Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
YayınlayanAdnan Doruk Değiştirilmiş 9 yıl önce
1
Yumurtayı Nasıl Kırmalı ?
2
Lezzeti ve Besin Değerleri Fonksiyonel özellikleri
3
Yumurta Tüketimi %60 – 65Lezzeti ve Besinsel Değerleri %40 – 35Fonksiyonel Özellikleri Fonksiyonel Özellikler Emulgasyon Yapıştırıcı – Tutucu Kabartıcı – Hacim Verici Renk Verici
4
Tüketimin Artması Fonksiyonel Amaçlı Tüketimin artması kişi başına tüketimi arttırıyor ! Fonksiyonel Amaç için kullanan tüketici adet ile değil sıvı kilogram ile tüketim yapıyor !
5
Dünyadan Örnekler Sıvı Üretiminin Toplam üretimdeki payı ABD %35 AB%35 Hollanda, Almanya vs Japonya%40 Türkiye% 5
6
İhracata Katkısı Dünya İkincisiyiz, Birinci Hollanda Toplam Üretimimiz Hollanda dan fazla En Büyük İthalatçılar ? Sıvı üretimi ihracatı arttırıyor diyebiliriz …
7
1)Kabartıcı 2)Yapıştırıcı, tutucu 3)Emulgatör 4)Tat Verici 5)Renk 6)Nemlendirici 7)Protein Kır - sarı beyazını ayır, katma değeri artsın
8
Nasıl Kırmalı ? Bir kişi dakikada kaç tane yumurta kırabilir? 3 veya 5 yumurta Kırma makinası dakikada kaç tane yumurta kırabilir? 2400 yumurta
9
Kırma Kapasitesi TR
10
Üretim Kapasitesi ve Satış % si
12
Türkiye de Potansiyel Et ve Kebap2.5 milyon / gün Erişte, Makarna2.0 milyon / gün Helva Lokum Pekmez Sütlü Tatlılar Toplam7 milyon Kişi Başı Tüketim 25 – 30 yumurta %10 artış
13
Eğilimler Artan Şehirleşme Paket Ürünlere Talep Gıda Güvenliği Doğal Genç Nüfus Talebi Arttıracak
14
Hazır Ürünler Kullanım Kolaylığı Otel Restarurant Fast Food Maliyet Takibi İzlenebilirlik Gıda Güvenliği
15
Yumurta Kabuğu Atıkların Değerlendirilmesi Organik Kalsiyum Yem Katkıları Farma da kullanım Organik Diş Macunu Kalsiyum Eksikliği
16
Kırmaya Devam Sıvı Üretim Artmalı Kişi Başına Tüketimi Arttıracaktır İhracat da Yeni Fırsatlar Gıda Güvenliği Organik Yem Katkıları Farmada Yeni Fırsatlar
17
Teşekkürler
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.