Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
İKİNCİ HAFTA Limon tuzu, sentetik tatlandırıcılar,
mayalar ve içme suyu. 1
2
LİMON TUZU Sitrik asittir. Birçok meyve ve sebzede serbest durumda veya tuz halinde bulunur. Mayalanmış limon suyunun kaynar çözeltisinin kalsiyum karbonatla reaksiyonundan elde edilir. Gıda koruyucusu olarak birçok hazır gıdaya, reçel ve turşuya katılır.
3
SENTETİK TATLANDIRICILAR
Sakarin ve aspartam en eski bilinen tatlandırıcılardır. Şekere göre 300 kere daha tatlıdır.
4
MAYALAR Mayalar yaşayan mikroorganizmalardır. Hamurun içindeki şekerden CO2 üretirler. Bundan başka bazı aromatik bileşikler ve tat veren bileşikler de oluştururlar.
5
İÇME SUYU İçme suyu kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır. Kesinlikle bakteriyolojik kirlilik taşımamalıdır. Arsenik, krom, kadmiyum, kurşun, cıva gibi ağır metal katyonları içermemelidir. İçme suyu nötral olmalıdır, (pH=7 olmalıdır).
6
Sularda Sertlik Sertlik su içinde bulunan Ca2+, Mg2+, Fe2+, Sr2+ gibi metal katyonlarının varlığı olarak tarif edilir. Üç çeşit sertlik vardır: Geçici sertlik-bikarbonat sertliği. Kalıcı sertlik-klorür, sülfat ve nitrat anyonları sertliği. Sertlik bütünü (Geçici sertlik + kalıcı sertlik)
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.