Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYALLERİMDEKİ GELİŞİM VE DEĞİŞİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYALLERİMDEKİ GELİŞİM VE DEĞİŞİM"— Sunum transkripti:

1 HAYALLERİMDEKİ GELİŞİM VE DEĞİŞİM
HAZIRLAYAN -Elif AKGÜL- 7-B 588

2 SoRuNLaR 1)Domuz Gribi 2)Şemsiyelerin ters dönmesi
3)Futbol sahalarının üst taraflarının açık olması 4)Mevsimlik ayakkabı değiştirme durumu 5)Elektriklerin kesilmesi 6)Gözlük camlarının kirlenmesi 7)Ranzadan düşme 8)Elbise katlama 9)Yatak düzeltme 10)Çanta taşıma zorluğu

3 Çözmek İstediğim Sorun ve Problem
RANZADAN DÜŞME

4 RANZADAN DÜŞME Ranza gemi,kışla,tren,yatılı okul vb. yerlerde üst üste yapılan yatak yeridir. Ranzanın üst katında yatan ve uykuda gezmek,deli yatmak gibi problemleri olan birinin uyku esnasında ranzadan aşağıya düşmesinden dolayı ranza fazla yüksek olmasa da düşme sonucu ağır yaralanmalar yaşanabilir.

5 Çözüm Önerileri Küçük çocuklu aileler için çocuklarının üst katı oyun alanı park gibi kullanmasını önlemesi sorunu birazda olsa azaltacaktır.Yine yatakhanelerde yan yana duran ranzalardan akrobatik hareketlerin yapılmaya kalkılması ağır hasarlara yol açabilir. Bu durumun engellenmesi gerekir.

6 Eğer ranzanın bir tarafı duvara bitişik ise ve uyurken duvara yaslanmayı alışkanlık haline getirmiş isek dikkat etmemiz gereken yatağa alıştığımız yönün tersinde yatmamaktır. alıştığımız tarafımızda duvar yerine boşluk olursa eğer, uyurken duvar yerine boşluğa yaslanıp o savunmasız halimiz ile yere çakılabiliriz.

7 NEDENLERİ Eylemin gerçekleşmesi için gerek-şartlardan biri de, mezkur kişinin kimi zaman isteyerek, kimi zaman cebren, kimi zamansa hile ile yatak değiştirmesi ve akabinde alt yatakta mı, yoksa üst katta mı yattığını unutmasıdır. Gece sersem gibi kalkılır. Uykuya verilen molalardandır . Ranzanın birinci katında meskun olmanın rahatlığı ve tabiiliği içinde ayaklar basacak zemin arar fakat olmayan zemin yüzünden kişi kendisini yerde bulur.

8 Ranzadan düşmek için illa uyuyor olmak gerekli değildir
Ranzadan düşmek için illa uyuyor olmak gerekli değildir. ranzanın üst katında yatmaya pek alışkınsınızdır, ranza geleli yıllar olmuştur. işe bakın ki ranza merdiveni nasıl olduysa siz uyurken yerinden oynamıştır. sabah ilk adımınızı atarsınız merdivene. alışkanlığın vermiş olduğu bir rahatlıkla tereddüt etmeden ikinci adımınızı atmanızla merdivenin kayması, ve sizin merdivenin üstüne, bacaklarınızın üstünde oturuyormuşçasına düşmeniz bir olur. büyük bir gürültü kopar, ev halkı koşarak gelir. sakince bacaklar kırıldı mı diye kontrol edilir, "kırılmamış" tepkisi verilerek ayağa kalkılır. bir iki gün yürürken topallanır, sıyrık ve morluklar oluşur ama geçer gider.

9 Gerçekleştirmek istediğim önerim
Bu durumun engellenmesine yönelik önerim ranzaların üst katta bulunan yataklarda ileriye doğru bir açılır kapanır zemin yapılması. Yine ters taraftan kalkmayı engel olacak şekilde bir sistem oluşturulabilir.

10 Çözüme ait öneriyi seçme gerekçem
Çünkü bu durumun nedenlerine baktığımızda sorunun ayağın bir zemin bulamayışından dolayı yere düşmektir.

11 İLK ÇİZİMLER

12 Çözüme ait yapılan öneriler
1)Üst kat oyun alanı olarak tercih edilmemelidir. 2)Üst yatak yalnızca uyumak amacıyla kullanılmalıdır. 3)Yatak üzerinde çeşitli akrobatik hareketlerden kaçınılmalıdır. 4)Daha çok ranzalar duvara bitişik olarak yerleştirilmelidir ki kaza riski en aza indirilsin.

13 ARAŞTIRMA SONUÇLARIM Ranzadan düşmenin oldukça kötü ve şıkça rastlanır bir durum olduğunu ve ayrıca bu durumun ağır hasarlar meydana getirilebileceği görüldü.

14 SON ÇİZİMLER

15 SON ÇİZİMLER

16 Duygu ve DüşünceLerim Bu çalışmayı yaparken biraz zorlandım çünkü; konum hakkında hiçbir bilgi yoktu bende bu yüzden konuyu kendi düşüncelerimden faydalanarak anlatmaya çalıştım. Güzel bir çalışma çıkardığımı umuyorum sizlere teşekkür ediyorum…


"HAYALLERİMDEKİ GELİŞİM VE DEĞİŞİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları