Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI

2 SAĞLIK HİZMETLERİ

3 ÖĞRENCİLERİMİZ SİGORTA İŞLEMLERİ
Eğer bir öğrencinin sosyal güvencesi yok ise ne yapacak? Bu durumda ikamet adreslerinin bulunduğu il veya ilçe merkezlerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak ‘gelir testi’ yaptırmaları gerekecek. Yapılan gelir testine göre sigorta pirimi ya devlet tarafından karşılanacak yada öğrencinin kendisi tarafından aylık olarak ödenecek. Yabancı Uyruklu Öğrenciler ne yapacak? Kendi imkanları ile (yani burssuz olarak) Türkiye’de öğrenim gören yabancı öğrenciler, istedikleri takdirde Sosyal Güvenlik Kurumuna Kasım Ayının sonuna kadar başvurarak sigorta primlerini kendileri ödemek şartıyla 1(Bir) yıllık sigortalı olabilmektedirler. Burslu olarak Türkiye’de öğrenim gören yabancı öğrenciler , Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına başvurarak sosyal güvenceden yararlanabilmektedirler.

4 BESLENME HİZMETLERİ

5 Üniversitemiz Yerleşkelerindeki yemekhanelerde öğrencilerimize ucuz ve kaliteli yemek sunulmaktadır. Yemekler uzman diyetisyenler tarafından mevsimlere göre öğrencilerin ihtiyacı olan kalori ve besin maddelerini karşılayacak şekilde hazırlanmakta ve üç çeşit yemek olarak sunulmaktadır. Yemeklerin hazırlandığı/sunulduğu mutfak ve yemekhaneler Üniversite-mizce düzenli olarak denetlenmektedir. Üniversitemizde öğrenci yemek ücreti 2 TL’dir.

6 PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK HİZMETLERİ

7 PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BİRİMİ Öğrencilerimizin kendilerini tanıması, sağlıklı kararlar verebilmesi, problem çözme ve iletişim becerisi kazanması, ders başarılarının arttırılması, Üniversite olanaklarından azami düzeyde yararlanabilmesi, Üniversite yaşamına uyum sağlaması; sosyal, duygusal, bilişsel ve kariyer gelişmelerine yardım etmek amacıyla üniversitemiz bünyesinde psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri verilmektedir. Öğrencilerimiz ihtiyaç duydukları takdirde hafta içi her gün birimimize gelerek ya da telefon aracılığı ile psikologumuzdan randevu alabilirler.

8 KÜLTÜR HİZMETLERİ

9 KÜLTÜR HİZMETLERİ Üniversitemiz öğrencilerinin ders dışında kalan zamanlarını değerlendirmelerini sağlamak, kültürel ve sanatsal değerlerimizi gelecek kuşaklara taşımak amacıyla Başkanlığımıza bağlı olarak her akademik dönemde öğrenci kulüpleri etkinlikleri, kurslar, konferans ve seminerler, geziler ve bahar şenliği gibi çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

10 KURSLARIMIZ

11 KURSLARIMIZ BAĞLAMA NEY KEMAN TÜRK EBRU SANATI TESHİP KAT’I YAĞLI BOYA KARA KALEM TİYATRO Kurslarımıza yıl içerisinde yapılacak duyuruları takip ederek kayıt yaptırabilirsiniz.

12 ÖĞRENCİ KULÜPLERİMİZ Öğrenci kulüpleri; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğrencilerinin bilimsel, kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif etkinliklerde bulunmalarını, bu tür etkinlikler ile akademik gelişmelerini desteklemelerini ve bilgi, yetenek ve ilgileri ölçüsünde kişisel potansiyellerini geliştirmeleri, takım çalışmasının önemine inananlara, özgüveni yüksek sorumlu bireyler olarak yetişmelerini, üniversite içinde ve dışında üniversitenin kurumsal kimliğini ön plana çıkarmalarını amaçlar.

13 ÖĞRENCİ KULÜPLERİMİZ 1 GALATASARAYLILAR KULÜBÜ 2 BEŞİKTAŞLILAR KULÜBÜ
3 FENERBAHÇELİLER KULÜBÜ 4 SAĞLIKLI YAŞAM KULÜBÜ 5 DOĞA SPORLARI KULÜBÜ 6 BİSİKLET KULUBÜ 7 HALK OYUNLARU KULÜBÜ 8 MÜZİK KULÜBÜ 9 TÜRK MSIC-YBU KULÜBÜ 10 SOSYAL ETKİNLİK VE ORGANİZASYON KULÜBÜ 11 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ TOPLULUĞU KULÜBÜ 12 SOSYAL ETKİNLİK VE SİYASAL ARAŞTIRMALAR KULÜBÜ 13 DÜŞÜNCE VE AKSİYON KULUBÜ 14 HUKUK VE KÜLTÜR KULÜBÜ 15 KARİYER KULÜBÜ 16 SİYASAL GELİŞİM KULÜBÜ 17 RADYO SİNEMA TV KULÜBÜ 18 FOTOĞRAFÇILIK KULÜBÜ 19 TİYATRO KULÜBÜ 20 GÖRSEL SANATLAR KULÜBÜ 21 ENGELSİZ YBU KULÜBÜ

14 ÖĞRENCİ KULÜPLERİMİZ 22 KELEBEK ETKİSİ KULÜBÜ
23 MAHALLE MEKTEBİ KULÜBÜ 24 ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE KULÜBÜ 25 GENÇ YERYÜZÜ DOKTORLARI KULÜBÜ 26 PSİKOLOJİ KULÜBÜ 27 SOSYOLOJİ KULÜBÜ 28 İNSAN HAKLARI KULÜBÜ 29 ANALİTİK KRİTİK DÜŞÜNCE KULÜBÜ 30 BİLİM VE TEKNOLOJİ KULÜBÜ 31 GENÇ GİRİŞİMCİLER KULÜBÜ 32 İNOVASYON VE LİDERLİK 33 NEOCORTEX KULÜBÜ 34 ENGINEERING TECHNOLOGIES COMMUNITY 35 INSTITUTE OF ELECTRICAL AND ELECTRONICS ENGINEERS KULÜBÜ 36 GENÇ EDEBİYATÇILAR 37 TÜRK DÜNYASI VE AKRABA TOPLULUĞU KULÜBÜ 38 ERASMUS ÖĞRENCİ TOPLULUĞU 39 TARİH VE KÜLTÜR TOPLULUKLARI KULÜBÜ 40 İKTİSAT KULÜBÜ 41 TIP FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA TOPLULUĞU

15 ÖĞRENCİ KULÜPLERİMİZ 42 AR-GE VE KOORDİNASYON KULÜBÜ
43 HÜR FİKİRLER KULÜBÜ 44 INTERNATİONAL STUDENT CLUP(07,03,2014) 45 AB GENÇLİK PROJELERİ KULÜBÜ(07,03,2014) 46 ÖTÜKEN FİKİR VE ARAŞTIRMA KULÜBÜ 47 AFAK KULÜBÜ 48 DİN VE DÜŞÜNCE KULÜBÜ 49 AKADEMİK DAYANIŞMA KULÜBÜ 50 MALZEME BİLİMİ KULÜBÜ

16 ÖĞRENCİ KULÜPLERİMİZ

17 ÖĞRENCİ KULÜPLERİMİZ Öğrenci Kulüplerine yıl içerisinde kulüplerin açacakları tanıtım/üye kayıt stantlarından veya kulüp yönetimleriyle irtibata geçerek kayıt olabilirsiniz.

18 BİLİM VE BAHAR ŞENLİĞİ

19 BİLİM VE BAHAR ŞENLİĞİ

20 SPOR HİZMETLERİ

21 SPOR HİZMETLERİ

22 Üniversitemiz öğrencilerinin bedensel, ruhsal ve zihinsel bakımdan dengeli ve sağlıklı gelişmelerinin yanı sıra, sosyalleşmelerine de katkıda bulunmak amacı ile Üniversitemizde çeşitli spor faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Üniversitemizde kapalı spor salonu, açık hava futbol, voleybol ve basketbol sahaları, ile tenis kortları bulunmaktadır. Ayrıca Etlik ve Ovacık Yerleşkelerimize yakın mesafede bulunan olimpik yüzme havuzu imkanlarından da öğrencilerimiz indirimli olarak (%50 indirim) yararlanabilmektedirler.

23 Üniversitemizde Spor Hizmetleri Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile yürütülmektedir. Üniversitemizde Basketbol, Voleybol, Futbol, Masa Tenisi, Dağcılık, Atletizm Oryantiring Halk Oyunları dallarında çalışmalar sürdürülmekte olup her geçen gün bunların sayısı artmaktadır.

24 YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ TAKIMLARI
Minik Erkek Basketbol Küçük Bayan Basketbol Yıldız Erkek Basketbol Genç Erkek Basketbol Büyük Erkek Basketbol Küçük Erkek Voleybol Küçük Bayan Voleybol

25 YERLEŞKELERİMİZE ULAŞIM

26 ETLİK YERLEŞKESİ: Kızılay – Sıhhıye - Ulus güzergahlarından no’lu toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz. CİNNAH YERLEŞKESİ: Kızılay – Sıhhiye - Ulus güzergahlarından no’lu toplu taşıma araçlarıyla Cinnah Yerleşkemize ulaşabilirsiniz. KEÇİÖREN YERLEŞKESİ: Kızılay – Sıhhıye - Ulus güzergahlarından no’lu toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz. ATATÜRK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ: Kızılay – Sıhhıye - Ulus güzergahlarından no’lu toplu taşıma araçlarıyla ulaşabilirsiniz. .

27 2014 – 2015 AKADEMİK YILINDA TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI


"YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları