Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BTP 106 Bilgisayar Donanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BTP 106 Bilgisayar Donanımı"— Sunum transkripti:

1 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
 ÖDEVLER 

2 Ödevler Hakkında Genel Bilgi,
Ödevler belirtilen tarihlerde Powerpoint sunusu olarak hazırlanacaktır (bir sunu en az 30 slayttan oluşmalıdır), Ödevlerde önce ilgilenilen donanım hakkında bilgi verilecek, ne işe yaradığı anlatılacak, sonra piyasada satılan en az iki ürün seçilerek karşılaştırılacaktır. Sunular sınıf önünde sunulacak ve alınan not Ödev Notu yerine geçecektir, Sunular grup halinde hazırlamak tercih sebebidir, Ödev sunularında internet kullanmak zorunludur. Anlatılacak teknolojilerin güncel olması gerekmektedir, Sunum zamanı sınıfta bulunmayan öğrencinin ödevi daha sonra değerlendirilmeyecektir,

3 Sunum dosyasını hocaya teslim etmeyen,
DİKKAT !!! Sunum dosyasını hocaya teslim etmeyen, Zamanında sunum yapmaya gelmeyen, Haftasından sonraki haftaya erteleyen, Dersin aksamasına yol açan öğrenciye, Ödev Notu olarak «0» verilecektir.

4 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Anakart, ROM Bellek,(1. Grup) 03 Mart 2015 Anakart Nedir, ne işe yarar? Anakart üzerinde ne tür cihazlar bulunur? Anakart üzerine ne tür bağlantılar yapıluır? Anakart veri yolları ve hızı neye göre değişir? İşlemci yongası nedir? ROM bellek ne için kullanılır? ROM bellek türleri ve üzerinde barındırdığı kodlar nelerdir? İşlemciye göre anakartlar nasıl ayrılır? Örnekler ve resimlerle gösteriniz…

5 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
İşlemci,(2. Grup) 10 Mart 2015 İşlemcilerin tarihçesinden bahsediniz. İşlemci birimleri nelerdir? Bu birimler ne için kullanılır? İşlemci hızı neye göre belirlenir? İşlemcilerin çalışırken çok ısınmasının sebebi nedir? Çok çekirdekli işlemcilerin çalışma prensipleri nelerdir? İ3-i5-i7 tip işlemcileri anlatınız? AMD ile Intel markaları arasındaki farklar nelerdir? İşlemci dili (Assembly) nedir basitçe örneklerle anlatınız.

6 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
DRAM, SRAM (Önbellek)(3. Grup) 17 Mart 2015 RAM bellek ne içi yaratılmıştır? RAM bellek kullanım esasları nelerdir? DRAM ve SRAM arasındaki farklar nelerdir? RAM kapasiteleri (Bit-Byte) hakkında bilgi veriniz? DDR-DDR2-DDR3 bellek tiplerini karşılaştırınız. Dimm ve Simm nedir? Önbellek mantığını ve kullanılan yerleri örneklerle gösteriniz? Önbellek kullanımının faydalarını açıklayınız. L1-L2-L3 neyi ifade eder, farkları nelerdir?

7 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Hard Disk Sürücü, Floppy Disket Sürücü, Solid State Sürücü (4. Grup) 24 Mart 2015 Depolama ünitelerini karşılaştırınız. Manyetik ortamda veri okuma-yazma mantığını basitçe anlatınız. Veri kapasiteleri hakkında bilgi veriniz. Hdd ve Fdd farklarnı ve benzerliklerini anlatınız. IDE, Sata, e-Sata bağlantı farkları nelerdir? SSD teknolojisini araştırınız. SSD-HDD kombo cihazlar hakkında bilgi veriniz.

8 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
CD-DVD-BluRay, USB Bellekler, SD-MMC kartlar(5. Grup) 14 Nisan 2015 CD-DVD-BluRay teknolojilerinde veri okuma-yazma mantığını anlatınız. Kapasite farklarını ve sebeplerini anlatınız. USB Belleklerde kullanılan veri okuma-yazma mantığını anlatınız. Eeprom çiplerle memory kartların benzerliklerini ve farklılıklarını anlatınız. Anakart üzeri bağlantı türlerini anlatınız. Sürücülerde önbellek kullanımının sebeplerini anlatınız.

9 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Ekran Kartı (6. Grup) 21 Nisan 2015 Ekran kartının işleyişini anlatınız. Ekran kartı yongası-işlemcisi (GPU) ne işe yaramaktadır? Ekran kartı üzerinde RAM neden bulunur? Anakart bağlantısında kullanılan farklı veri yollarına neden ihtiyaç duyuyoruz ve aralarındaki farklar nelerdir? Yerleşik ve ayrı ekran kartlarının farkları nelerdir? Yenileme oranı, çözünürlük, piksel kavramlarını açıklayınız.

10 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Monitör, Projektör, Ses Kartı, Hoparlör Sistemi (7. Grup) 28 Nisan 2015 Monitör nasıl çalışır? CRT-TFT LCD ve LED monitölerin farkları nelerdir? Çözünürlük, tazeleme oranı ve kontrast oranı nedir? High Definition çözünürlük ne demektir? VGA, DVI, HDMI bağlantı noktalarının farkları nelerdir? Projektör Cihazlarının monitörden farkı nedir? DLP ve LED projektör cihazlarının farkları nelerdir? Ses kartı çalışma prensiplerini açıklayınız. Hoperlör sistemlrindeki 2+1 , 3+1 , 5+1 , 6+1 … mantığı neye göre değişir. Dolby Digital nedir, ne için kullanılır?

11 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Klavye, Mouse, Kasa, Yazıcı, Tarayıcı, (8. Grup) 05 Mayıs 2015 Klavye-Mouse ile İşlemci haberleşme esasları nedir? Seri, PS/2 ya da USB bağlantı arasında fark var mıdır? F-Q klavye farklılıkları nelerdir? Ne amaçla F klavye yaratılmıştır? Optik mouse nasıl çalışır? Nokta Vuruşlu, Mürekkep Püskürtme ve Lazer yazıcı farkları ve çalışma prensipleri nelerdir? LPT ya da USB bağlantı noktaları neyi değiştirir? Hız değişimi var mıdır? Tarayıcı çalışma prensibi nedir? Çözünürlük (dpi) ne işe yarar?

12 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Çevirmeli Modem, ADSL Modem ve İnternet (9. Grup) 12 Mayıs 2015 Çevirmeli bağlantı nasıl çalışır(dial-up)? Çevirmeli bağlantıdaki veri akış hızı nedir? ADSL teknolojisi ile ne değişmiştir? ADSL hızı neye göre belirlenir İnternet teknolojisi ve kullanılan cihazlar nelerdir? Yönlendirici (Router) nedir, ne için kullanılır? DNS nedir ve ne için kullanılır?

13 BTP 106 Bilgisayar Donanımı
Kablolu ve Kablosuz Ethernet Kartları ve Ağ Güvenliği (10. Grup) 12 Mayıs 2015 Ethernet kartı ne için kullanılır? Ethernet kartı ile işlemci nasıl haberleşir? MAC Adresi nedir, kaç bittir ve ne için kullanılır? Hub (Göbek) ve Switch (Anahtar) cihazlar nedir, nerelerde kullanılır? Kablolu ya da kablosuz bağlantının farkları nelerdir? Kablolu ağ güvenliği için neler yapılmalıdır? Kablosuz ağ güvenliği için neler yapılmalıdır? WEP , WPA ve WPA2 nedir, ne için kullanılır?


"BTP 106 Bilgisayar Donanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları