Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2. EŞDEĞERLİ YÜZEYLER ► Bir eksen etrafında döndürüldüğünde veya bir düzlemde yansıtıldığında birbirlerinin yerini alabilen, birbirlerini kapatabilen yüzeylere.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2. EŞDEĞERLİ YÜZEYLER ► Bir eksen etrafında döndürüldüğünde veya bir düzlemde yansıtıldığında birbirlerinin yerini alabilen, birbirlerini kapatabilen yüzeylere."— Sunum transkripti:

1 2. EŞDEĞERLİ YÜZEYLER ► Bir eksen etrafında döndürüldüğünde veya bir düzlemde yansıtıldığında birbirlerinin yerini alabilen, birbirlerini kapatabilen yüzeylere eşdeğerli yüzey denir.

2 ► Bütün kristal yüzeyleri tek tip eşdeğerli yüzeylerden meydana gelmiş kristal şekillerine basit kristal şekli denir. ► Birleşik kristal şekli (kombinasyon) denildiğinde; eşdeğerli olmayan yüzeylerden meydana gelmiş bir kristal şekli anlaşılmaktadır. ► Herhangi bir birleşik kristal şeklinde yüzeyleri en büyük oluşmuş basit kristal şekline kombinasyonun taşıyıcısı ismi verilir.

3 ► Bir kristalde bir kenarın veya köşenin yerini bir yüzey almış ise, sırasıyla kenarı kesik veya köşesi kesik ismi verilir. ► Herhangi bir kristalin köşelerinin yerini bir başka şeklin yüzeyleri almışsa, köşeleri sivriltilmiş denir. ► Kenarların yerini iki veya daha fazla yüzey almışsa, kenarları keskinletilmiş denir.


"2. EŞDEĞERLİ YÜZEYLER ► Bir eksen etrafında döndürüldüğünde veya bir düzlemde yansıtıldığında birbirlerinin yerini alabilen, birbirlerini kapatabilen yüzeylere." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları