Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Korku İnsanın,gerek kendi beyninden,gerekse çevreden gelen uyaranlarla zarar göreceği hissine tepkisidir. Bu olayda tehdit eden bir kaynak vardır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Korku İnsanın,gerek kendi beyninden,gerekse çevreden gelen uyaranlarla zarar göreceği hissine tepkisidir. Bu olayda tehdit eden bir kaynak vardır."— Sunum transkripti:

1

2 korku İnsanın,gerek kendi beyninden,gerekse çevreden gelen uyaranlarla zarar göreceği hissine tepkisidir. Bu olayda tehdit eden bir kaynak vardır.

3 Korku merkezi Beyinde amigdale ve hipotalamus’tur.
Korku sinirlerle iletilir. İletimde nörotransmitter denilen maddeler kullanılır. Bunlardan noradrenalin ve serotonin daha çok önemlidir.

4 Korku uyarıcı etmenler ikiye ayrılır.
Somut korku uyarıcıları Soyut korku uyarıcıları

5 Korkutucu etmenler Her insana uğrayabilen felaketler; deprem,yangın,sel,trafik kazası,yanardağ patlamaları,salgın hastalıklar Diğer insanların verdiği zararlar;öldürme,hırsızlık,yağmalama,kapkaç,arkadan plan kurmalar İnsan beyninin aşırı kurgulaması(vesvese)

6 Korku belirtileri çarpıntı, Terleme, Titreme
Nnefes darlığı ve boğulma hissi Göğüs ağrısı Bulantı Karın ağrısı Baş dönmesi Uyuşma,karıncalanma Üşüme,ateş basma

7 Korkuda beyin aktivitesi artar.
Sempatik uyarı artar.(nefes darlığı, çarpıntı,ellerin buz gibi olması,tüylerin diken diken olması,soğuk soğuk terleme,göz bebeklerinin büyümesi,iştahsızlık)

8 tedavi Günümüz tıbbı; 1.ilaç 2.psikoterapi Tıbb-ı nebevi’de; 1.tedbir
2.sabır 3.güçlü iman 4.vesveseden (aşırı kuruntudan) kurtulma

9 Hadis-i şerif ''Korku kaderden bir şey değiştirmez, fakat dua gelmiş ve gelecek bütün kaza ve belalar için faydalıdır. Size dua etmenizi tavsiye ederim.'' ''Allah'ım, gazabından, azabından, kulların kötülüklerinden, şeytanların vesvese vermelerinden Sen’in tam olan Kur'an’ına ve sıfatlarına sığınırım.''


"Korku İnsanın,gerek kendi beyninden,gerekse çevreden gelen uyaranlarla zarar göreceği hissine tepkisidir. Bu olayda tehdit eden bir kaynak vardır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları