılımdır.

13

14 Çünkü Kerem’in kullandığı yazılım paylaşılan yazılımdır.

15

16 Çünkü Kerem’in arkadaşından öğrenip indirdiği yazılım ücretsiz yazılımdır.
Tercih nedeni hiç bir ücret ödemek zorunda olmaması ve sürekli kullanabilecek bir yazılım olması.


"Bilişim Teknolojileri Dersi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları