Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanKai Yildizeli Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
Bal Hasadı Dr. Ali KORKMAZ Ziraat Yüksek Mühendisi Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü
2
Bal Hasat Dönemi Bölgelere göre değişmekle birlikte genelde Eylül ayı içerisinde yapılır. Gerektiği durumlarda yılda birkaç defa ve farklı zamanlarda da hasat yapılabilir.
3
Bal Hasat Zamanı Peteğin 2/3’ü sırlandığı zaman petekler hasada gelmiş demektir. Erken hasat edilen ballarda su oranı yüksek olacağı için balın kalitesi düşecek ve balda bozulma olacaktır.
4
Bal Hasadı Hasat edilen ballar süzme veya petekli olarak pazara sunulabilirler. Süzülen petekler tekrar kovanlara geri verilerek arıların temizlemeleri sağlanır.
5
Bal Hasadı Çalışmaları
6
Bal Hasadı Çalışmaları
7
Bal Hasadı Çalışmaları
8
Körüğün Yakılması
9
Maskenin Giyilmesi
10
Kovana Duman Verilmesi
11
Kovana Duman Verilmesi
12
Arıların Uzaklaştırılması
13
Peteklerin Alınması
14
Peteklerin Alınması
15
Makineyle Sırların Alınması
16
Sır Tarağı ile Sırların Alınması
17
Süzme Makinesine Yerleştirme
18
Ekstraktör ile Balın Süzülmesi
19
Makine ile Balın Çekilmesi
20
Süzme İşleminin Bitirilmesi
21
Balın Şişelere Doldurulması
22
Balın Ambalajlanması
23
Balın Ambalajlanması
24
T e ş e k k ü r l e r . . .
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.