Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Su Şebekeleri için “Şebeke Bilgi Sistemi” Yazılımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Su Şebekeleri için “Şebeke Bilgi Sistemi” Yazılımı"— Sunum transkripti:

1 Su Şebekeleri için “Şebeke Bilgi Sistemi” Yazılımı
Tekla Xpipe Su Şebekeleri için “Şebeke Bilgi Sistemi” Yazılımı

2 Tekla Xpipe Tekla Xpipe yazılımı Su ve Kanalizasyon Şebekeleri için Şebeke Bilgi Sistemidir. Finlandiya ve İsveç’te dan fazla Su Dağıtım Şirketi Xpipe yazılımı kullanmaktadır. TEKLA firmasının geliştirdiği ve 70 den fazla Enerji Dağıtım Şirketinin Kullandığı Xpower Enerji Dağıtım Şebekesi Bilgi Sistemi temel alınarak geliştirilmiştir.

3 Tekla Xpipe Su ve Kanalizasyon Şebekeleri için Şebeke Bilgi Sistemi
Xpipe Şebekenin Sadece Haritalanması Değildir…

4 Şebeke Modeli Acık ve dokümantasyonlu veritabanı.
Şebeke elemanları gerçek özellikleri temel alınmıştır. Veri Tabanında mükerrerlik yoktur. Şebeke ve şebeke alt bileşenleri ayrı nesneler olarak belirtilmiştir. Şebeke bakımı ve müşteri bilgileri. Şebeke bağlantıları, akışlar, modelleme ve bileşenlerin durumu model tarafından Kontrol Edilir. Şebeke verileri anlık olarak güncelileştirilebilir. Aynı model tüm şebeke işlerini kontrol eder. Poistin sanan “Product model” koska en ole sita itse koskaan oikein ymmartanyt  Mielestani Network model toimii paremmin ja on helpompi selittaa.

5 Tekla Xpipe, Şebekenin Dokümantasyonu
Şebeke elemanları≈ 40 tablo: Borular, rögarlar, vanalar, yangın muslukları, pompalar, pompa istasyonları, su depoları,kanallar, boru girişleri, müşteri bağlantıları … Gizli veriler. Şebeke özellikleri. Şebeke etiketleme. Rögar-, kanal and yangın musluğu numaralama. Müşteri Bağlantı verileri Yükseklik. Dokümantasyon.

6 Değişik Ölçekte Şebeke Görüntüleme
Şebekeyi değişik ölçekte görüntüleyerek yönetme. Su, Kanalizasyon, Afetler için ölçeler: 1:500, 1:2000, 1:5000 1:10000 Nesneler ve etiketler değişik yerlerde olabilir. Çok karmaşık şebeke elamanlarının görüntülenmesi. Boru geçişlerini gizleme. Vanaları otomatik olarak taşıma. Etiket grubunu taşıma.

7 Bakım Bakım Veri modelleme TV- ile kontrol Bakım indeksi
Veri analiz etme Veri toplama

8 TV-ile Kontrol TV- ile kontrol okumaları Xpipe veritabanına 50 değişik tipte veri aktarır(Bağlantılar, çatlaklar …) TV-ile kontrol hatları rögar numaraları ile sisteme yüklenir. Kontrol resimleri ile raporlar arasında otomatik olarak bağlantı kurar. Yüklenen veri ile onarıma ihtiyaç olup olmadığını analiz eder.

9 Bakım İndeksi Bakım indeksi bakıma ihtiyaç duyulan herhangi bir nesne için o nesnenin önemine bağlı olarak puan atayarak bakım onarım öncelik sırasını belirler. Şebeke elemanları öncelikleri(materyal, çap ve kurulum yılı…) Bakım verisi (Sızıntı, Rögar jantları, kırıklar…) Diğer özellikler (Şebeke elemanları önemi, su tüketimi, …)

10 Müşteri Verileri Müşterinin konumu, teknik verileri ve şebekeye bağlanma durumu Tekla Xpipe ile günceleştirilir. Müşteri Bilgi Sistemi içinde bulunan müşteri bilgileri güncelleştirilir.

11 Bağlantı Hizmetler Müşteri bağlantı durumu hakkında bilgilerin çıktısının alınması. Teknik verilerin hesaplanması: bağlantı yüksekliği, en düşük kat yüksekliği. Rögarlardan su toplama yüksekliği.

12 Arıza Bildirimi: Şebekeye bağlı müşterilerin bağlantı durumlarının dokümantasyonu. Arıza bildirimi, sorgulama, tavsiyeler, ve iddialar, görüntüleme, raporlama.

13 Akış Güzergahları En yakın vananın seçimi.
Kapalı vanaları ve arızalı boruları görüntüleme. Yukarı ve aşağı yönde akışlar pompa alanları. Arızalı şebekelerde şebeke elemanlarının, müşterilerin, tüketim toplamlarının ve müşteri posta listesinin seçimi. Arızalı şebeke video görüntüle.

14 Raporlama Tüm şebeke, seçilen şebeke elemanları, yeni şebeke.
Şebeke uzunluğu. Pompa istasyonları. Şebeke hakkında yıllık rapor. Tüketim miktarı. Bakın bilgileri. Arıza bildirimi.

15 Analiz Değişik şebeke analiz araçları.
Sorgulama haritaları:”80’li yıllarda kurulan ve son beş yıl içinde en az 3 defa onarılan 150’lik demir boru şebekesinin görüntülenmesi”. Tematik haritalar, sorgulama haritaları, spesifik yer belirleme haritaları, bakım indeksi. Renovasyon önceliklendirme, onarım işleri…

16 Mobil Çözümler Arazide şebek bakım ve müşteri verileri.
Şebeke elemanı bulma: mesafe, konum (GPS). Değişik ölçekte haritalar. TomTom aktarma. Veri toplama.

17 Arazide Düzenli Veri Toplama
Mobil alet ile şebeke elemanları ve bakım onarım hakkında arazide düzenli veri toplama.

18 Şebeke Hesaplamaları Epanet ve SWMM veri aktarımı.
TEKLA Xpipe şebeke modelini dokümantasyon haline getirme. Hesaplamalar için gerekli tüm şebeke ve özellikler. Su: Borular, vanalar, yangın muslukları, depolar, pompalar ve müşteri tüketimi. Kanalizasyon: Rögarlar, borular, yükseklikler ve pompa istasyonları kullanılarak modelleme.

19 Bilgi Paylaşımı Tekla Xpipe WebMap Internet Explorer. Kullanımı kolay.
Kolay arama. Cıktı alma. Müşteri bağlantıları. Tekla Xpipe Veri Transferi Veri Alma/Gönderme Dxf, Dwg, Dgn, Mif, Shape Formatları Batch Müşteri verilerini alma Tekla Xpipe ile herkesin ihtiyacı olan bilgiye kolaylıkla erişilebilmektedir: Ofis LAN, intranet, Uzaktan Erişim, mobil…

20 Tekla Xpipe, bazı referanslar
Nurmijärvi Water Kajaani Water Sotkamo Kokkola Water Works Kangasala Water Works Riihimäki Water Works Forssa Water Parainen Water City of Mariehamn City of Kauniainen Tuusula region Water communities Linköping (Swe) Mölndal (Swe) Upplands Väsby (Swe) Kungälv (Swe) Skara (Swe) Espoo Water Tampere Water Pirkkala Turku Water Works Jyväskylä Water LV Lahti Water Ltd Pori Water Rovaniemi Water Hämeenlinna region (Hattula) (Hauho) (Kalvola) (Lammi) (Renko) (Tuulos) Vaasa Water Seinäjoki Water Hizmet verilen müşteri sayısı 1,8 milliyon

21 Arızalı Şebeke Alanı – su akış yönü

22 Operasyonel Yönetim - Su
Kaynak noktalar, vanalar, müşteriler

23 AssetVesi –Araştırma Projesi
Su boruları ve sızıntı ,Jyväskylä Su boruları ve sızıntı, Tampere Su boruları ve sızıntı, Tampere Su boruları ve sızıntı, Jyväskylä

24 Sızıntı(kaçak) / Sızıntı yapan boruların yaşı

25 Demir boru kurulum ve sızıntı yılları
2932 Su sızıntısı 18 % kurum yılı bilinmeyenler (528) Kurum yılı Sızıntı yılı


"Su Şebekeleri için “Şebeke Bilgi Sistemi” Yazılımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları